В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 932
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, имам малко глупав въпрос. Аз се следя в частна клиника,но знам, че раждането преди 34 седмица не е за там, защото нямат такива условия за грижи за бебето. Та, въпросът ми е, ако се наложи такова раждане, понеже не съм ходила в други болници, къде може да отидеш по спешност? 
Предполагам в изброените от вас болници, но съм чувала, че в МД са най-добрите неонатолози.

# 196
pival ,много се радвам за хубавите новини и само положително с Бога напред  Hug

Относно болниците все още не съм се ориентирала,т.к. с мъжа ми хем сме на различно мнение,хем ни се налага напоследък да пътуваме заради неговата работа(от различни градове сме) и борбата е ожесточена Thinking ,но се надявам искрено всичко да върви наред и да раждам нормално и без тревоги,било то с или без избор на екип

# 197
Привет и от мен!
И аз като повечето майчета от Пловдив съм се насочила към Селена. И на мен първото ми раждане беше във ВМИ и не смятам да повтарям.
Първа ФМ не съм правила, резултатите от БХС ми бяха много добри, но ще видим дали и при мен няма да се наложи амниоцинтеза (мъжът ми е на 45 г).
Витамини никакви не пия. В понеделник съм на преглед в Селена, ще видим дали ще ми изпишат нещо.

# 198
  • София
Момичета, имам малко глупав въпрос. Аз се следя в частна клиника,но знам, че раждането преди 34 седмица не е за там, защото нямат такива условия за грижи за бебето. Та, въпросът ми е, ако се наложи такова раждане, понеже не съм ходила в други болници, къде може да отидеш по спешност? 
Предполагам в изброените от вас болници, но съм чувала, че в МД са най-добрите неонатолози.
по спешност навсякъде ще те вземат, ти не си мисли за това че ще родиш по-рано, нагласата е важна  Hug
понеже надникнах в няколко теми от сорта за и против нормално или секцио, или домашно раждане (това за мен лично е абсурд), но се сетих да ви пиша, че при моята докторка която се занимава с инвитро, имаше една мацка, която беше с близнаци и се бяха уговорили за секцио, а аз за нормално. куриозното е че мацката всъщност роди близнаците си естествено, а аз - със секцио по спешност.
та в крайна сметка, не винаги всичко се случва по план, важното е да има хепи енд  Simple Smile

# 199

Можеш да отидеш в Шейново , Майчин дом или Токуда- там имат специалисти и техника

Видях че доста сте изписали за раждане в частни и държавни болници - въздържах се досега , но прочетох, че доста момичета смятат да раждат без екип в държавна болница, а пък други не са с добро отношение към частните и даването на пари в тях. Относно раждането без екип в държавна болница - ще ви разкажа моята история без да се натрапвам вие си правете изводите- приеха ме за задържане в Шейново в 33 към 34 седмица. 2 часа след приема ми изтекоха водите- отначало смятаха че ще раждам при една от лекарките там тъй като беше позната на моя позната и тя се обади да ме приемат за задържане. Грижите бяха що годе свестни - в момента в които разбраха че ням ада има избор на екип ме оставиха да се мъча като куче - предозираха ми магнезия (да не говорим че с изтекли напълно води въобще не трябваше да ми го вливат защото отлагайки раждането са рискували живота на детето ми, но не им дремеше защото казах че няма как да избера, понеже не ги познавам и разбраха че пари няма да видят ) и припаднах в коридора в опит някой да ми помогне когато усетих че ми е зле - докато едно момиче не извика сестрите да ме вдигнат защото си пиеха кафето и си пушеха някъде си. Бях 3 часа с контракции през 3 минути въпреки магнезия и им го обяснявах казах има да ми видят разкритието тоест ги молех, но те ми казаха да си мълча че нищо не съм разбирала и не искаха да ми проверят разкритието - добре че се смени смяната и новия доктор като дойде и видя че съм с пълно разкритие ме изпрати в ужас в родилна зала веднага. Тези малумници продължиха да вливат магнезии след още един час мъки в които нямаше кои да ме погледне дойде един лекар и установи с притеснение че ми се влива магнезии и каза да го махнат. Аз бях с плацента превия и трябваше да раждам секцио - обясних им няколко пъти че не мога да родя нормално защото бебето физически не може да излезе- не ми обърнаха внимание. Поисках си упойка защото от 8 вечерта бях с контракции и вече физически не издържах ( действието се развива към 10-11 сутринта ) за психически няма да говоря казаха ми че не може - аз се разкрещях и в крайна сметка ми сложиха - в последствие за да ми го върнат явно изчакаха да ме пусне напълно и тогава един кретен благоволи да ме изроди - което  е много грешно защото след упойка ( един от лекарите друг ми го обясни в последствие) шийката се затваря и да излезе бебето е почти невъзможно а в моя случай с превия цяло чудо.Бях в родилна зала от 8 сутринта до 13,50 когато родих през това време ми викаха и хулеха- била съм тъпачка, идиотка, не съм си обичала детето не искала да го родя, искала съм да го боли и т.н. Оставиха ме без акушерка да се мъча сама - защото бебето не излизало,а тя трябвало да обядва видиш ли,а аз съм била лигла, която не искала да си роди детето- а как да излезе като плацентата  е на пътя питам аз. Няма да ви казвам колко разкъсвания имах - накрая се молех нека само детето  ми да оцелее явно аз съм до там. Е стана чудо и родих, но детето не проплака веднага в последсвие чух само първият плач след някаква процедура на обдишване, роди се по-малко чакаше го специалист от неонатално и го пое - дори не го подържах- държаха ме 2 часа в родилна зала и отказаха да ми дадат информация как е детето ми и дали поне е живо - те не отговаряли. Отвън пък мъжа ми цял ден незнае живи ли сме звъни и не му дават информация какво става, но накрая с познати успя да се дореди да го свържат и да разбере че сме живи. Беше вдигнал скандал и се беше се качил да му дадат информация за детето - без да му позволят да види нито, мен нито детето ( на тези с избор на екип е позволено и едното и другото ). В 7 вечерта видях детето си за първи път отблизо. За мен трябва да си луд да родиш без избор на екип в тази болница- след мен там бяха умряли две родилни това беше 2011 - с мъжа ми гледахме по новините и се радвахме че ние не сме в статистиката. След това лежах там 10 дни - в абсолютен противовес с тези изроди долу - акушерките горе  и неонаталните са прекрасни хора и бяха много мили. Сега след разказа ми -мисля че няма нужда някой да ме пита защо искам да родя при моята лекарка в частна болница. Вече обаче имам и лице за контакт ако недай си боже се наложи пак да родя преждевременно - за да съм с избор на екип,а не да раждам 19 часа като куче сред изроди които те хулят и обиждат и единственото което ти остава е да се молиш за живота на теб и детето ти на Господ.
Правиха ми кюретаж във Вита и отношението и всичко беше на ниво - струва си да си платиш за да си добре и ти и детето и.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 22:13 от MAMA_SANCHO

# 200
  • София
MAMA_SANCHO, преживяването ти е било ужасно, слава богу, че всичко е завършило добре. Заради подобни примери преди години избрах да родя в частна болница и не съжалявам и за стотинка.

# 201
MAMA_SANCHO, преживяването ти е било ужасно, слава богу, че всичко е завършило добре. Заради подобни примери преди години избрах да родя в частна болница и не съжалявам и за стотинка.

Абсолютно то и аз се бях насочила във Вита още със пъровто, но понеже бях в 33 към 34 седмица и още не ми бяха изтекли водите от Вита ме пратиха за задържане в Шейново и така се завъртя колелото- но важно е да имаш име за всеки случай - и ние сме така вече - моя приятелка роди там и има координати на докторката ако недай боже стане нещо.

# 202
на мен много ми хареса гледната точка на Щастлива мама, но имам едно питане към нея - при тези проблеми, които написа преди няколко теми (имаме сходни) как ще се оставиш на дежурния екип? Ами ако трябва и онова нещо да бъде махнато... това го пиша, понеже мен лично много ме е страх. И въпреки че се наблюдавам и ходя при националния консултант по АГ, които изражда в МД, където са лекарите, при които карат родилки от цялата страна, ако нещо се обърка с тях. Та въпроса ми е - не те ли е страх?
Честно незнам и дори колко доктори в България правят секцио и махат миома!Ами ако се ъбрка нещо при тези рискове....
Аз раждах преди 7 години в МД при същия този доктор, бях на 12 етаж, и да бяхме две в стая с една баня и тоалетна, но леглото с пружина беше ужасно след секцио. Сега не съм решила още дали да съм на 7 етаж или да си платя за ВИП. Единствено тогава има проблем с неонатоложката - доста нелюбезна и не обясняващата нещата лекарка. Ужасни акушерки на децата, които гледаха само да изкарат пари от теб. Акушерките на родилките бяха ок, но един път ми се наложи в 24 ч да търся дежурната поради темперетура и тя беше супер сънена и миришеше на алкохол....

# 203
Здравейте, аз също ще раждам в ТК, тъй като АГ-то ми има сключен договор с тях. Някой да е раждал с външен лекар там? Дали отношението им е по-различно. Моята лекарка преди е работила там, тъй че сигурно я понават добре.  newsm78 Иначе да повдигнем духа на тези, които се притесняват за килограмите, да си пищна мацка, не значи грозна Simple Smile ето ви вдъхновение http://girlwithcurves.com/

# 204
  • София
И аз се следях предишния път във Вита при доктор Илиева и имах дата за секцио при нея. Отидох в уговорения ден във Вита, приеха ме, и по пътя към стаята ми казаха, че Илиева е в болница с нейното детенце и ще трябва да си избера друг лекар! От там кръгом и при резервния ми вариант - Токуда. Simple Smile

Сега още не съм решила къде ще се ражда бебето. Много далече ми се струва всичко и много нереално. Да не говорим колко ме е страх (голяма съм бъзла). Докторката ми казваше "Първия път те е страх от неизвестното, а втория от вече известното"  Joy Много е права.

# 205
Аз също искам да кажа защо ИСКАМ избор на екип. Ами защото през всичките тези години, през които съм живяла в България съм си патила не веднъж от некадърен лекар. Парила съм неведнъж от грубо отношение и пренебрежение. Идиоти има навсякъде. Добри лекари също, но не знаем на кого ще попаднем. И тъй като раждането е нещо изключително важно и рисково за мен, както и за бебето ми не бих поела грам риск и парите не ме интересуват. Както каза някоя мама по-назад "по-добре за раждане, отколкото за скъпа количка".
Аз вече писах, че смятам да таждам в ТК с избор на екип(следящият ме лекар), защото вече знам какъв е като човек и специалист. Защото е проверен лично от мен. Не бих се оставила в ръцете на непознати. Много е тъжно това, което казвам. Много ме е яд, че го казвам, но за мен това е реалността. Така, както през годините ми е направило впечатление, че по-добро отношение получавам като си платя преглед, отколкото като съм с направление. Тъжно, но факт!

А на свижданията много държа и вероятно ще си платя за ВИП.

Това, което е описала Mama_sancho е ужасно и съм чувала сходни истории неведнъж. Много ми се иска да избегна това.

plesure: Би ли споделила името на акушерката?Може и на лични ако предпочиташ.

VeryMe: От биозина засега съм доволна, но наистина е доста скъпичък, още повече , че в тази грипна епидемия пия по 2 и свършва още по-бързо.  Shocked Може би пък да пробвам от твоето другия път. Ти доволна ли си?

# 206
Аз раждах в МД през 2010 г и платих на моя доктор ,нямаше никакви проблеми относно самото раждане ,като първи път исках да съм в 12 етаж,но когато трябваше да кърмя детето не ставаше и не ставаше,никой не ми помогна ,само една стисна гърдата вика имаш ,и нищо повече ,и така и не можах да кърмя детето.Сега мисля пак там да родя но да лежа на 7 етаж ,но ще мисля пак допълнително като му дойде времето .Декември месец като лежах за задържане ми каьаха че родилната зала е нова и че са дали 4 милиона,не знам не съм виждала ,ако има отворени врати мисля да прескоча.
pival ,много се радвам за хубавите новини

# 207
Ох, момичета чета ви и почвам да си мисля, че има нещо нередно с мен, не изпитвам никакви притеснения  smile3506 в мен се е заселило чувството, че всичко ще е прекрасно и лесно, абе цветя и рози   bouquet не ме е страх от раждането, даже гледах сума ти клипчета в тубата с естествено раждане, стори ми толкова ЕСТЕСТВЕНО, няма писъци, изтормозени лица и прочее, напротив всички изглеждат толкова вглъбени и отдадени в това, което се случва, сякаш не са тук и сега. Стори ми се красиво. Струва ми се, че в такъв момент няма да ми е до никой и ако можех щях да си раждам сама в къщи. И ей такива мисли ми се въртят в главата.  Rolling Eyes

# 208
  • София
Аз раждах в МД през 2010 г и платих на моя доктор ,нямаше никакви проблеми относно самото раждане ,като първи път исках да съм в 12 етаж,но когато трябваше да кърмя детето не ставаше и не ставаше,никой не ми помогна ,само една стисна гърдата вика имаш ,и нищо повече ,и така и не можах да кърмя детето.Сега мисля пак там да родя но да лежа на 7 етаж ,но ще мисля пак допълнително като му дойде времето .Декември месец като лежах за задържане ми каьаха че родилната зала е нова и че са дали 4 милиона,не знам не съм виждала ,ако има отворени врати мисля да прескоча.
pival ,много се радвам за хубавите новини

Mama_angel аз съм чувала същото за родилната зала на МД. Една съученичка, която роди там през 2012 каза,че в родилната зала било цитирам" като в космоса". Тя също беше на 12 етаж след това и никак не беше доволна, каза че леглата са ужасно неудобни.

# 209
Момичета, а някоя знае ли как стои въпроса с ползването на кувьоз в държавните болници? Някъде четох, че по каса имаме право на 7 дни безплатно. А после???
Monik-аз съм си доволна от коластрата, даже и ММ почна да я пие, че той доскоро беше с температура на легло /аз все пак лежа до него и не се разболях/

Общи условия

Активация на акаунт