?Въпроси всякакви?

• 5 648 817
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 65 280
  • София
закрих преди време 2 сметки, отдавна забравени /по над 10 години/, по друг повод влязох в конкретния клон
никак не ме зарадва сумата, която трябваше да оставя, но идеята да се трупат още задължения ме накара да платя и да им тегля една дълга и сочна /на ум, защото съм възпитана все пак/

коя е банката не помня /имената не ми се отдават/, но помня визуално офиса, в който влязох и ако някой се интересува наистина, утре мога да пиша коя точно беше
Така е! Трупат се такси за поддръжка на всички незакрити сметки, нищо че са на нула и няма никакво движение по тях от години.
Наскоро ПИБ ме сюрпризираха изключително неприятно с един такива такси. Имам активна сметка при тях и ги посещавам поне 3-4 пъти месечно и по едно време една от служителките ми съобщи "Имате тука при нас и една стара сметка, вие нали знаете. То от 2001 година няма движение по нея, ама таксите ви вървят". На въпроса ми, защо до сега никой от тях не ми е споменал за тази сметка девойката смънка, че понеже клиентите се сърдят, че имат начислени такси на такива стари сметки и правят скандали, колегите ѝ явно са решили да си премълчат. А докога биха мълчали и аз не знам.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 19:20 от Onna-bugeisha

# 65 281
  • UK
Ужасно, сега се сетих че имам не закрита сметка точно в ПИБ. Закрих си дебитната и те ми казаха след определено време да дойда да закрият и сметката, така и не се върнах. 

# 65 282
много ме кефи че се закрива хем карта хем сметка.
Постоянен трудов договор със срок на изпитване, който трябва да е упоменат. След изтичане на срока на изпитване, ако страните не са подали писмено уведомление за прекратяването му, договорът остава безсрочен. Не е нужно подписване на допълнително споразумение след изтичане на срока на изпитване.
Но какъв е случая на срока на изпитване, след като продължаваме по това, което сме договорили така или иначе Laughing

# 65 283
Ужас, аз пък се сетих, имам незакрита в уникредит от 3 години   ooooh!
Сетих се и за още нещо- при завършване на средното си образование, на всички ни дадоха дебитна карта от дск, дали още я има тази сметка  Shocked Whistling

# 65 284
  • UK
Има ли как да се провери дали имам сметка към някоя банка, имам смътен спомен че като завършвахме гимназия, раздаваха на отличниците по една карта с пет лева в сметката, а на тези, завършили с над 5 - само карти. Сега се сетих като ви четях. Нито помня към коя банка е било, нито дали са били дебитни карти или какво точно са били, ама да не се окаже, че и аз дължа на някого някакви пари. Няма да се учудя ако са ни накарали да подпишем някой договор без да знаем.

Та.ра - за същото питам и аз. Писали сме едновременно.

# 65 285
Сетих се и за още нещо- при завършване на средното си образование, на всички ни дадоха дебитна карта от дск, дали още я има тази сметка  Shocked Whistling

Да, трупа си таксички Grinning
И аз имам, по едно време ми пратиха писмо от банката незабавно да отида, за да си платя задълженията.

# 65 286
Сетих се и за още нещо- при завършване на средното си образование, на всички ни дадоха дебитна карта от дск, дали още я има тази сметка  Shocked Whistling

Да, трупа си таксички Grinning
И аз имам, по едно време ми пратиха писмо от банката незабавно да отида, за да си платя задълженията.
Ами те минаха 15 години  Whistling
Другата седмица ще се разходя до двете банки, дано не ми се изправи косата от ужас.
Госпожица Мърморана, на нас ни ги издадоха от ДСК, с по 20 лв.за отличниците.

# 65 287
http://www.odit.info/?s=6&i=291070&f=668

3-то мнение предполага че когато им е кеф и на двете страни - чао. това пък прави срока безмсислен.

И нататък има интересни мнения де. Ама кое колко е вярно.

Правописната грешка ме кефи. Прави ли го невалиден или работодателя праща на НОИ / НАП (не знам кой), пък те забелязват грешка в ТД и казват да се оправи и така няма проблем.

# 65 288
  • Бургас

Но какъв е случая на срока на изпитване, след като продължаваме по това, което сме договорили така или иначе Laughing

В срока на изпитване могат да те освободят по всяко време без да е необходимо да се мотивират. След това е доста по-трудно.

# 65 289
  • UK
Кажи какво са ти казали като отидеш, моля те. Аз не живея в България и не мога да отида да питам. Sad

# 65 290
Кажи какво са ти казали като отидеш, моля те. Аз не живея в България и не мога да отида да питам. Sad
Непременно ще пиша  Peace

# 65 291
  • UK
Много благодаря. Simple Smile

# 65 292
  • Буркина Фасо
Такси за обслужване на сметката.Коя е тази банка дето мисли така за клиентите си ? Grinning
как коя , моята банка - Бурканбанк Simple Smile
закрих преди време 2 сметки, отдавна забравени /по над 10 години/, по друг повод влязох в конкретния клон
никак не ме зарадва сумата, която трябваше да оставя, но идеята да се трупат още задължения ме накара да платя и да им тегля една дълга и сочна /на ум, защото съм възпитана все пак/
видят ли джедай ... никаква милост. двойни такси трябва да му начисляват  hahaha

коя е банката не помня /имената не ми се отдават/, но помня визуално офиса, в който влязох и ако някой се интересува наистина, утре мога да пиша коя точно беше
преди малко направих интернет справка.  сметките които са на нула (долари, евро, албански леки и виетнамски донги) нямам такси. сметка по която имам ежемесечно движение има такса. всичките сметки са в една и съща банка. т.е ако има нещо за удържане на нулевите сметки щяха да го удържат от активната сметка. невинен съм  Laughing

# 65 293
  • София
Има ли как да се провери дали имам сметка към някоя банка, имам смътен спомен че като завършвахме гимназия, раздаваха на отличниците по една карта с пет лева в сметката, а на тези, завършили с над 5 - само карти. Сега се сетих като ви четях. Нито помня към коя банка е било, нито дали са били дебитни карти или какво точно са били, ама да не се окаже, че и аз дължа на някого някакви пари. Няма да се учудя ако са ни накарали да подпишем някой договор без да знаем.

Та.ра - за същото питам и аз. Писали сме едновременно.

Мен така ме накараха веднъж, при записване на една учебна година, да си направя сметка в ДСК - някаква студентска беше - не исках - било задължително и нямаше как да запиша семестъра без нея. Съответно после не отидох изобщо да си взема дебитна карта - и ако някой ме търси след време - нищо няма да получи от мен. Защото не желаех нищо подобно. Така или иначе, от тогава са минали известен брой години... Никой за нищо не ме е търсил.

# 65 294
  • Пловдив
Да знаете...каква банкова сметка може да се открие за фонд Етажна собственост?Домоуправата има събрани средста и искаме да се внесат по сметка.

Общи условия

Активация на акаунт