Орхидея 12

• 122 223
  • 791
  •   1
Отговори
# 360
  • varna

Да се похваря с първите цъфнали фалчета за 2014год.
Момичета редовно ви чета макар,че рядко пиша.Радвам се се на вашите прекрасни орхидеи.
Пожелавам ви масов цъфтеж за 2014год!

# 361
  • София
Някъде прочетох, че е хубаво да има по-малко листа - моята има 12 листа и 14 цвята. Как да намаля листната маса newsm78

Цитат
12 листа и 14 цвята
#Crazy

А аз се чудя как моите да ги накарам да направят листа и корени.. и цвят. Едната ми седи от сумати и време само с 2 листа, на другата пък за месец и половина новото израстващо листо достигна невероятната дължина от близо 1см Mr. Green. Би ли споделила с каква тор ги ториш?

rp_52 - много са хубави /и не само твоите/ да продължават да се развиват и да ви радват Simple Smile

# 362

На първата ти снимка ми се струва,че и цветонос се вижда?
 Wink

Ами цветонос е, носи си стои на същото ниво откакто съм я купила преди 4 месеца. Вече се чудя дали изобщо ще се развие този цветонос  newsm78

# 363
Момичета,аз съм болна.....от мерак!
Мерак по това:

http://media.snimka.bg/7995/022245408.jpg?r=0 

Моля,ако някой има идея откъде да се снабдя с такова фалче да ми каже!Ако видите някъде по магазините такова-съобщавайте.
Цял ден днеска ровя из сайтовете,но никъде не намерих откъде да си го поръчам.
А така съм се зарибила......

# 364
Момичета,аз съм болна.....от мерак!
Мерак по това:

http://media.snimka.bg/7995/022245408.jpg?r=0  

Моля,ако някой има идея откъде да се снабдя с такова фалче да ми каже!Ако видите някъде по магазините такова-съобщавайте.
Цял ден днеска ровя из сайтовете,но никъде не намерих откъде да си го поръчам.
А така съм се зарибила......

трудно ще стане
имаме го само аз и месечинката
купени от Варна по едно и също време, предполагам от едно и също място преди може би 4-5 години
за да е по-красиво листата му са вариегатни. Цъфти с не по-малко от 12-14 цвята който цъфват и увяхват едновременно.

ето го

# 365
Прекрасно е наистина Heart Eyes

# 366
Аз също съм от Варна,миналата година си го купих от Бриколаж.Преди около три или четири седмици в Практикер пак бяха заредили от тях.Много е красиво наистина.

# 367
Здравейте момичета. От няколко дни и аз си имам орхидея Simple Smile много съм щастлива. Четох , че е хубаво да се присади веднага след покупката, защото преди продажба ги слагали в по-малко саксии. Купила съм саксия 1 размер по-голяма. Въпроса ми е да я пресаждам ли  сега при положение че цъфти?  Страх ме е да не я повредя нещо  Embarassed

# 368
Аз също съм от Варна,миналата година си го купих от Бриколаж.Преди около три или четири седмици в Практикер пак бяха заредили от тях.Много е красиво наистина.

Предполагам че ги бъркаш с някои други.Не съм чувала някой да ги видал някъде от години. А доста често хората актвно питат и търсят.

в Практикер сякаш има по-ниско качество орхидеи затова ми е чудно. Там цветят са с ниска цена на 3 макс 4 листа касто ги продават и после в проследяване по години рядко правят обилен цъфтеж ( под обилен имам в предвид мин 5-6 цвята ).

Моето раsтение е от цветарския магазин в новия Кауфланд (той е вече стар де  Laughing ). Току го бяха отворили. Мъжът ми го забеляза и каза че щял да подложи моите умения на изпит. Аз не го исках, бях сигурна че ще я уморя таз красота.

На тези листата им са на петна , вариегатно оцветяване се нарича, ето тук се виждат много добре

Четох , че е хубаво да се присади веднага след покупката, защото преди продажба ги слагали в по-малко саксии. Купила съм саксия 1 размер по-голяма. Въпроса ми е да я пресаждам ли  сега при положение че цъфти?  Страх ме е да не я повредя нещо  Embarassed

Ох ooooh!
пишман съветници навсякъде в интернет.
Прочетете  по назад в темата, въпроса се обсъжда почти през 3-4 страници, както и вида на саксиите.

Само да спомена че думата е прЕсаждам  - т.е вадя от саксията и посаждам в нова саксия.
Думата прИсаждам означва да слагам калем ( хашладисвам както го казват по варненески ) , като прИсаждане на коса примерно - нов генетичен материал върху стар.

В рекламната брошура на Пикадили продават : Комплект саксия за орхидеи плюс субстраКт!

Joy

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 10:11 от _re_ge

# 369
А тук можете да видите част от новите ми орхидеи закупени в перидона от 2013 досега

http://reni1313.snimka.bg/flowers/k-m-oyata-kolekciya-ot-2013-i-2014.810497.all

# 370
Леле _re_ge къде си ги събрала толкова много. Мен ме обвиниха в къщи че съм се вманиачила и пространството ми е много ограничено  Crossing Arms

# 371
re_ge,аз отдавна си търсех такава орхидея,която не знам дали е,но много прилича на  Phalaenopsis Philadelphia .Миналата година в другия форум flowersnet се обсъждаше,че са пуснали такива в Бриколажа в Бургас.Без да се надявам много веднага потеглих за варненския Бриколаж и за късмет имаше само 2 броя и аз взех единия.Моят изглежда така:

Съжалявам,че използвам снимка на съфорумец,но в момента съм на работа и няма как да снимам.
Съгласна съм с тебе за доставките на орхидеи в Практикер.Но през февруари имаше като никога невероятна партида и аз я хванах случайно.Тогава имаше поне 10 бройки от този пъстролист красавец,но понеже аз имах от него си взех три други орхидеи.Интересното е,че като никога имаше много различни като вид фаленопсиси,а не така еднообразни както са обикновено доставките им.
И да отбележа,че редовно чета и преглеждам всички форуми за орхидеи,защото от 2 години съм влюбена в тях.Имам около 80 бройки/да не са станали и повече...Simple Smile/Та в тази връзка много ти се радвам на ентусиазма и времето,което отделяш да отговаряш на всеки.Чета те с удоволствие особено като си по-подробна и обстоятелствена.Да продължаваш все така Hug

# 372
Помогнете  ми да спася  тази  Орхидея
http://prikachi.com/images.php?images/242/7194242F.jpg
била  е  кисната  постоянно  във  вода.
Тук  има  още  снимки 
http://vili55.snimka.bg/flowers/orhideya.783429.32865026

# 373
  • ГОре на черешата...
Ре–ге, красота Peace!

И да отбележа,че редовно чета и преглеждам всички форуми за орхидеи,защото от 2 години съм влюбена в тях.Имам около 80 бройки/да не са станали и повече...Simple Smile

Лелееее, браво  bouquet! Може ли да видим и твоите красавици?

Аз да дам отчет за онези бели гадове, за които ви питах - до тук съм пръскала и потапяла с актара 2 пъти през 10 дни - оглеждам ги всеки ден и засега няма. Мисля още два пъти да приложа същата процедура. Ще видя дали с актара или с вазтак. Преместих ги и в хола - до южен прозорец, но не пряко огрявани. Утре ако ми остане време ще ги снимам там да кажете дали са добре, дано и при мен най-сетне да потръгнат нещата. По върховете на някои от цветоносите има пъпчици и мисля да ги изчакам, ако опадат май ще отрежа върховете, дано пък да избият пак...

# 374
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Красоти!!!
Моята скромна колекция вече си има 12-ти член:  Embarassed

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт