?Въпроси всякакви?

• 5 503 197
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 22 665
Пак съм тук с въпрос. Търся нещо като "игра", която представлява топчета, свързани с въже (?), който премяташ през пръстите си. Нищо повече не знам, имам смътен спомен че съм виждала такова нещо, дори че съм си играла, и че съм се удряла с това нещо... Някой сеща ли се за какво говоря?
Аз се сещам за това:
http://detstvoto.net/index.php?newsid=2378

ПС: Котката жива ли е? Simple Smile

# 22 666
  • София
Пак съм тук с въпрос. Търся нещо като "игра", която представлява топчета, свързани с въже (?), който премяташ през пръстите си. Нищо повече не знам, имам смътен спомен че съм виждала такова нещо, дори че съм си играла, и че съм се удряла с това нещо... Някой сеща ли се за какво говоря?
http://en.wikipedia.org/wiki/Clackers
Туй?
Ужасно шумни бяха Simple Smile

# 22 667
  • UK
Котките са живи, да, обаче играта не е това. Сега пък била с нещо като верижка за часовник и с топчета/мъниста... Нямам представа за какво говори...

# 22 668
  • Sofia
броеница Thinking

# 22 669
  • в огледалото на живота
Котките са живи, да, обаче играта не е това. Сега пък била с нещо като верижка за часовник и с топчета/мъниста... Нямам представа за какво говори...
Чаткало?
Скрит текст:
http://detstvoto.net/index.php?newsid=1997

# 22 670
Трябва ли зелена карта за пътуване в Гърция? С какво да сме подготвени? Актова за раждане на децата?
За Гърция зелена карта не е необходимо, за Турция - ДА!

Само копия на актовете за раждане стигат ли? Оригиналите да ги носим ли и тях?

# 22 671

Копието не е документ.Най-вероятно ще го задържат .Носи оригиналите,те са истинският документ,с който се сравнява копието.

# 22 672
  • Там, където ме обичат
Стъпих накриво и си контузих глезена.
Не е счупен, не е отекъл, но боли.
С какво мога да го намажа?

# 22 673

Гел с ибупрофен (Ибутоп), диклофенак (Волтарен форте, Диклак) или някакво друго нестероидно противовъзпалително. Обърни внимание на концентрацията активно вещество, ако болката е силна, бих взела най-високата концентрация, която се предлага без лекарско предписание.

Ако боли много, можеш да направиш комбинация и с приемане на нестероидно противовъзпалително обезболяващо през устата, пак препоръчвам диклофенак или ибупрофен като най-ефективни при такъв тип болка. Може да сложиш и лед, след първоначалната болка от ниската температура води до анестезиране на засегнатия участък. Ще помогне и за бързото възстановяване от травмата, нищо че няма подуване и посиняване, те може да се появят и по-късно.

(Поне веднъж месечно ми се случва, не знам как е възможно да съм толкова спъната чак...)

# 22 674
  • Sofia
най-добре отиди на преглед да се види да не е спукано нещо...обездвижи го стъпалото с ластичен бинт/превръзка

# 22 675
метни една чаша 70-80 градусова пърцуца и ще забравиш за всички болки.  hahaha

# 22 676
най-добре отиди на преглед да се види да не е спукано нещо...обездвижи го стъпалото с ластичен бинт/превръзка

Аз останах с впечатление, че фрактура или сериозна травма е изключена от лекар. Иначе да - може да има счупване и без (сериозен) оток, дори да си стъпваш на глезена (личен опит), така че ако само от това вадиш извода, че няма счупване, по-добре иди на преглед.

# 22 677
  • Там, където ме обичат

Гел с ибупрофен (Ибутоп), диклофенак (Волтарен форте, Диклак) или някакво друго нестероидно противовъзпалително. Обърни внимание на концентрацията активно вещество, ако болката е силна, бих взела най-високата концентрация, която се предлага без лекарско предписание.

(Поне веднъж месечно ми се случва, не знам как е възможно да съм толкова спъната чак...)
Макарон, благодаря,  bouquet
Имам Волтарен форте, ще пробвам с него. Ако се наложи ще отида  на лекар. Благодаря и на другите.

метни една чаша 70-80 градусова пърцуца и ще забравиш за всички болки.  hahaha
70-80 градуса? Ми нямам такава. Две по 40 градуса става ли?  Mr. Green

# 22 678
  • sf
Трябва ли зелена карта за пътуване в Гърция? С какво да сме подготвени? Актова за раждане на децата?
За Гърция зелена карта не е необходимо, за Турция - ДА!

НЕ може децата да излязат от страната само с актове за раждане, трябват Паспорти, ако са под 14 години.Ако са над 14години в Гърция може и само с лична карта.

# 22 679
  • Ланкър, планините Овнерог
Голямата ми дъщеря серизоно си навехна глезена в началото на месеца. Още се възстановява. През първите два дни беше с лед на глезена, после превръзка с бинт, който редовно се мокреше с равни части вода и спирт (70%), сега ходи с глезенка. Но най-важното беше да не стъпва на крака около 2 седмици. Беше се подула здраво, но не беше счупен, само някакво отлюспване на коста, което не се брои за счупено.

Общи условия

Активация на акаунт