?Въпроси всякакви?

• 5 478 513
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 14 055
  • София
missence, сестра ми почина 2012-та! Децата и стават ли преки наследници на дядо си!

Да  Peace Децата са преки наследници на майка си т.е. при положение, че нея я няма, те я представляват.

Наследници сте: ти, майка ти и децата на сестра ти. За нейния съпруг обаче не съм сигурна  Rolling Eyes
Много ти благодаря! За мъжът и няма значение, тя беше разведена.

А, тогава той няма касателство с нейното наследство.

# 14 056
Винетката такса ли е или данък.

# 14 057
Според мен е такса, но са си мои мисли някакви.

# 14 058
  • София
  missence, a може ли само майка ми да се пише наследник?Иначе за всяко нещо за уреждане, ще трябва да ходим всичките или ще трябва и дадем пълномощни да ни представлява.Извинявам се,че питам теб, но виждам ,че разбираш нещата.

# 14 059
  • В един копнеж!

Винетната такса е вид данък, вид данък пътища.

# 14 060
Не определяте вие кой да се пише наследник, няма друг вариант или ходите всички заедно или давате пълномощно на майка ти, като в пълномощното е добре да се впишат конкретно за кои неща, че в някои служби, ако не е упоменато конкретно за какво е не ги приемат, например да продаде кола или нещо от тоя вид, за подаване на данъчни декларации не е необходимо всички да ходите може и един да я подаде.

# 14 061

Благодаря, и аз натам разсъждавах, но не съм сигурна, но не намерих нищо в нета да прочета.

# 14 062

Не точно, защото не се отнася за всички пътища.Ако се, тогава щеше да е данък-задължителен.

# 14 063
 missence, a може ли само майка ми да се пише наследник?Иначе за всяко нещо за уреждане, ще трябва да ходим всичките или ще трябва и дадем пълномощни да ни представлява.Извинявам се,че питам теб, но виждам ,че разбираш нещата.

Не може да се пише само тя наследник, при условие, че има и други. Може останалите наследници да направят отказ от наследство и тя да се окаже единственият наследник, с всички произтичащи от това права и задължения. Може чрез договор за дарение или покупко-продажба тя да придобие от другите наследници недвижими имоти или части от тях. Може чрез нотариално заверено пълномощно от другите наследници да й бъде дадено правото да се разпорежда и управлява дадени недвижими имоти и да подписва всички необходими документи, свързани с това.
"Кой се пише в документ за наследници, само преки или всички по реда?Татко почина, кой трябва да е в документа.Само аз и майка ми или и децата на сестра ми?Кои са преки и кои непреки наследници?" - не се пишат наизуст наследниците, взима се удостоверение за наследници от ГРАО.

# 14 064
  • София

Виждам, че вече са ти отговорили. Няма как да впишете само майка ти. Наследниците се определят по закон. Ако искате само майка ти да се разправя с формалностите, трябва всички да й направите пълномощни (заверени от нотариус).

# 14 065
  • София
  Много благодаря за отговорите  Hug! Значи пишем се всички наследници и и даваме пълномощни!То не,че има за какво, но татко има един наследствен апартамент и сметка в ДСК с 2-3 хиляди лева.

кукумицинка, уж от ГРАО определят, но мен в съвета ме накараха аз да напиша кои са наследници на  съпругът ми.И писах само мен и децата ни.

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 14:35 от Тайна

# 14 066
  • София
 Много благодаря за отговорите  Hug! Значи пишем се всички наследници и и даваме пълномощни!То не,че има за какво, но татко има един наследствен апартамент и сметка в ДСК с 2-3 хиляди лева.

Вие няма да се пишете, а отивате в ГРАО и вадите удостоверение за наследници. Всички, които фигурират в това удостоверение, правят на майка ти по едно пълномощно, с което тя да ги представлява в управлението на имота и сметките  Peace

# 14 067

Отивате в общината, където е издаден смъртният акт на починалия. Оттам взимате удостоверение за наследници и после вече пълномощни. В тях е добре да бъде написано конкретно и еднозначно за какво се упълномощава упълномощеният - за апартамента Х, за сметката У, и какви действия са допустими във връзка с това.

# 14 068
  • София

Вие няма да се пишете, а отивате в ГРАО и вадите удостоверение за наследници. Всички, които фигурират в това удостоверение, правят на майка ти по едно пълномощно, с което тя да ги представлява в управлението на имота и сметките  Peace
missence, аз допълних горе, мен ме караха аз да впиша кои са наследници и приеха и завериха написаното.

# 14 069

кукумицинка, уж от ГРАО определят, но мен в съвета ме накараха аз да напиша кои са наследници на  съпругът ми.И писах само мен и децата ни.

Те ги имат останалите наследници. Понякога наистина искат в молбата да се напишат някои от наследниците, но въобще не си длъжна да знаеш и да изброиш в нея абсолютно всички наследници. Обаче те са длъжни да ги знаят (имат документи, регистри) и да ги запишат черно на бяло в удостоверението.

Общи условия

Активация на акаунт