?Въпроси всякакви?

• 5 557 682
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 68 580
  • Варна
Къде  да видя какви са глобите и има ли изобщо глобен  , защото си мисля, че всичко е на хартия само.
В КСО са изброени санкциите. На първо четене виждам това:
Цитат
Чл. 349. (Нов - ДВ, бр. 67 от 2003 г.)
(3) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Осигурител, който не представи в срок в съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт документи за изплащане на обезщетения за временна неработоспособност, трудоустрояване и майчинство или представи такива документи с невярно попълнени данни, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с имуществена санкция или глоба от 500 до 2000 лв., а виновното длъжностно лице, ако не подлежи на по-тежко наказание - с глоба от 100 до 1000 лв. за всеки отделен случай.
Не ми се чете и рови да търся има ли нещо друго.

# 68 581
Е да, но сроковете текат както стана ясно, от датата на представяне на болничния на осигурителя, а не от датата на болничния. Второ- за да претендираш нещо по сроковете, трябва да имаш доказателство за датата на предоставяне пред работодателя. И трето- в края на декември имаше дооста почивни дни. Болнични се изплащат определени дни в седмицата, а банките не работеха. Не мога да преценя при толкова малко данни защо има забавяне, и има ли изобщо забавяне- може да има проблем по самия болничен например. С ПИК какво се вижда, че р-ля ги е представил на 13 декември и после? Обработва се или нещо друго пише?

# 68 582
# 68 583
  • София
Някой има ли проблем с отварянето на читанка.инфо днес?
През 1 час проверявам, ще се побъркам вече.

При мен всичко е ок, с хром съм.
Още снощи ми даваше грешка през ІЕ и през Хром. Днес се отваря, но огледало https://m2.chitanka.info/

# 68 584
Нашият апартамент в Пловдив така го движи брокерска агенция и една конкретна брокерка с която си обменяме информация.Плащаме си разбира се,процент от месечния наем.Единствено се разкарвах преди няколко месеца защото имаше проблем с напусналите и се наложи ремонт и смяна да уреди и трябваше да избера и купя,но със сметки и наема тя се занимава и контактува с наемателите,само при подписването сме ги виждали,но тя и за това има пълномощно,просто моят беше по работа в града.И тук в София ще има такава услуга,само комисионната ще е различна предполагам.

# 68 585
Скрит текст:
Някой има ли проблем с отварянето на читанка.инфо днес?
През 1 час проверявам, ще се побъркам вече.

При мен всичко е ок, с хром съм.
Още снощи ми даваше грешка през ІЕ и през Хром. Днес се отваря, но огледало https://m2.chitanka.info/

Супер, златна си!

# 68 586
Е да, но сроковете текат както стана ясно, от датата на представяне на болничния на осигурителя, а не от датата на болничния. Второ- за да претендираш нещо по сроковете, трябва да имаш доказателство за датата на предоставяне пред работодателя. И трето- в края на декември имаше дооста почивни дни. Болнични се изплащат определени дни в седмицата, а банките не работеха. Не мога да преценя при толкова малко данни защо има забавяне, и има ли изобщо забавяне- може да има проблем по самия болничен например. С ПИК какво се вижда, че р-ля ги е представил на 13 декември и после? Обработва се или нещо друго пише?

Болничния за октомври съм предала лично в деня на издаване/26 окт/. Има камери и 4ма свидетели.  Следващите болнични съм изпращала по Спиди, в деня на издаване , получени са на другия, имам обратната разписка. С ПИК се вижда, че всичките 4 болнични са подадени на една и съща дата - 13 дек. 2 са изплатени. Един е сгрешен - не знам , все си мислех, че счетоводителите могат да броят до 5/броя дни за обезщетение/ , ама явно не могат, и последният е със статус - обработва се.

пс. пак да кажа - нямам проблем с изплащането, проблемът е в ЗАБАВЯНЕТО на подаване от страна на работодателя. За всички болнични е извън срока.

# 68 587
  • Sofia
Според вас, има ли смисъл от пускането на жалба, ако в офис на M-Tel сме получили некоректно / грубо отношение? Имам предвид – жалба, адресирана до ръководството на компанията или там, който се занимава с тези неща? Т.е. ще има ли определено наказание за служителя или никакви мерки не се вземат, в общи линии?

# 68 588
  • София
Би могла поне да опиташ. Не знам конкретно за М-тел, знам за Виваком от моя позната, която работи там, че ги наказват при жалби, ако се установи, че жалбата отговаря на истината - т.е. гледа се запис от видеонаблюдението и се иска обяснение от служителя, следва санкция за него

# 68 589
  • Sofia
Благодаря. Ще звънна утре и на M-Tel да ги питам каква точно е процедурата.

# 68 590
  • Deutschland/HE
Според вас, има ли смисъл от пускането на жалба, ако в офис на M-Tel сме получили некоректно / грубо отношение? Имам предвид – жалба, адресирана до ръководството на компанията или там, който се занимава с тези неща? Т.е. ще има ли определено наказание за служителя или никакви мерки не се вземат, в общи линии?

Аз съм пускала жалба срещу служител на М-тел, но пуснах жалбата в друг офис и държах да имам входящ номер, отговориха ми в рамките на 2седмици и ме компенсираха.

# 68 591
Благодаря. Ще звънна утре и на M-Tel да ги питам каква точно е процедурата.
Наскоро писах молба/жалба в една банка. Отидох в централата, описах много подробно ситуацията, както и ме посъветваха на място и после я входират. Искай си входящ номер и си направи копие на жалбата, за всеки случай. На мен ми казаха, че около месец е нужно време за отговор като оставих телефон и имейл. Днес им напомних за себе си. След седмица или две пак ще им се вясна, за да не ме забравят Simple Smile Успех!

# 68 592
  • оттам, откъдето започва България
Ако не е тайна в какво се изразява компенсацията?

# 68 593
ако просто се оплакваш от отношение сигурно има онлайн форма. ако не чакаш пари/компенсация някаква.

# 68 594
  • Sofia
Благодаря на всички ви за включването! Hug

Не чакам никаква компенсация, то няма и за какво. По-скоро ми се ще по някакъв начин да санкционират невъзпитано държащия се младеж, който ме обслужи.

Общи условия

Активация на акаунт