?Въпроси всякакви?

• 5 555 840
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 68 535
Срока е 10 число на СЛЕДВАЩИЯТ месец обаче...та вторият ти болничен от ноември не е забавен.
Ако е подаден след 10-ти декември има забавяне.

Има забавяне, дори да са само три дни. Подаден е на 13 декември.

Заедно с този от октомври, там забавянето е вече много по-голямо.

Така е, съгласна съм.
Може да пуснеш жалба до ТП на НОИ, с искане да им наложат глоба.

# 68 536
Колко броя кори са в 1 опаковка от 500 гр. фини точени?
Аз взимам сръбски фини и са по 24-26бр в пакет
От Сърбия ли ги взимате или някъде в БГ ги има?

# 68 537
има ли  актуална тема за пелетни камини

# 68 538

Така е, съгласна съм.
Може да пуснеш жалба до ТП на НОИ, с искане да им наложат глоба.

Благодаря, утре ще пусна жалба на място с настояване да се наложи санкция - от писане на менйли оннайл нямаше абс никаква полза. никой не се хаби да ги чете, камо ли да вземе отношение и отговори.

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 20:14 от bubanka

# 68 539
  • София
Здравейте, моля за предложения, за подарък при откриване на нов офис.

Картина, икона..., Кафемашина.

За смяна рег. номер на автомобил в кат вече 14 дни ли е срокът? До сега четох, но много се обърках... Сменили са сроковете и много неясно е написано.
И второ питане дали пак има такива големи опашки, както преди време? Ако някои е ходил скоро нека сподели.

Аз като купих колата се информирах за срокове и процедури от сайта pravatami.bg. Ако сменяш само собственика - колата е с регистрация в града, в който е твоят адрес, всичко става за около час, час и половина. Това за КАТ-София. Трябва да имаш копие на договора, за да не се мотаеш да търсиш ксерокс. Колата не я караш в КАТ. Ако е с друга регистрация, ще си чакаш и за номера. Трябваше май да се плати някаква еко--такса, ГО и т.н. В горния сайт има инфо за всичко. Общо взето може да минеш и за половин ден, особено ако сте двама - единия да се реди по опашките, другия да мести колата. Има и фирми, които предлагат услуга по регистриране на колата - около 50-60 лв. взимат.

# 68 540
  • Буркина Фасо
има ли  актуална тема за пелетни камини
има.
гугъл - палетни камини - бг-мамма  Laughing

# 68 541
  • При елфите ...
Да попитам... случва се след като е валяло по-обилно дъжд или при топенето на снега водата от чешмата да е мътна, да не казвам кална... та се чудех дали филтрите на каните от типа Брита филтрират/пречистват такава вода?!?

# 68 542
Пречистват,да.

# 68 543
  • При елфите ...
Благодаря!

# 68 544
  • от Луната
Здравейте /писах в съответната тема, но ми трябват повече мнения, затова го правя и тук/, искам да ви попитам, кой от тези два лаптопа е по-добър, понеже единия е просто марката, която искам и има характеристиките, които търся, но нещо дизайна... не ми харесва напълно, а другия го харесах, докато търсех първия, в него само това че идва с Линукс ме притеснява и съвсем се зачудих, кой да избера, понеже другата седмица ще си поръчам единия от тях.
Благодаря предварително
Според ММ ACER е по - добър. С по - хубав процесор и видео карта, а и марката нямала никакъв проблем според него с охлаждането, за разлика от други марки. ASUS му хареса като дизайн, а и той харесвал геймърските, но все пак би избрал ACER и Линукса не бил проблем, а можело да се инсталира Уин на друг дял и ако се наложи просто се форматирал въпросния дял Wink

# 68 545
  • Sofia
Колко броя кори са в 1 опаковка от 500 гр. фини точени?
Аз взимам сръбски фини и са по 24-26бр в пакет
От Сърбия ли ги взимате или някъде в БГ ги има?
От Бг.
Има ги в магазин Наслада,на ул.Алабин,с/у спирката на трамваите,другият е с/у бившето Син сити на бул.Хр.Ботев,има и в Люлин на кооп.пазар

# 68 546
  • София
По ЕГН в сайта на НОи може ли да се проследява кога ще изплатят болнични? Става дума за 23-31.12.2017г. и 10 дни от тази.

# 68 547
ПИК имаш ли?
До десето число на януари работодателят е длъжен да подаде документите към НОИ, после чакаш плащане от там, ако всичко с документите е ок разбира се, и не се налагат корекции...

Десетте дни от тази година вероятно ще бъдат подадени до десето число следващият месец.

# 68 548
  • София-Младост
В млекарници Земен също продават сръбски кори за баница.

ПИК имаш ли?
До десето число на януари работодателят е длъжен да подаде документите към НОИ,
До 10-то число на месеца следващ този, в който работника/служителя е предал на работодателя болничния! Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 13:21 от bubanka

# 68 549
Да де....нали болничният му е от декември. Сдъвках му го конкретно за неговият случай...

По ЕГН в сайта на НОи може ли да се проследява кога ще изплатят болнични? Става дума за 23-31.12.2017г.

Общи условия

Активация на акаунт