?Въпроси всякакви?

• 5 622 926
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 68 100
  • Буркина Фасо
малииии  колко сметки , колко пари имате ???  чак си ги забравяте  Joy  Гинкобилоба е вашето решение. Laughing
наемете ме за счетоводител бре  hahaha

# 68 101
Не е престъпление ако си се съгласил с условията по договора. Трябва да се чете всичко подробно и внимателно. Договорът се подновява автоматично ако не се прекъсне по желание на една страните или някой не си изпълнява задълженията. В моя случай с Прокредит аз не  бях си плащала таксите и би трябвало договорът да се  прекрати, а не да се продължава автоматично и да ми начисляват още такси. След този довод млъкнаха и ми задраскаха задължението.

# 68 102
клиент пуска заявление за закриване за сметка.
банка не закрива сметката.

но всичко е точно Simple Smile

# 68 103
Не е така. Длъжни са да я закрият ако не си плащаш таксата и нямаш пари по сметката. Защото нарушаваш договора. Това е записано в условията по договора. Обаче се правят на луди. Всеки банков служител е с ниска заплата и е на комисионна от оборота затова избягват да закриват сметките. И като ме видят че съм смотана и неинформирана ще се опитат да ме действат,  може пък и да им се получи... Повечето хора вадят едни 20-30лв. и си спестяват разправиите.

# 68 104
Коя е тази банка, която е присвоила 300$? Rolling Eyes
Сигнализирайте КФН или БНБ.
Няма такива филми, че като няма движение се закрива служебно.
Напротив, без подписан документ за закриване от титуляра, не може да се закрие.
БНД скоро си имаше разправии с ПИБ, точно заради такава служебно отрита и неползвана от него сметка. Дължеше към 50 лв.
Но след доста писмена комуникация, му опростиха тези начислени такси и я закриха, обаче той се подписа, че сметката се закрива.
300$ не могат да отидат в такси, даже за 20 години.
Те отскоро станаха такива кожодери, преди им бяха малки таксите.
Търсете си правата!

# 68 105
Съгласна съм напълно!
В този случай правата трябва да се търсят.
Това си е класическа кражба.При положение, че парите не са пипани върху тях е начислявана лихва/колкото и да е нищожна, но все-пак лихва/.Парите не са малко, така че не е възможно таксата за обслужване на сметката да ги е стопила до цент.
Напишете писмо първо до банката, изпратете го с обратна разписка.Като се върне писмения отговор преценете до кого да се жалвате.Както писах, бих сигнализирала Икономическа полиция /писмено/ и БНБ.

# 68 106
  • На брега на реката
До колкото знам има разлика в това, дали сметката е разплащателна или спестовна. По разплащателната, трябва да има движение.
Закриването на разплащателна сметка от страна на банката, би следвало да е в полза на клиента, за да не му се натрупват задължения за обслужването на "празна" сметка. Ако е запазил договора за откриването на сметката, проверете.
Предполагам, че могат да ви дадат подробна разпечатка, за движението по тази сметка, през всичките тези години и тогава ще се види, къде са отишли парите.  Ако ви откажат, търсете си правата!

# 68 107
Ако сметката е била безсрочен/срочен депозит, 100% е нямала такса обслужване.
Тези такси ги въведоха съвсем скоро, дори и сега срочните, а и доста безсрочни депозити нямат такава такса.
Имат разплащателните сметки и дебитните.
Нама как да се изпарят 300$! Naughty

# 68 108
Срочния депозит сега в ОББ е минимум с 1000вал. единици. Така че не е бил срочен.
Минималната такса на всички други сметки сега е 2,50лв на месец. През годините беше 2лв, 1.50, 1 лв, и през 2009 - 50ст. Ако е имало някаква карта и застраховка или някаква друга услуга към картата като нищо ще се съберат 300 долара, това съвсем не са много пари. Плюс като нищо може преди месечната такса обслужване да е била 2 или повече долара на месец а не 2 лв. Преди години си банкерите правеха каквото им скимне. В Уникредит за нула време ми се събраха 130 лв.

# 68 109
Всичко може. Само че ние нищо не знаем като факти, така че няма смисъл да се гадаее.
На общ въпрос - общ отговор. На конкретен - конкретен. Това е...

# 68 110
  • край голямата локва
Замислихте ме.От училище ни издадоха и подариха заедно с грамотите спестовни сметки с онези зелените книжки от едно време ако се сеща някой от ДСК. Rolling Eyes

На мен  бивш работодател преди 15- тина години ми беше направил в ДСК сметка  за превод на заплата. Когато напуснах отидох да я закрия. Но понеже точно тогава имаха проблем с компютрите  Laughing а аз щях да сменям населеното място, девойчето ме посъветва да изтегля каквото мога , а когато останалите два-три лева се изчерпат за такси обслужване щели да ми я закрият служебно. И аз и повЕрвах.  ooooh! След
7-8 готини платих само 17 и нещо заради преференциалните условия. Mr. Green

Дано се разминеш с моя опит, но при първа възможност отиди и провери че при тях всичко се води закрито и без задължения.

# 68 111
Може ли да ми кажете прохода Троян-Карнаре дали е проходим за автомобили.
Има ли сайт за актуална информация за пътната обстановка.

# 68 112
  • Русе

Има ли сайт за актуална информация за пътната обстановка.
http://www.api.bg/index.php/bg/patna-obstanovka/21-dekemvri-2017

# 68 113
  • София
Къде мога да намеря читави топли детски грейки - долнище и горнище отделно. В Декатлон са ми .... тънки, не са пухкави отвътре, или поне някакъв плат да бяха. Реален магазин ме интересува. Багодаря.

# 68 114
В Лидл може да има останали ски панталони за 30-33 лв. Топлят.
За яке не мога да помогна, понеже скиорските там и на мен ми идват тънкоризеви, така да се каже...

Общи условия

Активация на акаунт