?Въпроси всякакви?

• 5 556 222
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 73 410
Това имам предвид, да. Стипцив е вкуса, но и леко люти на гърлото.
Благодаря ти за съвета. Обикновено готвя с олио,но искам да си имам и зехтин за някои ястия, които си се приготвят специално със зехтин.

# 73 411
Мен миналата година ме беше ухапала такава гадина, до глезена. Кракът ми до средата на прасеца беше като самун. Пробвах с мазила,но не спадаше, адски сърбеше и болеше едновременно. Накрая не издържах и отидох на лекар. Питаха ме дали съм сигурна, че не е счупен JoyНе помня какво ми изписаха, но съветът ми е да отидеш на лекар. Червената точка от ухапването при мен си личеше и след 2 месеца.

# 73 412
  • София
Момичета, пак съм аз с ухапването ми. Колкото и да е странно, още не е минало. Пробвах с всеки съвет, даден, но все още ме сърби, червено е, че и боли. Има ли смисъл да отивам при лекар?Няма ли лек? Някакви хапчета, освен алергозана, които се купуват без рецепта? Едно-единствено ухапване, а толкова ме побърква....

Подутина има ли? Пробвай с гел с локален антибиотик - банеоцин помага. Но дали не е по-добре ваксина против тетанус?

# 73 413
Именно финистил гела не ми помогна. Ще потърся гел с алое вера, между временно се сетих, четейки за него, за дебела мара и си сложих листенце.
Ако не ми мине през нощта, утре ще отида на лекар. Знам, че ме ухапа шарен комар, и миналото лято са ме хапели същите болезнено, но пък пет дена чак май не ме е държало...

# 73 414
Може би имаш в предвид Тигров комар? За шарен не бях чувала.

# 73 415
Точно тигров комар... Сега чета за вируса Зика ММ ме убеждава, че в България няма такъв случай, истина ли е? Ужасно се притесних....

# 73 416
  • София
Това имам предвид, да. Стипцив е вкуса, но и леко люти на гърлото.
Благодаря ти за съвета. Обикновено готвя с олио,но искам да си имам и зехтин за някои ястия, които си се приготвят специално със зехтин.
Някои имат такъв леко лют вкус който остава, някои нямат. Отиди в гръцките магазини и там на място ще се ориентираш. Продавачите са много отзивчиви.
Гръцките зехтини по принцип имат по-мек вкус от испанските, прави разлика какъв си купуваш.
 Аз съм се спряла само на една марка зехтин , но го купувам основно от производител от Гърция в тенекии, понякога взимам и пресен, той е мътен в началото после се утаява и избистря,  но при мен са малко по-различни нещата, защото аз им давам сурови маслини, а те ми го дават в тенекии направо обработен, като винаги подсказвам, че искам да има мек вкус. Мисля , че е и въпрос на обработка, но не съм сигурна.

# 73 417
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Откъде да купя бонбони маршмелоу?

# 73 418
  • София
Има магазини за желирани бонбони и там съм виждала в различни цветове. Haribo.

# 73 419
Къде в София има богат и евтин избор на умалени модели коли?
Издирвам детски колички бмв и ауди за подарък.
Нямам и на идея какво точно и откъде да търся.

# 73 420

И в големите супермаркети също има

# 73 421
  • София
Къде в София има богат и евтин избор на умалени модели коли?
Издирвам детски колички бмв и ауди за подарък.
Нямам и на идея какво точно и откъде да търся.

Аз харесвам количките на Maisto.

https://www.hippoland.net/maisto
https://www.patilanci.bg/store/metalni-kolichki/maisto

# 73 422
Моля кажете ми марка зехтин, който да не е лют, да не мирише силно на сурово масло, да е качествен, да няма остър вкус и силен аромат, да става за салата и за готвене, че все попадам на някакви, които не ми харесват на вкус. Може би искам много неща в една бутилка, но просто има толкова зехтини, че ако карам на проба-грешка, ще ми струва твърде скъпо.
Аз харесвам за салата на Минерва с маслини каламата.
https://www.minerva-foods.com/bg/products/pdo-kalamata-extra-virgin-olive-oil
Купувам го от Метро.

# 73 423

От Лидъл

# 73 424
Момичета, пак съм аз с ухапването ми. Колкото и да е странно, още не е минало. Пробвах с всеки съвет, даден, но все още ме сърби, червено е, че и боли. Има ли смисъл да отивам при лекар?Няма ли лек? Някакви хапчета, освен алергозана, които се купуват без рецепта? Едно-единствено ухапване, а толкова ме побърква....
Кловейт крем.
С кортикостероиди е, ползвай го поне 5дни.Веднага има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт