?Въпроси всякакви?

• 5 648 826
  • 96 496
  •   6
Отговори
# 65 340
  • Sofia
не е за смяна. Има някаква защита, която изключва при определена температура на нагряване на самия уред. И аз имам един такъв от 15+ години. Включваме го само на първа степен и не на максимум, иначе изключва много бързо и трябва да го чакаме да изстине. Тъкмо икономия на ток хах

Е, да, но при мен наистина не е това – преди съм го ползвала в доста топло време и не е гаснел нито един път. Не го пускам на максимум, даже май никога не съм ползвала най-силната степен. Rolling Eyes

# 65 341
Не няма предвид теб. В случая срокът на предизвестие е и за работодателя. Т.е. нито ти можеш да си тръгнеш от днес за утре, нито той да те махне така. То може, но и в двата случая виновната страна ще дължи брутното възнаграждение за срока на предизвестието. Имай предвид, че ти докато не го платиш не можеш да си прекратиш договора. За работодателя обаче не е така.
Е супер. КТ е изцяло изготвен в полза на "работодателя". Имате опцията по взаимно съгласие?
Като пускаш молба за напускане и после чакаш 7 дена дали приемат или не приемат? Като естествено там пише че това е и предизвестие. Ако примерно на ден 7 "работодателя" е за НЕ, а пък на ден 9 реши че може да си заминава работника пак ли става? В смисъл 30 или до 30?

Работодателя не ти дължи пари, ти му дължиш (не прекратява договора). Интересно. Това донякъде означава че за работодателя не важат някои неща.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 18:08 от Hulk1

# 65 342
По взаимно съгласие може веднага, а с предизвестие- по всяко време, но трябва да отработиш предизвестието от 30 дни. Ако в договора не пише, че предизвестието е само в полза на р-ля, се приема че важи и за двете страни

# 65 343
Вчера следобед ме задращи гърлото и вечерта реших, че няма да ми се размине. Ядох мед, изпих сока на на един лимон и взех два нурофена стоп колд. Нощес се събудих по едно време, гърлото вече си ме болеше много и взех още два нурофена и бонбон за смучене Кармолис. Днес пак мед, бонбони за смучене, два големи чая, лимон, киснах краката с гореща вода с морска сол и един парацетамол. Към момента, гърлото продължава да ме боли много. С какво мога да облекча болката? Инфрачервена лампа дали ще помогне?

# 65 344
Вчера следобед ме задращи гърлото и вечерта реших, че няма да ми се размине. Ядох мед, изпих сока на на един лимон и взех два нурофена стоп колд. Нощес се събудих по едно време, гърлото вече си ме болеше много и взех още два нурофена и бонбон за смучене Кармолис. Днес пак мед, бонбони за смучене, два големи чая, лимон, киснах краката с гореща вода с морска сол и един парацетамол. Към момента, гърлото продължава да ме боли много. С какво мога да облекча болката? Инфрачервена лампа дали ще помогне?
Аз мажа сливиците със сода бикарбонат посредством клечка за уши, ако не можеш- опитай гаргара с вода и сода бикарбонат. При мен действа безотказно  Peace

# 65 345
Това ми докарва позиви за повръщане Sad( Все пак може да се пречупя да пробвам малко по-късно, че не помня така да ме е е боляло гърло. Щом се пречупих да сдъвча малко джинджифил, вярно, колкото нокът беше резенчето, но... Tired Face

# 65 346
Това ми докарва позиви за повръщане Sad( Все пак може да се пречупя да пробвам малко по-късно, че не помня така да ме е е боляло гърло. Щом се пречупих да сдъвча малко джинджифил, вярно, колкото нокът беше резенчето, но... Tired Face
Затова опитай с гаргара  Peace

# 65 347
Може и гаргара с клеева тинктура

# 65 348
На мен гърлото ми минава много бързо от Стрепсилс или Трахизан.

# 65 349
Пийнах малко топла вода и за момента спря да ме боли Flushed Май почва да боли като изсъхне гърлото.

Сега четох за виетнамското чудо и намазах малко ноздрите и гърлото с него.

# 65 350
  • София
.................
Вкъщи имаме една уж нелоша конвекторна печка, купена не много отдавна от "Практикер"...............

Благодаря ти за включването, но мисля, че не е това. Той, този конвектор, изначално имаше проблеми ................
Има едно реленце, което е отишло по дяволите. Дали да я занесеш на поправка... или направо да купиш нова, вече е въпрос на избор, защото ако поправката на това реле  ще струва около 50-60 лв най-добре е нова да вземеш.

# 65 351
  • Sofia
marchеva14, благодаря за прецизния отговор. bouquet

Ако е това, което казваш, наистина не си заслужава да дам 50 лв. Аз още отначало предполагах, че е "заминала" печката и няма какво да се направи, но все пак, реших да се допитам до всеразбиращите мами, че да не хвърля нещо, от което животецът все още не е изцеден на максимум. Явно случаят ми не е такъв, де, та излиза, че това ще е поредният конвектор, който заминава на боклука след доста кратък период на ползване. Crazy

# 65 352
При толкова силни болки в гърлото ползвам Стрепсилс интензиф. В него има обезболяващо. Мисля, че е лидокаин. Облекчава.

# 65 353
  • София
По кой канал ще дават "Лудогорец" довечера?

# 65 354

Общи условия

Активация на акаунт