?Въпроси всякакви?

• 5 552 436
  • 96 496
  •   4
Отговори
# 330
  • София/Горна Оряховица
Мога ли в домашни условия да правя кератинова терапия на косата и с кои продукти? Каква е технологията?
В "специализираната" тема мълчат по въпроса, та да питам и тук Mr. Green

Ако си питала в темата за Професионалните серии за коса, изчакай малко, момичетата са отзивчиви, ама не могат на момента все пак Wink.

# 331
някой сменял ли е скоро лична карта заради смяна на адреса? Каква е процедурата и документите, които се представят, такси?
Документите - стара лична карта,  удостоверение за постоянен адрес от общината, на чиято територия се намира новият ти адрес. 
Таксата е утвърдената, според вида на поръчката. Внася се предварително в обслужващата банка. Справка за банката можеш да направиш в сайта на съответната ОД на МВР - за София СД на МВР.
Такси:
http://www.mvr.bg/Guide/BDS/taksi_tarifa4.htm

# 332
  • Варна
Случайно някой да знае хотел във Варна с денонощна рецепция, в смисъл да може да се настани човек по всяко време и респективно да освободи по всяко време? Мои приятели (чужденци) правят зимна обиколка на Балканите с кола и не знаят кога точно ще пристигнат и затова не могат да направят резервация, но ме помолиха да ги насоча към хотелче... Ако някой се сети ще съм безкрайно благодарна! Hug

# 333
  • софия
Мога ли в домашни условия да правя кератинова терапия на косата и с кои продукти? Каква е технологията?
В "специализираната" тема мълчат по въпроса, та да питам и тук Mr. Green

Ако си питала в темата за Професионалните серии за коса, изчакай малко, момичетата са отзивчиви, ама не могат на момента все пак Wink.
Не. В другата питах преди седмица. Обсъдихме сума ти други неща от тогава. Не съм питала в "Професионалните", защото я приемам като са професионалисти, а аз не съм  Crazy

# 334
Някой чувал ли е за шини /скоби, протектори/ за лечение на врасъл нокът? Има ли салони в Сф, които предлагат такова лечение?

За шини не съм чувала.
На мен хирург ми го оправи. Купих си ампула - упойка, боцна ми я и за 10 - 15 мин. ми изряза враслото, после седях с превръзка няколко дни, ходих да ми го промият. Вече 4 години нямам проблем.

# 335
Някой чувал ли е за шини /скоби, протектори/ за лечение на врасъл нокът? Има ли салони в Сф, които предлагат такова лечение?

За шини не съм чувала.
На мен хирург ми го оправи. Купих си ампула - упойка, боцна ми я и за 10 - 15 мин. ми изряза враслото, после седях с превръзка няколко дни, ходих да ми го промият. Вече 4 години нямам проблем.

Една колежка използваше май точно такива, слагат се между пръстите на краката - силиконови или някакъв подобен материал, за да не се изкривява палеца, обаче не знам дали помага и за врасъл нокът  newsm78 Много е вероятно в ортопедичните магазини, където продават специални обувки, чехли, стелки и т.н. да знаят повече и дори да продават подобни неща ...

# 336
  • Там, където ме обичат
Една колежка използваше май точно такива, слагат се между пръстите на краката - силиконови или някакъв подобен материал, за да не се изкривява палеца, обаче не знам дали помага и за врасъл нокът  newsm78 Много е вероятно в ортопедичните магазини, където продават специални обувки, чехли, стелки и т.н. да знаят повече и дори да продават подобни неща ...

Не, става въпрос за силиконови пластинки, които се лепят върху нокътя, за да променят посоката на расежа.

# 337
Аз ползвам една от последните промоции на Мтел.Интернет+кабелна+сим карта с 30 безплатни минути+плазмен ТВ за 30 лв.на месец.От два месеца сме с нея и първия път платихме 40 лв. като мислихме, че сме надвишили безплатните минути в картата и  за това.Сега моят мъж  е проверил предварително дали е нахвърлил безплатните и уверен,че не е, отива да плаща.Там пак му искат 40 лв.Той казва, че няма как сметката да е по-висока, а те - ами плащате 10 лв. за пакет с филми.Това е допълнителна услуга, която е трябвало да активират с наше съгласие по телефона, но ние такова обаждане сме нямали, както и те нашето съгласие.Моят отказва да плати услуга, която не е искал и не е използвал, а те са му казали да си напише молба за спиране на пакета с филми.Той е поискал да напише жалба, а не въпросната молба и тогава служителят се е обадил на няколко човека и веднага са приспаднали тези 10 лв. от сметката.

Има и схема с "Един месец безплатно пакет от канали" и ако забравиш да се обадиш не ти ги спират и продължават да ти ги начисляват!  Внимавайте какво подписвате!

# 338
  • Там, където ме обичат
Moмичета има ли тема, в която мога да поискам правен съвет? Потърсих в потребителските групи, но не открих такава.

# 339
Moмичета има ли тема, в която мога да поискам правен съвет? Потърсих в потребителските групи, но не открих такава.
Няма.  Confused
Питай тук или си пусни тема в Клюкарника.

В Родители, отглеждащи сами децата си има тема в която отговарят бракоразводни адвокати, но едва ли въпроса ти е такъв.

# 340

Питай.

# 341
  • Там, където ме обичат
В козметичен салон ми препоръчаха за лечение на еди-какъв-си проблем да ползвам едно мазило. Съгласих се, но като ми го доставиха, беше видно , че са махнати етикетите по кутийката /малка, пластмасова/ . Мисля, че не е редно и смятам да се разправям.
Може ли да споделят знаещите, дали има нарушение на закони и норми и ако да, кои.

# 342
някой сменял ли е скоро лична карта заради смяна на адреса? Каква е процедурата и документите, които се представят, такси?
Документите - стара лична карта,  удостоверение за постоянен адрес от общината, на чиято територия се намира новият ти адрес.  
Таксата е утвърдената, според вида на поръчката. Внася се предварително в обслужващата банка. Справка за банката можеш да направиш в сайта на съответната ОД на МВР - за София СД на МВР.
Такси:
http://www.mvr.bg/Guide/BDS/taksi_tarifa4.htm

Хърмаяни, благодаря ти, че се включи!

това Удостоверение за постоянен адрес е бланка, която се дава само в общината ли?
И всички тези документи се носят в МВР или общината?

# 343
Бо, бланката ти се издава в общината, а после с всички документи отиваш в МВР, паспортна служба. Заявлението го изготвят на място и трябва да допълниш някои данни на ръка. Снимат те на момента, освен ако не ползват снимка от документ, който си си правила скоро - книжка, паспорт.

# 344
Искам да попитам, моя позната е живяла с мъж до преди 1 година в жилището й, малко преди това той си е сменил адресната регистрация на същия апартамент, но след като се разделят, тя се опитва да изтегли кредит, но й отказват, защото той се води на същия адрес и има неплатени кредити. Как може да го отпише, защото той отказва да го направи доброволно?

Общи условия

Активация на акаунт