?Въпроси всякакви?

• 5 623 420
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 68 070
И аз скоро го нищих това с некоректните онлайн магазини. Значи, казвате, че онлайн магазините не издават касови бележки, ОК, но с какво ще отразяват плащането. Нали и те са регистрирани търговци, според закона.
Не е редно клиента да не получи никакъв документ за плащането.
Аз бих се обърнала към НАП за липсата на касова бележка или там каквото трябва да е, за извършеното от мен плащане. Или да се пита в КЗП. Обикновено тези тарикати на дребно като ги заплашиш с жалби смекчават тона. И все пак - много добре проверявай търговеца преди да поръчаш.
Колкото до обратната доставка - винаги съм плащала.

# 68 071
  • София
Аз им разгледах страницата и предвид снимките, които са правени на фотошоп, а не са реални и цялостното съдържание, не съм сигурна въобще, че са регистрирани като търговци.
Бих посъветвала да не се купуват неща, които нямат реални снимки, защото със сигурност ще има разминаване.

# 68 072
Скоро нищихме касовите бележки при онлайн търговия. На мен са ми пращали винаги...или на мейла,или вътре в пратката /книги/.

# 68 073
  • София
Имам един банков въпрос.
Свекър ми е имал сметка с 300 долара в нея, за която е забравил. Вчера открил документите и отишъл в банката да провери какво се случва с тези пари. От банката му отговорили, че понеже по сметката нямало движение и са я закрили, та да си гледа работата. Това нормална и законна практика ли е?
Защото мен наскоро ме накараха да платя доста такси по сметка, която не съм използвала от края на 90-те и която беше празна.

П.П. Неговата сметка и от 2002 година

# 68 074
  • София
Имам един банков въпрос.
Свекър ми е имал сметка с 300 долара в нея, за която е забравил. Вчера открил документите и отишъл в банката да провери какво се случва с тези пари. От банката му отговорили, че понеже по сметката нямало движение и са я закрили, та да си гледа работата. Това нормална и законна практика ли е?
Защото мен наскоро ме накараха да платя доста такси по сметка, която не съм използвала от края на 90-те и която беше празна.

П.П. Неговата сметка и от 2002 година
Хубаво, няма движение по сметката, да си удържат каквото е необходимо за услугата, обслужване на с/ка и останалото да го връчат на ръка, ако иска да тегли. Не могат да ги приберат парите му.

# 68 075
  • София
Дали не е възможно таксите да са изяли парите по сметката и свекър ти да не е разбрал или пък банката да е преструктурирана, за толкова години имаше сливания, закриване?
Не виждам друга причина да не му ги дадат. Мен също миналата година ПИБ ме накара да си платя стари задължения по сметка от 2007 г., която ми беше издадена служебно и не бях ползвала, но бях забравила да закрия.

# 68 076
  • София
Дали не е възможно таксите да са изяли парите по сметката и свекър ти да не е разбрал или пък банката да е преструктурирана, за толкова години имаше сливания, закриване?
Не виждам друга причина да не му ги дадат. Мен също миналата година ПИБ ме накара да си платя стари задължения по сметка от 2007 г., която ми беше издадена служебно и не бях ползвала, но бях забравила да закрия.
На мен ми се вижда множко банковите такси да "изядат" 300 долара, 20 долара годишно ли пък да са им таксите?! За ОББ става въпрос

Мен точно ПИБ ме накараха да платя такси за стара, неизползвана и незакрита сметка. Нещото, което най-много ме ядоса беше, че аз имам регулярни отношения с тях и посещавам офисите им и си общувам със служителите поне 2-3 пъти месечно и никой от тях да не мъцне толкова време нищичко.

# 68 077
И мен ПИБ ме изработиха. Бях пуснала заявление за закриване на картова сметка, но трябваше след 30 дни да отида и да закрия сметката. Забравих. Усетих се след половин година и си платих пълното обслужване по сметката плюс лихви. Закрих всички сметки при тях и повече не стъпих.

# 68 078
На ДСК такса за сметка на месец, без карта,  е 2,50 лв. т.е. на година 27 лв.  На Експресбанк с дебитна карта е пак около 30 лв. на година, защото там се плаща и за сметка, и за пластка. На СИБанк също подобно. Просто ако имате  сметка в коя да е банка, от такси губите около 30 лв. на година.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 17:51 от kristinia

# 68 079
Смятате ли, че е удачно да се подари на жена и майка й, които живеят заедно и са горе долу близки, ваучер за СПА за двама.

# 68 080
Аз скоро закривях сметка в ОББ. 2 лв. на месец такса са 24 лв. на година.
Две години....48 лв. такси.
Та напълно е възможно....казнаш че сметката е стара....от 2002 колко години са?

# 68 081
бе 500 лв за 15 г. едва ли. да не говорим че сметката СПИРА да я има по някое време. може да стане сметката 500 лв. за 5 г. са взели и айде чао.

# 68 082
Ми да питат в банката.

Моята беше с карта. Та 2 лв на месец по 10г са 240 пари.

# 68 083
  • Другата България
В ОББ май ги закриват служебно, ако няма движение по тях и ако нямаш дебитна карта.

# 68 084
цицането на пари всеки месец от самата банка би трябвало да се счита за движение. не да загубиш 500 лв. щото видиш ли не си си използвал сметката/картата 1+ години.

Общи условия

Активация на акаунт