Клуб на храбрата шивачка - тема 15

• 97 159
  • 778
  •   1
Отговори
# 270
  • Pb
Мерси! Ако ще шиеш/бродираш/ доста с вискоза или коприна - да, иначе - не.
Благодаря, спести ми 4,50 лв. (бяха ми в списъка) Simple Smile, при това положение са ми нужни.

# 271
  • най-шареното място
За това е темата. Те са щадящи за нежни конци. Ако си шиеш с памук/полиестер стабилни, няма нужда от такова пазене.

# 272
Здравейте,

след доста дълго умуване коя да е шевната машина, се насочих към Janome TXL 607 (избирах я дистанционно, нямам възможност да я видя и пипна). Твърдо съм решила това да е модела, надявам се да не се разочаровам. За мен ще си я ползвам, като цяло обичам да шия разни дреболии и играчки, не съм по обемните проекти, поне на този етап.
Та, сега съм в чуденка какви игли да поръчам допълнително и се надявам на вашата помощ (разглеждам иглите на Орган, които се предлагат в Аксиома):
Игли за бродерия според вас уместно ли е да вземам или те се ползват само за професионалните бродировъчни машини? (извинявайте, ако въпросите са ми тъпички, ама съм като пате в калчища)
Другото ми чудене е при положение, че ще имам игли за трико (които се водят Strech) дали да вземам и oт тези, които са Super Strech?
Също ще съм благодарна, ако някой от Пловдив ме насочи от къде да се снабдявам с качествени конци и евентуално игли за в бъдеще.

Добре си се насочила към Орган, точно тези игли се препоръчват за марката.
Супер Стреч ти трябва само за много еластични материи, примерно трико с повече еластан, вискоза,....

# 273
Скоро заминавам за чужбина,до края на месеца разпродавам тези списания на максимално ниски цени,много ми е жал,но просто нямам възможност да ги взема с мен,ето ги:Спешно разпродавам тези списания,местя сеа, няма как да ги взема с мен,променила съм цените,ако някой се интересува може да ми пише на лични. Smile
Прамо месец 12 година 1977 цена 1.50 лв.   ( с кройките е )
Прамо месец 05 година 1971 цена 1.50 лв ( с кройките е )
Прамо месец 05 година 1973 цена 1.50лв. ( с кройките е липсва само корицата )
Прамо месец 08 година 1976 цена 1.50 лв. ( с койките е )
Прамо месец 03 година 1976 г. 1.50 ( с кройките е )
Прамо месец 11 1980г. (с кройките е  )1.50
Прамо месец 05 година 1968( няма кройки) цена 1.50 лв.
Прамо месец 05 година 1970 9 няма кройки )
Прамо месец 10 година 0980г цена 1.50 лв.
Прамо месец 12 година 1980 ( с кройките)
Прамо месец 01 година 1985 ( с кройките)
Прамо месец 08 година 1988( с кройките)
Лада  брой-пролет 1962г. цена 1.50лв.
Краса и мода 1982г ( с кройки е ) цена 2 лв.
БУРДА месец 01 година 1993 ( с кройки е )цена 2 лв.
БУРДА месец 02 година 2000 9 с койките е ) цена 2 лв.
Модели сезона месец 01 година 1982 ( с кройките е ) цена 2лв.
Бурда месец 03 година 1992 цена 3 лв.( с кройките е )
БУРДА месец 07 година 1993 9 с кройките е ) цена 3лв.
БУРДА месец08 година 1992 ( с кройките е ) цена 3лв.
Модели сезона месец 1 година 1977 (с кройки е ) цена1 лв.
Прамо месец 03 година 1974 ( с кройките е ) цена 1.50 лв.
Прамо месец 07 година 1977 9 с кройките е ) цена 1.50лв.
Прамо месец 10 година 1977 ( с кройките е ) цена 1.50 лв.
Прамо месец 04 година 1976 9 с кройките е ) цена 1.50лв.
Прамо месец 12 година 1975 ( с кройките е ) цена 1.50 лв.
Прамо месец 09 година 1980 ( с кройките е ) цена 1.50лв.
Прамо месец 04 година 1970 ( с кройките е ) цена 1.50 лв.
Прамо месец 03 година 1976 ( с кройки ,липсва само заглавната страница)цена 1.50 лв.
Божур месец 05 година 1981 ( с кройките е ) цена 1.50 лв.

# 274
Здравейте. Моля ви за вашата помощ. Можете ли да ми кажете от къде мога да  си купя кройка на рокля 2 в 1, тоест такава, която от дълга роклята да става къса. Надявам се някой да ми помогне, много ми е спешно

# 275
  • най-шареното място
Разгледай списанията с дълги рокли, пък като си харесаш ще си скасиш.
Или купи от център шевен, но не пишеш къде си.

# 276
Мился си, че не съм се изказала съвсем правилно и не е станало съвсем ясно. Искам роклята да е нещо подобно http://www.welovefashions.com/2013/04/how-to-select-best-of-part … rty-dresses-2013/
Ще си шия роклята за сватба. Идеята е по някое време на вечерта роклята от дълга да може да стане къса. Тази много ми допада или подобна на нея, но ми трябва кройка, за да може да ми я ушият. От София съм. Виждали ли сте някъде такава кройка, или ако някоя от Вас може да ми направи кройка моля да ми пише. Също така какви платове са подходящи за тази рокля?

# 277
  • Pb
Момичета, още веднъж - благодаря за отговорите. Определено с ваша помощ ми се поизясниха нещата с иглите   bouquet  Hug

malkata86, мн. ми допада изборът ти. Желая ти успех в подготовката!

# 278
Мился си, че не съм се изказала съвсем правилно и не е станало съвсем ясно. Искам роклята да е нещо подобно http://www.welovefashions.com/2013/04/how-to-select-best-of-part … rty-dresses-2013/
Ще си шия роклята за сватба. Идеята е по някое време на вечерта роклята от дълга да може да стане къса. Тази много ми допада или подобна на нея, но ми трябва кройка, за да може да ми я ушият. От София съм. Виждали ли сте някъде такава кройка, или ако някоя от Вас може да ми направи кройка моля да ми пише. Също така какви платове са подходящи за тази рокля?
За моята сватба бях с бюстие и дълга пола. Може да пробваш нещо такова - да имаш две поли. Освен това, ако ще ти шият роклята в шивашко ателие, няма да имат нужда от кройка. Достатъчно опитни са да ти ушият рокля, ако ти им опишеш добре какво искаш.

# 279
  • най-шареното място
Това на снимката /както ти го разбираш/ е рокля с пола отгоре. И махаш полата.
Не е сложно за шев или кроене. Ще ти го направят Simple Smile
Иначе на самите снимки са две различни рокли според мен.

# 280
Благодаря ви за коментарите. Бих искала да съм с тази рокля на сватбата на сестра ми. Проблема е, че съм намерила много моя близка позната, която ще ми ушие роклята (шие много добре, но го прави само по готови кройки), затова търся някой да ми изработи кройката или да я купя готова от някъде. Роклите са две различни, но от снимката се разбира мисля какво искам.

# 281
  • най-шареното място
Трябва ти някой който умее да крои да затвори някой пенс и да отрече рамене и дължина от права рокля, че да стане без презрамки и то само ако нямате такава рокля - прав абез презрамки.
После пак той да ти начертае воала и си готова. Даже тя би могла, ако има понятие как се трансформират кройки.

# 282
Благодаря ви за коментарите. Бих искала да съм с тази рокля на сватбата на сестра ми. Проблема е, че съм намерила много моя близка позната, която ще ми ушие роклята (шие много добре, но го прави само по готови кройки), затова търся някой да ми изработи кройката или да я купя готова от някъде. Роклите са две различни, но от снимката се разбира мисля какво искам.
Тук има вариант на малка черна рокля, предполагам, че ще може да се преправи както ти хареса:
http://m-sewing.com/patterns-catalog/women/dresses/petit-black-dress.html

# 283

По повод платовете-жизнерадостни почти няма .Какаду не е опция, по скоро Ботев преди пиротска и при Мартинов.
Онзи ден ходих до Какаду, както ме посъветва blueberry. Имат два магазина един до друг. Имат много платове(филц, хасе, трико, хасе, жарсе, шифон и др), въпросът е дали ще намериш това, което ти трябва. Минималното количество, което можеш да купиш е 1м. Това което ме впечатли е,че го мерят по дължината на ръцете си, а не с метър Simple Smile От към памучни парчета разнообразие няма.
    Съгласна съм с lluna, че с жизнерадостните е по-трудно. Аз все пак успях да намеря нещо що-годе подходящо за Великденските ми кокошки Simple Smile
  lluna а къде е това при "Мартинов"?

# 284
  • най-шареното място
На Пиротска. Като влезеш откъм халите надолу по улицата в ляво на ъгъл.

Общи условия

Активация на акаунт