Домакини-28

• 31 627
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • Fort Worth, TX
Здравей:-) Харесва ми ника ти.Харесвам калинки, макар че могат и да са досадни:-) Скоро имахме цяло нашествие от тях вкъщи.Добре дошла от мен.Момичетата са готини.Simple Smile
Харесвам и ротвайлери Simple Smile

# 481
  • Sofia
Ladybird, добре дошла при нас! Всеки позитвен човек ни е добре дошъл!  Hug
Благодаря за почерпката!
Как е у ваше село времето? Simple Smile
Ще се радвам да видим снимки, ако ти се споделят в нета разбира се.

Мушкат, браво на теб, че си сготвила!
Аз сега стартирам, първо ще започна хляба, после ще бъркам тесто за палачинки (да поглезя голямото ни момиче утре преди пътуването), пък днес ще сме на тип яйца по панагюрски (или поне така ги наричаме вкъщи) пържени на очи и заляти с млечно-чеснов сос и запържен червен п-р. Това за трима ни с ММ и голямата щерка, а Гушкан е на картофена супа, която също ще приготвя днес.
Подквасих мляко и след малко ще го прибирам в хладилника, а имам и още да варя.

# 482
Метнах една леща гореща.Направих една питка слънце с едни пиленца.Чакам я да се изпече.нещо ме зацепи глава.Емо ме кара да излизаме,че обещах да му купя едно яке.Но май ще стане утре ако не намеря сили .
Добре дошла на новата мама!

# 483
  • София
Ladybird, добре дошла при нас!  bouquet
Почерпката ти е страхотна!

Днес не съм активна, ама  на Петьо много му е зле - болят го мускулите, главата, тресе го... има температура - а спадне, а пак се дигне... Засега не прескочи 39, ама нощ е пред мен. Сега в момента похапва малко, че досега не е ял, все иска да го гушкам...

И мен ме боли главата...

# 484
Ladybird, добре дошла  Hug Като за първи пост си се справила чудесно, че и почерпка си ни сложила, браво!
Днес нещо не мога да се стопля. Камината бумти от сутринта, топло е вкъщи, а на мен все ми е студено  Tired

# 485
  • при късмета
Добре дошла Ladybird, мерси за почерпката. Ние обичаме чужбински мами да ни разказват разни работи
Луси, Петьо видя ли го доктор? Нали знаеш, че при сегашните N на брой вируси е важно да се определи точно какво е. Оф, аз като някоя свекърва, ама да кажа  Rolling Eyes
Нощни  добре си си дошла
Вио, стягай се. Да не се разболееш сега  Naughty
Тити
 ти и питка слънце направи.
Аз си копирах рецептата от Валето, ама си ми стои записана.
Морена да ти кажа много ти се радвам на разнообразното меню и си взимама идеи.
Нищо не ме мързи да направя, най-големия проблем ми е да го измисля.
Мушкатова и тя само из кухнята се върти
Довечера никой да не ми говори за ядене, защото нещо съм се разяла и аз по нощите.
Бонболина, разчистиха ли при вас? Страшно беше  ooooh!
И мен ме боли глава и много ми се спи. Какво става не знам, ама ме унася както си стоя, ужас. Ходих да взема шефа и малко като помръзнах навън и се поразсъних.

# 486
Добро утро и от мен! Ама ми се спиииии, много! Днес рано, рано излязох и се подлъгах по слънцето навън и само с тениска и тънко пуловерче. То пък един студен ветрец си духаше, леле, мале. Ушите ми щяха да се счупят. Сега е ок навън, ама на мен вътре си ми е хладно исе опитвам да се стопля.
Ще ви помоля за стиснати палци и утре!  Praynig

Днес ще правя свински пържоли с бяло вино, а за утре съм си измислила мусака с тиквички. Сега ще търся рецепри за такава мусака, никога не съм правила. newsm78

Добре дошла, Ladybird! Такива почерпки много ми харесват, хммм!

# 487
  • София
Ма ко, не съм водила Петьо и нямам намерение. В четвъртък ще викам докторката вкъщи...

Смърфи, стиснати палчета от мен fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 488
  • София
Люска, да се оправяте бързо. Аз съм бъзла и при такива случаи веднага доктор търся. Ти разделяш ли децата като са болни? аз не успявам, няма как. И като се почне- боледуваме всички вкъщи. Дано не се заразите и останалите.
Момичета, само да сме здрави утре и ще дойда. Ма ко, сега ще ти напиша едно лс.

Ladybird, добре дошла при нас!

# 489
  • при късмета
Смърфи стискам палци от сега. Ще ти кажа аз как я правя. Ако не смесваш тиквички и картофи (защото и така става) си задушавам лук, моркови и каймата. Червена чушка по желание. Хубаво ги задушавам, почти до готовност, защото на тиквичките малко им трябва. После докато е още на котлона слагам за малко тиквичките, дом. пюре(или друг вид домати), сол и подправки. Пресипвам в тавата, но слагам много по-малко вода, отколкото с картофи, защото тиквичките доста пускат.Печеш си я и я заливаш.
Аз правя мусаката вече до готовност на котлона, без значение дали с картофи, тиквички или двете, защото шефа отказа да я яде със заливка.
Чакам Вале

# 490
Добро утро и от мен прекрасни .По едно кафе , геврек с масло и ягодово сладко за късна закуска :

Лусси, дано не се влоши момчето . Не са ли в грипна ваканция децата?
Някакъв грип върлува из Европа и всеки се оплаква .
Стискам палци да е само за ден неразположението и утре да е усмихнат, здрав и спокоен Петьо  Praynig Hug

Тити, ей не се спря с тези питки . Браво на теб !

Морена, вкусно меню си приготвила и за днес. Обичам да чета за това кой какво ще прави и готви.
Аз ще правя мусака (взех патладжан, картофи и свинска кайма ) ,а утре мисля да са мексикански рапове, т.е. кръгли палачинкови тортили със семена пълнени с пилешко, царевица, червени чушки и домати, а вчера беше басмати ориз с маслини, пресни домати, праз, гъби и пресен джоджен.

Калинка, добре дошла !Още една мама от Англия   bouquet

Вио, поспахте ли ?  Hug

бонболина, добре дошла отново   bouquet

Креми, браво на теб , овършала си де що има. Студ ли каза? Вече не знам какво да кажа по отношение на студа.
 Днес пак е -36 и с червено предупреждение, мм пак не работи заради това. От четвъртък се очаква затопляне до -20.

Смърфи, благодаря за подкрепата.  Hug
Ще стискаме палци и за утре !
Не е цялото у-ще така, но има 3-4 деца в занималнята които се държат така и ми направи впечатление примиреното съгласие на учителите .Дете крещи тръшнато на земята "Мразя те, изчезвай ,мразя те ,мразя те!" удряйки по крака учителката ,а тя само му повтаря ,че разбира ,че не е щастлив и стои до него без нагласа да го вдигне или заглавика с нещо друго. Ние тъкмо обличахме нещата на детето и станахме свидетели на сцената в коридора ,а другият път бяха две деца ,които се подиграваха грозно с епитети едно на друго и никой не се намеси от персонала. Друго дете в това време пак казваше,че мрази учителите,че са глупаци и само да дойде майка му няма да дойде на у-ще вече.....
Еми , стига ми това като примери. В класа й са 13 деца и е много различно отношението ,а и контингента е различен ,но в занималнята има деца сборна група от 4 годишни до 12 и ..
На нашето веднага му заобяснявах ,че така не се говори на учителите и другите деца и тя се съгласяваше,  но на басейна опита да се тръшка по същия начин и на мен ,без думите ,но с това поведение на налагане .
Както и да е ние лично такова поведение не толерираме и се стигна до наказанието за играчките .
По принцип е послушна и затова ми направи такова впечатление този непривичен бунт ,а мм го свърза с тези наблюдения в у-ще.
Засега два дни е без играчки, даже баща й изпуснал три малки играчки да вдигне и тя сама си ги донесе да бъдат прибрани ,защото е наказана .  Sad
Търсим къща и ходя на работа и затова не влизам през деня много ,а вечер никой няма тук .Затова ви дебна сутринта когато при вас е вече късен следобед  Hug
Лек ден от нас и прегръдки на всички споменати и не споменати  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 17:47 от Анонимен

# 491
Привет Simple Smile
Добре дошла на Ladybird_
Смърфиетка стискаме мила , всичко да е наред .
: luss това което споделяш си е типичен грип , дано бързо се оправи детето.Ние се прибрахме и нали сме сами ще си правим глезотийки за вечеря, единия искал кексчета другия баница, а аз слушам от 2 седмици за някакви кашкавалени бухти и мисля да потърся рецепта, че уж ми разказаха какво има в тях, ама да видим, който спи слуша разкази Simple Smile

Благородно ви завиждам за утре... аз се смених с колежката и утре ще заведа децата в 7 ч , но пък ще съм до 17 ч на работа.

# 492
Смърфиетка, стискам силно fingerscrossed
Контеска, поспаха някои, аз само половин час дремнах. Ама ми стига де, не се оплаквам. А за поведението на децата нямам думи  ooooh!

# 493
Вио, идеално ,30 минути си е дрямка също. Аз навремето също поспивах с детето след обяда и добре ми се отрязваше .
И аз нямам думи за такова отношение.

Дими , и аз им завиждам   Mr. Green,но аз нямам и възможност никаква да се добера до там.
Не планираме ходене до Европа поне 2 години и затова и за националната среща не мога да дам обещание.
 Sad

Детето гледа детско, досега рисуваше ,баща й учи , а аз ще приготвям мусаката. Ще ви наглеждам  Hug

# 494
  • при късмета
Контеска, вие ако искате гражданство, там има ли такова условие, като в САЩ например, да не сте излизали 5 години или друг, такъв срок?

Общи условия

Активация на акаунт