Орхидея 12

• 122 367
  • 791
  •   1
Отговори
# 165
  • виртуално
от 12 налични фалчета - 7 пускат цветоноси
и аз нямам спомен коя какъв цвят беше - ще е приятна изненада  Heart Eyes
за сметка на това двете минита вече трета година си растат като зеленчук  Crossing Arms
а нобилето се помайва, имаше 2 пъпки, ама окапаха

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 15:25 от Рапунцел ®

# 166
Аз мисля, че на първите снимки това е корен за второто не знам , много е малко и може и цветонос да е.

# 167
Моите две минита цъфнаха  Hug

# 168
  • волно калдъръмче
Минито, което всяка година ме радва с цветовете си  #Milti

Скрит текст:

# 169
  • Варна
Здравейте, надявам се да можете да ми помогнете. Днес забелязах, че коричките на едната ми орхидея са покрити с бели точки, има и по корените. Прилича на някакво гъбично заболяване..но може и да греша. До тази орхидея ма друга, на която обаче няма нищо. Моля ви да ми помогнете с инфо.

# 170
  • София
За съжалени, с двете ми орхидеи си казахме: Сбогом. Нещо им стана след последното поливане и ..........до тук беше. Sad

# 171
  • волно калдъръмче
Здравейте, надявам се да можете да ми помогнете. Днес забелязах, че коричките на едната ми орхидея са покрити с бели точки, има и по корените. Прилича на някакво гъбично заболяване..но може и да греша. До тази орхидея ма друга, на която обаче няма нищо. Моля ви да ми помогнете с инфо.
Извади растението от корите, огледай корените, изрежи изгнилото и третирай с топсин или друг фунгицид. Не бързай да засаждаш, остави я да се засуши. Опръсквай корените. Изхвърли старата саксия и старите кори и засади в нови.

# 172
Момичета, идвам да се похваля - и двете ми орхидеи цъфнаха Grinning
Едната за съжаление загуби няколко от пъпките, но след поредното преместване всичко е ок. Поне засега. Изглежда й е било студено толкова близо до прозореца.
Поливам по веднъж на седмица, не торя засега. Не знам дали не трябва, но мисля да не им се пречкам много, по-здравословно е за мъничетата ми Mr. Green Само им се радвам всеки ден.
Благодаря за съветите и куража Peace

# 173
Аз мисля, че на първите снимки това е корен за второто не знам , много е малко и може и цветонос да е.

Това към мен ли?
Уф и на мен ми се струва, че първото е корен. Може ли корен да излиза над листото?  newsm78
Много бавно растат, искам по-бързо да излизат и да става ясно какво ще е Simple Smile
Но, дано поне второто е цветонос, че след толкова радост да се окаже, че нито едното не е.  Crossing Arms

# 174
Снимах най-после орхидеята на която мисля че и излизат 2 листа едновременно.Ето:

забележете под отцепеното листо младото връхче на новичко,и отдолу това издутото,което скоро ще се разпукне надявам се,за да не се чудя повече какво е
Е,какво мислите вие?

Diliantata,и да си ги сменим файда няма за нас щом са един модел  no

Някоя от вас вече не посети ли Практикер?Чакам снимки да оплакна очите newsm53

# 175
 Miltoniq , това или е цветонос бримка или е листо, аз обаче мисля, че трябва да помогнеш да излезе. Аз съм имала такова листо на една орхидея дето си мислех, че умира , много се мъчи листото и още е накъдрено и смачкано, но излязоха и нови после. Та на него му помогнах да излезе. Нека и друг да каже, аз нямам много опит. Hug
ivka_smile . може и соли от водата да са, и аз имам, не е заболяване, моето де. Някой беше препоръчал да се плакнат самите орхидеи със саксиите, за да се махнат солите от корите.

# 176
  • Варна
И аз съм любителка на орхидеите. Голяма работа са - красиви са и цъфтят дълго време... Направо разкош. Вкъщи имам два фаленопсиса и една милтония. Едната от вида фаленопсис я имам от три години. Веднъж я разсадих в малко по-голяма саксия. Цъфти ми по 5-6 месеца, а после почива 1-2. Тя е лилава с три цветоноса, на която в момента само на новопорасналия от преди два месеца цветонос има 4 цъфнали цвята и една пъпка, а другата е бяла с лилаво в средата с един цветонос с десетина цвята. Цъфти откакто го купих в началото на декември. Милтонията ми е от есента и откакто прецъфтя и й отразах изсъхналите цветоноси не се случва кой знае какво. Чудя се дали да не я разсадя. Има мисля че три корена в една саксия и малко ми изглежда посърнала.

# 177
Снимах най-после орхидеята на която мисля че и излизат 2 листа едновременно.Ето:

забележете под отцепеното листо младото връхче на новичко,и отдолу това издутото,което скоро ще се разпукне надявам се,за да не се чудя повече какво е
Е,какво мислите вие?

Diliantata,и да си ги сменим файда няма за нас щом са един модел  no

Някоя от вас вече не посети ли Практикер?Чакам снимки да оплакна очите newsm53

Това издутото е цветонос 100% и аз имах такъв и като се помъчих да му извадя връхчето навън се счупи, но пък сега гледам, че расте друг с много бавни темпове. Не знам какво да ти кажа.!!!
А за мъжете, нямах предвид да си ги разменим хахахха, а да ги сменим с други хихихи  Joy

# 178
 newsm12 ,ами никак не ми прилича да е цветонос-твърде е кръгло и издуто.Вече видях на едната ми орхидея като излизаше цветонос какво представлява,това е доста по дебело.Нямам търпение да се измъкне за да го видя.Каквото и да е му се радвам!Бях се приготвила за дълго чакане с нея,а то как бързо стана.Не смея обаче да го човъркам да го вадя за да не го поразя нещо.

Diliantata, за мъжете...кво да ги сменяме-те всичките по един калъп правени.Такива като на Реге и Таня са си просто изключения от правилото!

# 179
newsm12 ,ами никак не ми прилича да е цветонос-твърде е кръгло и издуто.Вече видях на едната ми орхидея като излизаше цветонос какво представлява,това е доста по дебело.Нямам търпение да се измъкне за да го видя.Каквото и да е му се радвам!Бях се приготвила за дълго чакане с нея,а то как бързо стана.Не смея обаче да го човъркам да го вадя за да не го поразя нещо.

Diliantata, за мъжете...кво да ги сменяме-те всичките по един калъп правени.Такива като на Реге и Таня са си просто изключения от правилото!
А вижте какво стана с тази, уж тръгна като цветонос и после се извъртя деформира и сега е така от горе долу около месец:
Ето виж моята как беше, това е цветонос нагънатото.
А пък за мъжете хич не ми говори, да си гледат работата, като искаме нещо правим мили очички както винаги и го получаваме така или иначе, ама защо да е с мрънкане не разбирам и те ли не се научиха в крайна сметка.!!!!

Общи условия

Активация на акаунт