?Въпроси всякакви?

• 5 554 512
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 73 605
  • София
Още веднъж благодаря на всики, включили се с отговори за прилошаването при пътуване. Много ми бяха полезни коментарите ви!

# 73 606
И на мен ми става лошо в кола и лодка, а в самолет не.

# 73 607
  • София
На мен от дете ми става зле при пътуване с кола.
Скрит текст:
При завои най-вече и ако седя на задната седалка. Ако пътувам сутрин никога нищо не слагам в устата, защото става още по-зле. Обаче пък като не съм яла ми става лошо от миризми на храна, на кафе, на парфюм, май на всичко. Дори да е студено трябва малко да е отворен прозореца и да влиза свеж въздух, иначе съм си все с торбичка в ръцете. Изобщо пътуванията са ми трудна работа. Медрин имам под ръка, но гледам да не взимам. Едно време имаше Аерон, май вече не се предлага, той ми действаше по-добре. Със самолет, обаче не ми става нищо, не ми прилошава даже и при излитането, когато на повечето хора им се повдига.

Синът ми го спасихме с вестник- слага се на голо, да обхване от срамната кост до под гръдната кост, че и малко по- нагоре  и се фиксира с по- прилепнали бикини и тениска.

# 73 608
Дименхидринат. Това е моето спасение. Аз съм още по-тежък случай от Вас. Единственото неприятно е, че приспива. Но при пътуване нямам проблем, при почивки вече всичко ям. С една дума от години съм си решила проблема с ползването на това лекарство. Не пречи да се консултирате с лекар.
П.п. бях им омръзнала  с тези прозорци и миризми на всички и спирането постоянно, че ми е лошо и ще използвам торбичките пред тях Grinning

На мен също само тези ми помагат, а и аз съм много зле. Взимам ги от аптеката без рецепта. Вярно е, че много те замайват, но за мен това е единствения ефективен начин при проблемно пътуване

# 73 609
На мен от дете ми става зле при пътуване с кола.
Скрит текст:
При завои най-вече и ако седя на задната седалка. Ако пътувам сутрин никога нищо не слагам в устата, защото става още по-зле. Обаче пък като не съм яла ми става лошо от миризми на храна, на кафе, на парфюм, май на всичко. Дори да е студено трябва малко да е отворен прозореца и да влиза свеж въздух, иначе съм си все с торбичка в ръцете. Изобщо пътуванията са ми трудна работа. Медрин имам под ръка, но гледам да не взимам. Едно време имаше Аерон, май вече не се предлага, той ми действаше по-добре. Със самолет, обаче не ми става нищо, не ми прилошава даже и при излитането, когато на повечето хора им се повдига.

Синът ми го спасихме с вестник- слага се на голо, да обхване от срамната кост до под гръдната кост, че и малко по- нагоре  и се фиксира с по- прилепнали бикини и тениска.
Вестника против повръщане или аз нещо се обърках?

# 73 610
  • Перник
По колко и как го пиете дименхидрината?
От скоро и на мен ми става зле при пътуване. Нещо следно между гадене и прималяване. Пробвах с 1 хапче ефект нула... Sad
За деца и аз се интересувам, че детето е на 2 и до сега не и ставаше зле. Онзи ден на прибиране от Огняново напряви мазалоооо. Дано е еднократно било, но все пак споделете.

# 73 611
По колко и как го пиете дименхидрината?
От скоро и на мен ми става зле при пътуване. Нещо следно между гадене и прималяване. Пробвах с 1 хапче ефект нула... Sad
За деца и аз се интересувам, че детето е на 2 и до сега не и ставаше зле. Онзи ден на прибиране от Огняново напряви мазалоооо. Дано е еднократно било, но все пак споделете.

Пие се 1 хапче половин час преди пътуване и ефекта му трае 4 часа. Силно преспивателно е имай го предвид. И деца го пият, но по половин, но твоето е прекалено мъничко за него Sad Някъде май пишеше, че над 6 годишна възраст го пият аз не съм запозната

# 73 612
  • Буркина Фасо

Пие се 1 хапче половин час преди пътуване и ефекта му трае 4 часа. Силно преспивателно е имай го предвид.
аз пък имам проблем с приспиването/заспиване. ако пина един такъв хап ще заспя, но възможно ли е да повърна докато спя ?

# 73 613
  • София
Everythhing, на моето също на 2-годишна възраст започна да му прилошава при пътуване. 1-2 дни преди път започвам да й давам Кокулин - хомеопатично е. Не винаги й действа обаче. При много завои и той не й помага. Също така открих, че я освежава да ближе резенче лимон. Не чакам да й прилошее, направо й го предлагам през 15-20 минути и понякога дори си хрупва резенчето, а не просто го ближе. Но тя обича лимон, не знам как би го приело друго дете.

# 73 614

Пие се 1 хапче половин час преди пътуване и ефекта му трае 4 часа. Силно преспивателно е имай го предвид.
аз пък имам проблем с приспиването/заспиване. ако пина един такъв хап ще заспя, но възможно ли е да повърна докато спя ?

На мен до сега не ми се е случвало. Предполагам, че не. Въпреки че и аз съм предпочитала да не заспивам, защото усещам, че като се унасям и ми е дискомфортно, но когато си заспя няма никакъв проблем поне при мен

Everythhing, на моето също на 2-годишна възраст започна да му прилошава при пътуване. 1-2 дни преди път започвам да й давам Кокулин - хомеопатично е. Не винаги й действа обаче. При много завои и той не й помага. Също така открих, че я освежава да ближе резенче лимон. Не чакам да й прилошее, направо й го предлагам през 15-20 минути и понякога дори си хрупва резенчето, а не просто го ближе. Но тя обича лимон, не знам как би го приело друго дете.

Аз си спомням като бях на 10 и ходехме на зелено училище в Банско също ми даваха Кокулин и нямаше никакъв ефект

# 73 615
Ама аз съм като цяло зле в задушни помещения и със силни миризми. В задушен магазин без добра вентилация ми прилошава, в градски транспорт когато е пълно. Сутрин на гладно от миризма на кафе, храна и парфюм, както споменах, ми се гади. Изобщо с тия миризми съм много зле и не знам какво да правя, за да си облекчавам положението когато това ми се случи.

# 73 616
  • София
Скрит текст:
Ама аз съм като цяло зле в задушни помещения и със силни миризми. В задушен магазин без добра вентилация ми прилошава, в градски транспорт когато е пълно.
Сутрин на гладно от миризма на кафе, храна и парфюм, както споменах, ми се гади. Изобщо с тия миризми съм много зле и не знам какво да правя, за да си облекчавам положението когато това ми се случи.
Закусваш ли сутрин?

# 73 617
Не закусвам. Обикновено не ям преди 12 часа. А ако пътувам рано сутрин, специално гледам да не ям даже като спрем някъде по бензиностанциите и другите хапват и пият кафе. Вляза ли и замирише ли ми на кафе, и започва гадене.

# 73 618
  • Across the Multiverse
На мен ми става кофти точно когато „на гладно“ пътувам.

# 73 619
  • София
Има ли тема за Аспровалта? Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт