?Въпроси всякакви?

• 5 556 264
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 61 320
  • София
Дядо ми почина на 28 май и няма да преведат пенсията му на баба ми. Казали са и, че "отива в полза на държавата". Така ли е и какви са условията за изплащане на пенсия на починал човек - дата или какво?

# 61 321
Дядо ми почина на 28 май и няма да преведат пенсията му на баба ми. Казали са и, че "отива в полза на държавата". Така ли е и какви са условията за изплащане на пенсия на починал човек - дата или какво?
Така стана и с пенсията на моята баба, не я преведоха изобщо. Но не знаем защо.

# 61 322
  • Другата България
За медицинско за работа директно при личната лекарка ли да отида, или преди това трябва да си го закупя от книжарница?  За обикновено медицинско питам.
При личния направо.
Не е така, разбира се. Личния не раздава бланки, купуваш си я предварително, попълваш и тогава отиваш при ЛЛ да ти я завери.

# 61 323
Моята лична лекарка директно ми написа медицинско. Не съм купувала нищо предварително.

# 61 324
За медицинско за работа директно при личната лекарка ли да отида, или преди това трябва да си го закупя от книжарница?  За обикновено медицинско питам.
При личния направо.
Не е така, разбира се. Личния не раздава бланки, купуваш си я предварително, попълваш и тогава отиваш при ЛЛ да ти я завери.
Когато отида, ЛЛ взема листа, попълва, удря печата и си заплащам. До сега не съм си купувала бланка. Но и аз съм ходила 1-2 пъти. Може би трябва да се носи, а ако човек пропусне да вземе, личната му дава.

# 61 325
  • Другата България
При нас се купува предварително, за първи път чувам, че ЛЛ има бланки.
Но щом казвате, възможно е. Peace

# 61 326
При нас се купува предварително, за първи път чувам, че ЛЛ има бланки.
Но щом казвате, възможно е. Peace
Явно при всеки ЛЛ е различно.

# 61 327
  • София
Не е никак лоша машината. Малко ме дразни, че капсулите могат да се купуват само от интернет или поне досега не съм намерила магазин (в София) от който да ги купувам, нито съм открила техен аналог.

# 61 328
При личния направо.
Когато отида, ЛЛ взема листа, попълва, удря печата и си заплащам. До сега не съм си купувала бланка. Но и аз съм ходила 1-2 пъти. Може би трябва да се носи, а ако човек пропусне да вземе, личната му дава.
Благодаря ви. Май е най- добре да звънна да я попитам

# 61 329
  • София

Хм,пенсиите не се ли плащат авансово?

# 61 330

Нещо такова си спомням: ако е починал в месеца, за който не е взел пенсия, ви се полага. Напр. ако е взимал пенсия на 7-мо число, а е починал на 3-то. Ако е починала след 7-то - не се полага.

Дано се включи някой, който е наясно със закона. Peace

# 61 331
Имам питане относно ползването на платен годишен отпуск, понеже не знам как стоят в моя случай нещата, ще обясня. Миналото лято 4 месеца бях на борсата и получавах обезщетение  до края на август (едва ли има отношение по въпроса, но все пак). Февруари месец в началото тази зима започнах работа, като ми казаха, че след като минат 6 месеца тогава вече ще имам право да ползвам платен отпуск. Аз, обаче, напуснах миналата седмица( на 05, 06) преди да съм направила 6 месеца и въпроса ми е сега, ако започна работа или в близките седмици или месеци, как стои въпросът с платения годишен отпуск? Пак ли трябва да чакам да минат 6 месеца от подписването на ТД или ...? От тази работа все още не съм си взела трудовата книжна и остатъка от заплатата за май и да поискам ли някакъв документ, удостоверяващ това, че не съм ползвала платен оптуск, когато отида?

# 61 332
Полагащата се пенсия за месец май не е ли получена вече, около 8 май?

# 61 333
Да, би трябвало да е получена още в началото на май. Unknown16, мисля баба ти може да подаде сега документи да получава добавка за починал съпруг или наследствена пенсия, зависи на кои условия отговаря. Но пенсията за юни няма как да вземе.

# 61 334
  • София
Благодаря.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт