?Въпроси всякакви?

• 5 487 308
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 14 175
Благодаря ви, момичета за отзивите за отпушване на мивката. Ще пробвам някои от  още довечера. Имам друг въпрос - някой да е карал курс професионална квалификация управление на транспортна дейност скоро? Ако да, моля да ми пише на лични. Много,много благодаря   bouquet

# 14 176
  • София
Аз също се нареждам на опашката с въпрос :

Колко дни прекъсване между двете работни места не се зачиташе в НАП? По друг начин всъщност е, ако имам прекъсване от 5 работни дни трябва ли да отида да си внеса здравни осигуровки за тези дни? Мисля, че имаше един гратисен период, ама не съм съвсем наясно.
Благодаря предварително!

# 14 177
  • София
Топките за тенис на корт са само зелени.

doh Днес не съм добре. Аз си мисля за топки за тенис на маса  ooooh!

st. Dobri,   bouquet (питам за София)  Peace

# 14 178
  • София-Младост
Аз също се нареждам на опашката с въпрос :

Колко дни прекъсване между двете работни места не се зачиташе в НАП? По друг начин всъщност е, ако имам прекъсване от 5 работни дни трябва ли да отида да си внеса здравни осигуровки за тези дни? Мисля, че имаше един гратисен период, ама не съм съвсем наясно.
Благодаря предварително!
Не, не трябва.

# 14 179
 Малко помощ и за мен може ли  Praynig?
 Точно разбрах как се спира получаването на известия на ел.поща и взеха че смениха облика. А и аз нещо направих Rolling Eyes...и сега муха да бръмне тук, аз е-маил получавам. Та как да спра получаването им?

# 14 180
 Точно разбрах как се спира получаването на известия на ел.поща и взеха че смениха облика. А и аз нещо направих Rolling Eyes...и сега муха да бръмне тук, аз е-маил получавам. Та как да спра получаването им?

Влизаш си в ПРОФИЛА, после влизаш в "Известия и Е-мейл", после намираш 4 броя кутийки за маркиране, последната от които е "Когато се изпраща оповестяване за отговор по тема, да се изпрати и мнението в писмото (НО моля не отговаряйте на тези пощи!)." и махаш чавката от нея Wink

# 14 181
  • в огледалото на живота
Коя програма може да ми конвертира снимки от jpeg в pdf формат?

# 14 182
На 14.01. ми излиза въпросното Наказателно постановление и трябва да ходя в КАТ да си плащам акта. Отивам вземам го, без да го плащам, така ли? Или го вземам, плащам и после пиша жалбата  и я подавам в Съда. Съжалявам за лаишките въпроси, но ми е за първи път. Пиша жалбата и я подавам в Съда /може ли малко по-подробно и конкретно/
Не се знае дали ще е "излязло"! Ако не е, то в КАТ поставят печат в/у АКТ-а, за да продължиш  да шофираш с него. Ако е , то го взимаш и не плащаш нищо! В 14 дневен срок /пише го в НП/ го обжалваш в съда. ЖАЛБАТА е до съда, но чрез органа, написал НП, т.е. ЖАЛБАТА я подаваш в КАТ или РПУ/. Шофираш с НП, докато излезе съдебно решение /до 1 месец след делото/. Общо около 2 месеца.
П.П. aniram*** в АКТ-а кой член от ЗДвП пише, че си нарушила?
Благодаря. Опитвам се да разчета кой член съм нарушила, не съм много сигурна, но мисля пише чл. 20 ал. (1). Намерих го. Чл. 20, ал. 1:
"Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението."
Мисля цитирах: ''Поради недостатъчен контрол катастрофира в метален капак на шахта в следствие, на което..." де факто, аз катастрофирах заради металният капак, просто видях късно, че е разместен. Полицаят ми каза, че вината е моя /не на общината, че е разместен капака/, че не съм гледала внимателно пътя, тогава съм щяла да заобиколя шахтата. ММ направи снимки, да ги вадя ли към жалбата, или са достатъчни тези, които направиха КАТ? Какво имаш предвид под прилично писане на Жалба? Не се ли пише стандартно, или има някаква особеност, ще разровя в нета, но все пак...

НП подлежи на обжалване пред Районния съд, в района на който е извършено нарушението. Обжалва се в 7-дневен срок от връчването му чрез наказващия орган /КАТ/, който го е издал. В жалбата до съда се посочват всички доказателства, на които се позоваваш.
В 7-дневен срок от получаване на жалбата наказващият орган /КАТ/ я изпраща заедно с цялата преписка на Районния съд, като в съпроводителното писмо посочва и своите доказателства в подкрепа на обжалваното НП.

Държавни такси по НАХД не се дължат, но се присъждат юрисконсултски възнаграждения и ако загубиш делото, ще ги плащаш ти.
3атова ти препоръчвам да си ангажираш адвокат. По-добре не води делото сама.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 20:17 от krem-karamel

# 14 183
С тенис топки. Две тенис топки (за тенис на корт) вътре в пералнята заедно с якето.
Прилага се и за всякакви други неща с пълнеж - възглавници, завивки.

Мерси   bouquet Ще купя днес топки  Peace А, центрофуга?  newsm78

Аз слагам 3 тенис топки, купени от Кауфланд за 12 лв. Не пускат боя, но и не съм прала светли/ бели дрехи.
Центрофугата не им пречи.

А става ли тоя номер с друг вид топки - (1) кухи пластмасови топки със здрава стена, но са леки... и (2) топки от порета материя, с някакво покритие отгоре по-плътно (те са по-тежки, но са изцяло от някакъв вид пласмаса, като пяна, т.е. с малки мехурчета вътре).  Thinking

И двете се продават като спорни или детски артикули  Peace

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 15:42 от Miami_beach

# 14 184
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699073.1965 пост 1975

# 14 185

Освен всички, програми от OFFICE 2013, в които може да вкараш картинката - и NitroPDF. A ako сканираш, то приложението към скенера сигурно също го може. Wink

# 14 186
Miami_beach, Естел Бързоход, благодаря!

# 14 187
С тенис топки. Две тенис топки (за тенис на корт) вътре в пералнята заедно с якето.
Прилага се и за всякакви други неща с пълнеж - възглавници, завивки.

Мерси   bouquet Ще купя днес топки  Peace А, центрофуга?  newsm78

Аз слагам 3 тенис топки, купени от Кауфланд за 12 лв. Не пускат боя, но и не съм прала светли/ бели дрехи.
Центрофугата не им пречи.

А става ли тоя номер с друг вид топки - (1) кухи пластмасови топки със здрава стена, но са леки... и (2) топки от порета материя, с някакво покритие отгоре по-плътно (те са по-тежки, но са изцяло от някакъв вид пласмаса, като пяна, т.е. с малки мехурчета вътре).  Thinking

И двете се продават като спорни или детски артикули  Peace

Ами, 'що да не става? Въпросът е да са достатъчно големи и тежки, за да могат да разпухкват пуха/ ватата на якето или одеялото. Предполагам, че просто тенис топките са най-лесни за намиране и на достъпна цена. Продават се почти навсякъде.

# 14 188
Pdf creator

# 14 189
  • София
Топките за тенис на корт са само зелени.

Има и бели, те са си класика  Simple Smile

https://www.google.bg/search?q=white+tennis+balls&espv=210&a … =1234&bih=868

Общи условия

Активация на акаунт