?Въпроси всякакви?

• 5 556 763
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 68 550
Колко броя кори са в 1 опаковка от 500 гр. фини точени?
Аз взимам сръбски фини и са по 24-26бр в пакет
От Сърбия ли ги взимате или някъде в БГ ги има?
От Бг.
Има ги в магазин Наслада,на ул.Алабин,с/у спирката на трамваите,другият е с/у бившето Син сити на бул.Хр.Ботев,има и в Люлин на кооп.пазар
Много благодаря! Със сигурност ще отида да си взема.

# 68 551
  • софия
Скрит текст:
Колко броя кори са в 1 опаковка от 500 гр. фини точени?
Аз взимам сръбски фини и са по 24-26бр в пакет
От Сърбия ли ги взимате или някъде в БГ ги има?
От Бг.
Има ги в магазин Наслада,на ул.Алабин,с/у спирката на трамваите,другият е с/у бившето Син сити на бул.Хр.Ботев,има и в Люлин на кооп.пазар
Много благодаря! Със сигурност ще отида да си взема.
+ на параза в Красна поляна. В млекарницата на Костадинови (има на паразар Д.Петков и Кр. Поляна) също има.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 13:22 от bubanka

# 68 552
  • София
Да де....нали болничният му е от декември. Сдъвках му го конкретно за неговият случай...

По ЕГН в сайта на НОи може ли да се проследява кога ще изплатят болнични? Става дума за 23-31.12.2017г.
T.e. нaй-рано 11-12 януари ще има превод? Проверка в сайта на НОИ - дава подтвържение? Няма ПИК.

# 68 553
Без код няма как да си влезеш в профила. Аз имам ПИК и съм си разглеждала инфото за болничните...

Проверката в сайта на НОИ, ако имаш ПИК, ще даде информация подадени ли са декларациите от работодател и кога са входирани, и т.н.

Много бързаш за плащане...не се знае дали са подадени документите все още-срокът за това е 10 число, както стана ясно...
Попитай счетоводителят дали и кога е подал към НОИ...

Кога извършват плащания от НОИ - от сайта на НОИ:

От 1 юли 2016 г. паричните обезщетения се изплащат на правоимащите лица в срок до 10 работни дни от представянето на необходимите данни за болничните листове от осигурителя и от постъпването на данните от издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза, по декларираните от тях лични разплащателни или спестовни банкови сметки. Паричните обезщетения за период, обхващащ повече от един календарен месец, се изплащат в посочения срок за първия месец от периода, за останалите календарни месеци – до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се отнасят, а за последния месец – до 5 работни дни след изтичане срока на обезщетението.

# 68 554
Издаването на ПИК от НОИ става веднага, но трябва лично за се отиде до там.

# 68 555
Да, и аз бързо го извадих..веднага.

Аз също имам БЛ от 28.12. до 3.01. 2018г. В най-добрият случай и най-рано очаквам плащане към 20 число този месец.
До десети работодателят да внесе в НОИ, и още десет дена за плащане...

# 68 556
Да, и аз бързо го извадих..веднага.

Аз също имам БЛ от 28.12. до 3.01. 2018г. В най-добрият случай и най-рано очаквам плащане към 20 число този месец.
До десети работодателят да внесе в НОИ, и още десет дена за плащане...

мечтай си ти....

моят работодател е подал болнични от октомври и ноември на 13 декември. имам ПИК и виждам. писах три писма на benefits@sofia.nssi.bg, и получих само един отговор , при това толкова несвързан, че няма накъде. Днес пуснах по куриер с искане за входящ номер писмена жалба с молба за санкции, описвайки случая. Да видим какво ще отговорят и изобщо ще отговорят ли... Аз лично се съмнявам.

# 68 557
А, аз не ги бързам. Писах за ориентир на Старидрийм....понеже му е сходен случай с моя, а бързаше вече с изплащането. Да го ориентирам кога най-рано може да очаква парички, защото останах с впечатление, че ги чака тия дни...
Не очаквам проблеми и забавяне при мен обаче, но когато-тогава...

# 68 558
  • Berlin
Търся фирма в София, която да се грижи за апартамента ни. По-точно да го даде под наем и след това да се занимава с наемателите - сметки, ремонти, въпроси, наглеждане на имота и т.н. Има ли такова нещо в София? 🙂

# 68 559
  • Варна
Моите болнични за ноември бяха изплатени към 10 декември някъде, така че това, което Тета си мисли е напълно в рамките на възможностите и очакванията, когато работодателят е коректен. А повечето се съобразяват със сроковете, защото глобите не са малки.

# 68 560
Някой има ли проблем с отварянето на читанка.инфо днес?
През 1 час проверявам, ще се побъркам вече.

abs, на първо четене се сещам, че някои адвокатски кантори се занимават с такива неща. Правиш им пълномощно с какви правомощия относно имота ти ги упълномощаваш и така.

# 68 561
  • София

При мен всичко е ок, с хром съм.

# 68 562
  • София
Търся фирма в София, която да се грижи за апартамента ни. По-точно да го даде под наем и след това да се занимава с наемателите - сметки, ремонти, въпроси, наглеждане на имота и т.н. Има ли такова нещо в София? 🙂

Чух положителен отзив за тези: https://bnbees.bg/. Те дават под наем в airbnb, предполагам обаче, че биха се съгласили и да се отдава и по друг начин, едва ли има такова значение. Даже airbnb е по-сложно, тъй като през няколко дни различни гости, чистене и тн.

# 68 563
  • София-Младост
В момента пробвам, отвори се без проблем.

# 68 564
  • Варна
И при мен.

Общи условия

Активация на акаунт