?Въпроси всякакви?

• 5 553 628
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 73 935
  • София
Благодаря ти, Жълто Цвете. bouquet

Цената не ми е важна, важно е само да мога да я следя и да я получа, де. Значи международна препоръчана с предимство.
Последно като изпращах с проследяване, то работеше до слагането в чувал, после се надяваш всичко да е ок.

За някои страни - Гърция, Италия, има и продължаващо проследяване на сайта на БП. Останалите европейски страни, пратката се появява в сайта на съответните национални пощи. Имам опит с Германия, Великобритания и Франция.
Ако не можете да си проследите пратката, може да се обадите на националния номер на БП и там служителката ще ви провери движението на пратката в съответната страна.

# 73 936
Пратка изпратена от тук до Америка се следеше само до влагането й в чувал. От Америка приятелката ми се опита да я проследи- не се получаваше.

# 73 937
Един бърз въпрос, просто да си сверя часовника: колата се оказа с проблем, а именно отишла гарнитурата на главата. Съответно ще се налага да се шлайфа главата, биели и разни други такива. Грубо колко струва такъв ремонт?
Това е много голям ремонт, ако можеш да я разкараш бързо, цена - може и повече от 1000 лв.
Между 800 и 1000 лв.ми излезе на мен миналата година за подобен тип кола.Доста време траеше ремонта  Peace

# 73 938
  • оттам, откъдето започва България
Имам въпрос за пощите.

Искам да ми пратят важна пратка от България до държава в Европа, трябва ми тракинг номер да има. Какъв тип пратка ми трябва? Препоръчаната международна има ли задължително тракинг номер?

Гледам на този линк услугите:

https://www.bgpost.bg/bg/495 newsm78

През БГ пощи пратката не се проследява до получател, а само до качване на самолет в София. Ползвах ги за Англия, но си чаках на късмет, като един път се и забави доста време доставката, без да знаем къде е.
Откакто започнах да пращам през Спиди нямам проблем с проследяването. Кодът, който ти дават, важи до момент: доставка до врата, вкл. и кой е получил пратката.

# 73 939
  • София
Имам въпрос за пощите.

Искам да ми пратят важна пратка от България до държава в Европа, трябва ми тракинг номер да има. Какъв тип пратка ми трябва? Препоръчаната международна има ли задължително тракинг номер?

Обаче цените за доставка на Спиди

През БГ пощи пратката не се проследява до получател, а само до качване на самолет в София. Ползвах ги за Англия, но си чаках на късмет, като един път се и забави доста време доставката, без да знаем къде е.
Откакто започнах да пращам през Спиди нямам проблем с проследяването. Кодът, който ти дават, важи до момент: доставка до врата, вкл. и кой е получил пратката.
Обаче цените за доставка на Спиди са доста, доста по-високи от тези на Бг Пощи  Grinning
Моето лично мнение е, че Бг Пощи са съвсем надеждни. В цял свят пощите са един абсолютно сигурен доставчик.
Последния път изпращах по пощата международен паспорт до Дания. Пратката беше само препоръчана / без други утежняващи екстри/, всички пратки имат тракинг номер и тя е пристигнала за 4 дни.

# 73 940
Аз съм пращала с Български пощи до Словения, Италия, Румъния и Австрия. Пристигат за 1 седмица и се проследяват на сайтовете на пощите във съответната страна. По телефона на пощите също дават информация.
До Румъния пращах и със Спиди, пристигна на другия ден, всичко се следи през техния сайт.
Цената за два листа в плик беше почти еднаква (5-6 лв).
С приоритет вървят всички международни пратки в пощите.

# 73 941
  • оттам, откъдето започва България
Имам въпрос за пощите.

Обаче цените за доставка на Спиди

Обаче цените за доставка на Спиди са доста, доста по-високи от тези на Бг Пощи  Grinning
Моето лично мнение е, че Бг Пощи са съвсем надеждни. В цял свят пощите са един абсолютно сигурен доставчик.
Последния път изпращах по пощата международен паспорт до Дания. Пратката беше само препоръчана / без други утежняващи екстри/, всички пратки имат тракинг номер и тя е пристигнала за 4 дни.

Всеки си преценява какво изпраща и каква надеждност търси.
Аз само изказах мнение от практиката ми.
Между другото таксите на Спиди, в зависимост от кг, които изпращаш, не са чак толкова големи. А и като се сложи сигурността.

# 73 942
  • София
Сигурността на Бг пощи за международни пратки е 100%, каква сигурност още да "сложиш" !?  Rolling Eyes
Остава избора на цена.
А за една и съща услуга, с еднаква сигурност повече от нормално и естествено е да се избере / аз лично/ тази с доста по-ниската цена.

# 73 943
  • Across the Multiverse
Мда, 100% е ако пристигне, ако не пристигне е 0%  Simple Smile За съжаление ми е изчзвала пратка от чужбина до Бг през БП- до България стига, а от там насетне- тъмна Индия  Close

# 73 944
Обратното беше при мен - пратката не стигна до получател в Германия.
Платиха ми някакво обезщетение.
Да поясня, че беше преди доста години. Сега не знам как е, но 100% сигурност се съмнявам
да има някъде.

пп. Сетих се: миналата година не получих пратка от Германия с БП.

# 73 945
  • София
Сигурността на Бг пощи за международни пратки е 100%, каква сигурност още да "сложиш" !?  Rolling Eyes
....
Загубиха ми пратка от Англия и вчера се наложи да ми я изпращат втори път. Толкова за 100-те %.
Още очаквам едни мартеници от тази година. Laughing

# 73 946
 Joy Joy Joy
Аз чакам миналогодишен календар. Wink

# 73 947
Обувки, поръчани от онлайн магазин на 1 декември 2017 ( не помня кога са дошли), в момента са скъсани в горната си част, не на подметката
Каква законова гаранция имам, или зависи от сайта?

# 73 948
Хепи, от Дайхман е най-дълга гаранцията - два месеца. И от там да са, пак е изтекла.

# 73 949
Кой набор подлежи на преваксинация през тази година?

Допълвам се.Намерих наредбата-1983 за  ТД  🙂

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 08:47 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт