?Въпроси всякакви?

• 5 554 477
  • 96 496
  •   7
Отговори
# 82 320
Имам много плюшени играчки, останали от детството ми (10-15 години). Освен това имам и разни други играчки, които не са повредени и още са в добро състоянир. Не искам просто да ги оставям до кофата. Има ли къде да ги даря (най-вече плюшените)? Знам, че домовете за деца не са вариант. Сещате ли се за някъде другаде? Организация за помощ за бежанци? Или за самотни майки?
В София съм.
(Имам познати в БЧК и знам, че не приемат.)

В h&m рециклират всякакъв текстил и дават ваучер за 15% отстъпка при следваща покупка. Вероятно ще ги вземат

# 82 321
Може в детска градина да ги дадете, по добре ако имате познат.

# 82 322
  • София
Имам много плюшени играчки, останали от детството ми (10-15 години).
Скрит текст:
Освен това имам и разни други играчки, които не са повредени и още са в добро състоянир. Не искам просто да ги оставям до кофата. Има ли къде да ги даря (най-вече плюшените)? Знам, че домовете за деца не са вариант. Сещате ли се за някъде другаде? Организация за помощ за бежанци? Или за самотни майки?
В София съм.
Никъде не искат плюшени играчки. Поне засега не съм чула или видяла някъде да ги вземат. Отделно вече и дрехи/ обувки почти никъде не искат. Обикновено отговарят, че приемат парични дарения, пакетирани хранителни продукти и санитарно-хигиенни материали. Това е.
За детски играчки също трудно се намират желаещи, посуда (сервизи) съм искала да даря, още не съм намерила къде.
Най-лесно се дарява това, което съм изброила по-горе. За другото се иска много време, звънене, питане и т.н. Отделно на повечето места, ако изобщо се съгласят на някакъв компромис, искат бележки от химическо чистене, за произход или нещо друго.
По съвет на някой от форума, даже ако не се лъжа именно в тази тема, ми беше препоръчана тази организация: http://crw-bg.org/na-kogo-pomagame/chastni-dariteli/
С радост приеха старата ми посуда - чинии, чаши, купи, кафеварки, чайници и т.н., дори питаха за още. Казаха, че се нуждаят и от тенджери, тави и подноси.
Тогава много ми олекна, че хем се отървах от ненужното, хем не съм ги изхвърлила в контейнера. Искрено се надявам да се ползват по предназначение и да им вършат работа.
Не пречи да попитате нуждаят ли се от вашите неща  Peace

Копирам част от кореспонденцията ми с тях и се надявам да ви е от полза:
Скрит текст:
Здравейте!

Благодаря за желанието да ни помогнете!
Ще се радвам, ако успеете да сортирате нещата и да ги донесете в работен ден между 9:00 и 17:30 на един от двата адреса:
София 1000, ул. Екзарх Йосиф 95
София 1202, ул. Бачо Киро 52

Благодаря Ви предварително!

С уважение,
Светлана Тодорова

Public relations and communications
Council of refugee women in Bulgaria

Е: svetlana.b.todorova@gmail.com
Т: 0877 929529, 0876 766588

Играчките може да се продадат благотворително. Има доста страници във ФБ за такива базари, достатъчно е да си изберете кауза.

# 82 323
  • София
Скрит текст:
Имам много плюшени играчки, останали от детството ми (10-15 години).
Скрит текст:
Освен това имам и разни други играчки, които не са повредени и още са в добро състоянир. Не искам просто да ги оставям до кофата. Има ли къде да ги даря (най-вече плюшените)? Знам, че домовете за деца не са вариант. Сещате ли се за някъде другаде? Организация за помощ за бежанци? Или за самотни майки?
В София съм.
Никъде не искат плюшени играчки. Поне засега не съм чула или видяла някъде да ги вземат. Отделно вече и дрехи/ обувки почти никъде не искат. Обикновено отговарят, че приемат парични дарения, пакетирани хранителни продукти и санитарно-хигиенни материали. Това е.
За детски играчки също трудно се намират желаещи, посуда (сервизи) съм искала да даря, още не съм намерила къде.
Най-лесно се дарява това, което съм изброила по-горе. За другото се иска много време, звънене, питане и т.н. Отделно на повечето места, ако изобщо се съгласят на някакъв компромис, искат бележки от химическо чистене, за произход или нещо друго.
По съвет на някой от форума, даже ако не се лъжа именно в тази тема, ми беше препоръчана тази организация: http://crw-bg.org/na-kogo-pomagame/chastni-dariteli/
С радост приеха старата ми посуда - чинии, чаши, купи, кафеварки, чайници и т.н., дори питаха за още. Казаха, че се нуждаят и от тенджери, тави и подноси.
Тогава много ми олекна, че хем се отървах от ненужното, хем не съм ги изхвърлила в контейнера. Искрено се надявам да се ползват по предназначение и да им вършат работа.
Не пречи да попитате нуждаят ли се от вашите неща  Peace

Копирам част от кореспонденцията ми с тях и се надявам да ви е от полза:
Скрит текст:
Здравейте!

Благодаря за желанието да ни помогнете!
Ще се радвам, ако успеете да сортирате нещата и да ги донесете в работен ден между 9:00 и 17:30 на един от двата адреса:
София 1000, ул. Екзарх Йосиф 95
София 1202, ул. Бачо Киро 52

Благодаря Ви предварително!

С уважение,
Светлана Тодорова

Public relations and communications
Council of refugee women in Bulgaria

Е: svetlana.b.todorova@gmail.com
Т: 0877 929529, 0876 766588

Играчките може да се продадат благотворително. Има доста страници във ФБ за такива базари, достатъчно е да си изберете кауза.
Благодаря за полезната информация! Peace

# 82 324
Външни хора (не от семейството) имат ли право на свиждане при пациент в кома? За Военна болница, София ми е питането.

# 82 325
  • София
Външни хора (не от семейството) имат ли право на свиждане при пациент в кома? За Военна болница, София ми е питането.
Мисля, че не.

# 82 326
  • Перник
Мисля, че не.
То май в реанимация, където се предполага че е, изобщо няма свиждане... Sad

# 82 327
Има ли някъде курс по плетене за начинаещи за София
Или желаещ да ме научи Simple Smile  ( с две леви ръце съм, но имам голямо желание)

# 82 328
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
къде в Голямата Мушмула си?
Simple Smile

# 82 329
Голямата Мушмула Joy Не е голям проблем местоположението Simple Smile

# 82 330
Моля за помощ, или някой ми е барал настройките на компа или нещо става със сайта, но факта, че само аз виждам проблем ми говори за първото. Днес където и да цъкна по сайта непрекъснато ми изкачат прозорци- само за мамата става въпрос. Как да ги забраня?

# 82 331
Ад блок?

# 82 332
Не го изключвам като вариант, но досега не съм имала подобен проблем и може би има и друго разрешение?

# 82 333
Колко струва смяната на стъклото на дисплея?

# 82 334
Колко струва смяната на стъклото на дисплея?
Зависи от модела на телефона.
И дали изобщо може да се сменя само стъкло или целия дисплей (обикновено 2рото).
Обикновено ако е 2ра употреба е по-изгодно да си купиш пак 2ра употреба с читав дисплей, вместо да сменяш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт