?Въпроси всякакви?

• 5 624 148
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 68 055
2.01 не е, тогава сме на работа, 27.12 се почива.

# 68 056
02.01. е последният ден от ученическата ваканция - може от там да се бъркаш за него, че не е работен, а той всъщност е.

# 68 057
Поръчах си нещо по интернет, но като го получих и видях, лоша ми стана...Изобщо не отговаря на снимката, нито материя, нито нищо. Исках да го върна, но ми казват аз да платя доставката за връщане. Не стига, че съм се набутала за нещо, което не отговаря, сега и доставка да плащам. Мога ли да се оплача някъде, отгоре на това в пратката няма касова бележка!? Много се изнервих, те са измамници, показват едно, а пращат друго с много ниско качества! А сега и доставки да плащам, пари на вятъра...

# 68 058
Поръчах си нещо по интернет, но като го получих и видях, лоша ми стана...Изобщо не отговаря на снимката, нито материя, нито нищо. Исках да го върна, но ми казват аз да платя доставката за връщане. Не стига, че съм се набутала за нещо, което не отговаря, сега и доставка да плащам. Мога ли да се оплача някъде, отгоре на това в пратката няма касова бележка!? Много се изнервих, те са измамници, показват едно, а пращат друго с много ниско качества! А сега и доставки да плащам, пари на вятъра...

Принципно си плащаш връщането, само големи онлайн магазини могат да си позволят да плащат и транспорта за връщане.

# 68 059
  • Sofia

Щом нямаш касова бележка, няма на кого да се оплачеш. Peace

# 68 060
Да, при връщане клиентът поема разноските по връщането. Мисля и в закона бе вписано това.
Освен ако го минеш като рекламация - като стока, която не отговаря на описанието, като дефектна стока. Тогава не би следвало да плащаш, но дали ще се навият? Кой е търговецът?
В ХМ, когато се връща стока като дефектна или неотговаряща на описанието, те освобождават от такса връщане. Иначе се начислява 4.90 лв.

# 68 061

Принципно си плащаш връщането, само големи онлайн магазини могат да си позволят да плащат и транспорта за връщане.
Толкова е Не честно. Пращат нещо, което не отговаря и после ти трябва да плащаш за това, че те лъжат! Те лъжат клиентите си и изпращат съвсем други неща, много добре го знаят, ама ако мине номера, защото на хората не им се разправя.
И как така пращат без касова бележка вътре... Пълни измамници. Аз ще го върна, ама дали ще ми върнат парите, като ги гледам какви измамници са ме е страх.

# 68 062
Missy™, няма да стане. Пробвай с онлайн сайт. В него ще вложиш много по-малко пари и евентуалните загуби ще са по-малко.
тинити, онлайн магазините не са длъжни да издават касова бележка.

# 68 063
Тинити, кореспондирай с тях писмено, с мейли. Принтирай и прикрепи към жалбата в бъдеще, ако пускаш такава. касва бележка виж дали не са ти пратили на заявения мейл. ХМ така правят-пращат в ПДФ формат на ел.пощата ти, после в пратката няма такава.
Както казах - оформи връщането като рекламация - като дреха, не отговаряща на описанието. Има разлика с връщането просто защото не те кефи дрехата. Тогава искай да те освободят от разходи закуриер.
напомням - писмено, не устно, за да имаш доказателства за жалбата към КЗП!

# 68 064
  • София
Винаги плащам връщането. Рискът на онлайн пазаруването, но пък често цените са по-евтини от реални магазини, така че повечето пъти съм на плюс.

Мисси, трудно ми се вижда да правиш безплатно списание. Възможно е да се получи, ако имаш връзки вече в тази сфера и конкретни спонсори, които да те финансират и рекламодатели. Има вече твърде много канали за реклами, така че компаниите не се натискат сами да рекламират в малките списания/сайтове. Моят съвет е първо да си осигуриш и да видиш конкретно откъде ще ти идват тези приходи. Съгласна съм, че онлайн медия се започва по-лесно.

# 68 065
A kои са измамниците, ако не е тайна и нетактично, да попитам?

# 68 066
Здравейте,
Дали някой от Вас има телефон Нокиа 2 или 3? Днес от мобилния оператор ми ги предлагаха, но не намирам никакви отзиви за тях. Търся бюджетен модел, който ще е за детето. И на тази цена ми се стори добър.

# 68 067
То дори не е чрез сайт, а чрез ФБ, там имат страница и от там поръчах. Страницата се казва sleepy home.
Писах им на лично, те много добре знаят, че пращат нещо, което не отговаря на това, което са показали. Изказах си мнението, те писаха, че мога да го върна, ако си платя доставката. Такава им била политиката...
Дори в пратката има някакъв лист специално за връщане, смятайте за какво става въпрос...

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 16:01 от тинити

# 68 068
Здравейте,
Дали някой от Вас има телефон Нокиа 2 или 3? Днес от мобилния оператор ми ги предлагаха, но не намирам никакви отзиви за тях. Търся бюджетен модел, който ще е за детето. И на тази цена ми се стори добър.
Питай тук http://old.bg-mamma.com/?topic=907052

# 68 069
  • от Луната
Не виждам защо не може,особено ако престанеш да я обслужваш-кой ще я поддържа?Майка ми има собствен бизнес и е работодател,виждала съм да пристигат запори на хора,които са на 4-часов работен ден,така че това за МРЗ май не е съвсем точно Simple Smile Ако нямаш деца,се удържат 25% от дохода,примерно ако по договор взимаш 300лева ще ти удържат 75лева на месец.
Това с МРЗ ми го обясниха в банката. Проблема е, че задължението само на документи е мое, но е дълга и широка  там. Дохода в тази сметка е само от инвалидна пенсия, която по закон нямали право да запорират и с документ от НОИ могло веднага да се вдигне запора, но заради банковата тайна в момента има запор. Но адвоката е посъветвал реалния длъжник да няма никакъв контакт с ЧСИто, а да се закрие сметката и да се открие в друга банка, за да няма запор, което както прочетох по - горе е излишно.Реално в момента аз нищо не губя, тъй като длъжника си поема завишената такса обслужване. Единствения негатив за мен е, че не мога да си изтегля парите от банкомат, а трябва на каса в банката, но се преживява Wink

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 16:15 от Виктоалиа T

Общи условия

Активация на акаунт