?Въпроси всякакви?

• 5 503 459
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 22 680
  • софия
Трябва ли зелена карта за пътуване в Гърция? С какво да сме подготвени? Актова за раждане на децата?
За Гърция зелена карта не е необходимо, за Турция - ДА!

Само копия на актовете за раждане стигат ли? Оригиналите да ги носим ли и тях?
Само ако фамилията на майката е различна. Ако не искаш да трепериш на оригинала, направи нотариално заверено копие. Заверката струва, по спомени, ~10 лв. и е напълно приемлива. Проверено преди седмица Simple Smile
Паспортите за децата се подразбират Simple Smile

# 22 681
  • sf
Да, да, ама друг път  Mr. Green Наскоро една позната се опитваше да ме убеди, че непълнолетните й деца можело да излязат в Гърция само с актовете за раждане  Joy Добре,че все пак ме послуша да провери добре преди да тръгнат, че щяха да се поразходят до границата  Joy

# 22 682
  • софия
Да, да, ама друг път  Mr. Green Наскоро една позната се опитваше да ме убеди, че непълнолетните й деца можело да излязат в Гърция само с актовете за раждане  Joy Добре,че все пак ме послуша да провери добре преди да тръгнат, че щяха да се поразходят до границата  Joy
Хора всякакви. Някои живеят с усещането за уникалност, която се очаква да ги прави неподатливи на "условностите" за плебса.

# 22 683
Някой може ли да ми каже как да настроя сензора си на телефона quick glance. Имаше тема за телефони, но не откривам

# 22 684
ох , тези нови телефони !
така се казва темата.  чак в гугъл я има   Laughing

# 22 685
За паспортите и личните карти ясно, имаме си.
Сега викате и копия, и оригинали....

# 22 686
  • софия
За паспортите и личните карти ясно, имаме си.
Сега викате и копия, и оригинали....
Викаме, че ако не искаш да носиш оригинал, правиш нотариално заверено копие. И то, ако фамилията на майката е различна от тази на бащата и на децата.

По-ясно не мога да го напиша за 3 път.

# 22 687
Не ни е различна фамилията, няма време за заверка, ще ги взема за всеки случай  Wink

# 22 688
Ясно е, че кумовете могат да бъдат двойка, но може ли ако имат дете и нямат брак? Питам, защото по пътя на логиката, в църквата ние трябва да сме грешни, че имаме дете, пък нямаме брак newsm78 И също така, вярно ли е, че кумове се става един или три пъти?

# 22 689
абе споко бре.  като сте грешни  (според теб) до сега гонили ли са ви от църква когато отидете да речем на някой празник или просто ей така , да си палнете свещ за здраве ?
как да станеш кум един или три пъти ? ами втори няма ли  newsm78  ами ако съм бил кум 2 пъти , а за трети няма желаещи да ме поканят аз ли да ходя да се натискам да ставам кум , грешен ли съм в този случай  newsm78

# 22 690
как вмъквате линк към сайт без да изпише ,че е рекламен спам

# 22 691
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте, синът ми (14 годишен) си набоде крака на пирон. Трябва ли да му се бие тетанус? Благодаря!

# 22 692
  • Sofia
да,задължително

# 22 693
абе споко бре.  като сте грешни  (според теб) до сега гонили ли са ви от църква когато отидете да речем на някой празник или просто ей така , да си палнете свещ за здраве ?
как да станеш кум един или три пъти ? ами втори няма ли  newsm78  ами ако съм бил кум 2 пъти , а за трети няма желаещи да ме поканят аз ли да ходя да се натискам да ставам кум , грешен ли съм в този случай  newsm78

Да, и аз това си мислех, че сигурно няма проблем, ама малко спорих и ми изтъкнаха тази логика, а пък и това с трите пъти... малко глупаво звучи, ама трябваше да попитам де, като не съм наясно  Mr. Green

# 22 694
ами най-добре беше да попиташ попа в църквата. той си знае правилата .
ама ще ви вземат паричките при всички случай  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт