?Въпроси всякакви?

• 5 555 176
  • 96 496
  •   4
Отговори
# 54 540
Не видях тема за шумни съседи и прочие.
Питам: при шум от съседи (музика, купони, хилежи и тн.) след 22:00 до малките часове на нощта - 112 ли е решението? И действа ли? Тръгнах да чета местната наредба за обществения ред и в нея пише, че глобата от 200 лв., която е била действаща при такъв вид нарушения, е отменена. Shocked Та, не ми стана ясно, ако дойдат полицаи само устно ли предупреждават или могат да наложат глоба? Rolling Eyes И как евентуално се доказва този шум - той се чува от моята спалня, откъм външната врата на съседа може и да не се чува. Confused
Това е божие наказание и у нас няма сила, която да се справи с тия съседи. Преди години имах разправии със съседи от другия вход(имаме обща стена). Неколкократно съм пращала полиция(звънях на кварталния), идваха, правеха забележки (не знам глоби дали са налагали, макар че би трябвало при повторно викане), и след като си тръгнат музиката продължаваше. Та на едно такова повторно позвъняване кварталният ми каза, че те празнували истински рожден ден(беше 1 часът след полунощ), той, видите ли, бил видял личната карта. Добре, че се изнесоха, че в главата ми се раждаха пъклени планове за отмъщение. Та на полиция не разчитай.

# 54 541
Риванол невъзможно
Йдасепт ми се е  прал, чист йод не съм пробвала

# 54 542
Пере ли се риванолът / йодът? newsm78

Според мен не Peace

# 54 543
С белина или вениш ,няма ли да излезе  Rolling Eyes върху бяла престилка е .
пп оказа се ,че в София мога да даря кръв и това че съм карала хепатит , преди 15г. не е от никакво значение (щом не е Б или Ц) в родния ми град отпадам  Shocked

# 54 544
На колко градуса могат да работят климатиците.единия на 25 съм го оставила и е добре,но хола ми е голям и другия на 28 ми е хладно,аз съм доста зиморничева,на 30 може ли да се оставят или не е добре за климатика

# 54 545
Бихте ли казали отговора Praynig

Коя от думите НЕ съдържа представка под?
                  а/ подстрижа
                  б/ подостря
                  в/ подобен

Според вас, Б подточка ли е вярно?!
В кой ред изброените думи са сродни?
                      а/ разговор, разходка, разказ
                      б/ учебник, ученик, учен
                      в/ хубав, красив, чаровен

# 54 546
  • Русе

а/ подстрижа
                  б/ подостря
                  в/ подобен

Според мен В

б/ учебник, ученик, учен

Б

# 54 547
  • Велико Търново
Съгласна с горния отговор!

# 54 548
И аз мисля така!

# 54 549
  • София
На колко градуса могат да работят климатиците.единия на 25 съм го оставила и е добре,но хола ми е голям и другия на 28 ми е хладно,аз съм доста зиморничева,на 30 може ли да се оставят или не е добре за климатика
А колко градуса е температурата в стаята? Това 30 градуса през зимата почти няма как да се постигне с климатик. То не знам и с какъв отоплителен уред може да се постигне.

# 54 550
Благодаря!

# 54 551
Ако климатика е малък за стаята, тия градуси, които са посочени няма как дасе достигнат в тоя студ.
Вземи се един термометър и си го сложи някъде далеч от климатика на по ниско и ще добиеш представа за температурата реалната в стаята.
Топлият въздух се вдига нагоре, така че е напълно нормално да ти е студено при недостатъчно мощност, пода ти  е студен.
Сложи си го на по-висока температура, ако не ти върши работа да затопли се обезмисля, като се постопли ще ги намалиш.

П.с. Достигат се 30 градуса - на парно и духалка, имам колежка, която направо незнам как диша, като и отворя вратата и такъв спарен въздух ме лъхва не е истина

# 54 552

а/ подстрижа
                  б/ подостря
                  в/ подобен

Според вас, Б подточка ли е вярно?!
                      б/ учебник, ученик, учен

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 11:56 от Damarcus

# 54 553
Сродните думи не са ли с еднакъв корен, както е в точка Б?

# 54 554
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

а/ подстрижа
                  б/ подостря
                  в/ подобен

Според мен В

б/ учебник, ученик, учен

Б

Точно така е Simple Smile При първия въпрос с представка "под", ако можеш да кажеш думи с корена, тогава има представка - подстрижа - стрижа; подостря - остря; с подобен - няма как да стане. При втория - сродни думи са с еднакъв корен и общо смислово значение, за това и Б е вярното. Правите домашно за 3 клас ми се струва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт