?Въпроси всякакви?

• 5 555 105
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 68 520
Дрон, да

# 68 521
  • София
Гентамицин крем, би ли помогнал за берящ пръст? Получи се между кожата и нокътя. Няма трънче или треска.

Може да е от врастнал нокът или лошо отрязан нокът.

# 68 522
имам питане, към кого да се обърна за помощ при следната ситуация:

работодател изпраща данни за болничен лист от октомври  в средата на декември/присрок за подаване до 10 число на месец ноември/. това едно, второ - греши броя на дните в болничния. звънях в НОИ и ми казаха, че докато не си прати корекциите работодателят , не могат да направят нищо.
второ - болничен за ноември, отново го подава средата на декември, при срок за подаване до 10 число.

писах 2 писма до НОИ - отговориха ми само на едното. писах на работодателя - отговор никакъв. кой и как контролира тези неща и налага съответни санкции?

Акт за нарушение съставят от ТП на НОИ....ако има неспазване от страна на работодател на срока за подаване на документите към НОИ.
Срока е 10 число на СЛЕДВАЩИЯТ месец обаче...та вторият ти болничен от ноември не е забавен.

# 68 523
Гентамицин крем, би ли помогнал за берящ пръст? Получи се между кожата и нокътя. Няма трънче или треска.
Преди месец имах абсолютно същия проблем.
Да, с гентамицин крем се оправи, но след щателна обработка и дезинфеция на поразеното място.
Скрит текст:
5 дни мазах, но много трудно се задържа крема точно на това място, дори и с лейкопласт.
Може би, по-добре щеше да взема гентамицин маз, но и това свърши работа

# 68 524
  • Варна
Срока е 10 число на СЛЕДВАЩИЯТ месец обаче...та вторият ти болничен от ноември не е забавен.
Ако е подаден след 10-ти декември има забавяне.

# 68 525
# 68 526
  • София

Може да е от врастнал нокът или лошо отрязан нокът.

Получи се отстрани на пръста от кожичката( ох, живец ли как се казваше).За детето става въпрос.
Благодаря ви, за отговорите.

# 68 527
dron:), аз съм мазала с маз на Вишневски забрал нокът на крака. Мноого мирише, но и помага. Миналата година една съфорумка също похвали мазта. Отърва я от хирург.
Скрит текст:

# 68 528
  • София
мамсита

Никой ли скоро не е ходил в КАТ?
Ясно, ще се въоръжа с търпение и се моля нещата да се са се променили.
Има пак хора. Чака се доста. За номера не мога да кажа, защото както си купих колата на следващия ден бях в КАТ.

# 68 529
Благодаря на всички, отзовали се. Само за смяна на РН, чака се, но минава сравнително бързо, ако всичко останало ти е ок.

# 68 530
Сменява ли се това отляво (дето помпа) че има някакво нелепо скъсване. И по темата - някакъв добър апарат (в случай че не се продава такава част и няма чалъми за поправяне)?

# 68 531
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Сменява ли се това отляво (дето помпа) че има някакво нелепо скъсване. И по темата - някакъв добър апарат (в случай че не се продава такава част и няма чалъми за поправяне)?

търсене на "помпа за апарат за кръвно"

например тази 4,4 лЪва

# 68 532
Citizen от Метро, автоматично помпи, около 60 -70 лв.

# 68 533
Ако е подаден след 10-ти декември има забавяне.

Има забавяне, дори да са само три дни. Подаден е на 13 декември.

Заедно с този от октомври, там забавянето е вече много по-голямо.

# 68 534
  • Sofia
Колко броя кори са в 1 опаковка от 500 гр. фини точени?
Аз взимам сръбски фини и са по 24-26бр в пакет

Общи условия

Активация на акаунт