В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 914
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Там някъде
При мен освен, че гърдите са очевидно по-големи с около 1 размер не мога да кажа, че са болезнени и напрегнати както в началото - това отмина. Не зная как е при вас обаче на мен корема ми много порасна и спокойно мога да мина за края на 6 месец нищо, че съм началото на 5!

# 241
  • Пловдив
Здравейте,

отдавна чета този форум с интерес, но сметнах, че е време вече и аз да се регистрирам и да се включа. Моят термин също е през юли. 03.07.2014, ако правилно са го изчислили.

Пожелавам прекрасна бременност на всички бъдещи мами  Grinning

А относно морето, понеже виждам, че се коментира, и аз смятат да го посетя за пет дни в края на седмия месец, когато са майските празници. Засега се чувствам отлично и не мисля, че би било проблем.

Може да се е споменало някъде по-напред в темата, съжалявам, ако се повтарям, но искам да попитам дали спортувате нещо и ако да какво и как се чувствате. Аз от тази седмица започнах по активно, пробвам различни неща, за да видя кое ще мидопадне най-много. Бях на пилатес, но не беше специално за бременни и ми казаха, че има упражнения, които не бива да правя. Бях и на водна аеробика, но пак не беше за бременни и трябваше да си спестя доста неща, но вместо това си поплувах повече и мисля, че ми се отрази доста добре - сега си търся някъде по-специализирано плуване само за бременни, че мога само жабешката, а ми се иска да се науча на повче неща. Даже намерих една листовка, за уроци по плуване с бебчета - може даже да се почне и от първия месец - доста интересно и се стори. Но плуване за бременни не откривам.

Между другото бях и на йога за бременни - това най-много ми допадна Simple Smile

# 242
  • Телиш/Плевен
Добре дошли на новите бъдещи мами! Hug

За морето - не сме ходили от много време, а и аз честно казано не обичам много-много ( Blush) та сигурно и тази година ще пропуснем.

За прегледите - моите също са всеки месец и мисля, че когато бременността се развива нормално и няма някакви оплаквания, тази честота на прегледи е добра. Има много жени, които ходят при двама, че и при трима доктори, защото така се чувстват по-сигурни и спокойни. Та всичко си е до човек. Peace

Относно грижите - когато ММ си е тук ме глези като принцеса, но когато е в командировка се оправям сама или съм на гости при нашите или при свекърите. Съответно и там много ме глезят, така че не мога да се оплача. Щастлива съм, че имам такива хора около себе си. Heart Eyes

За присъствието на таткото на раждането - при нас се водят сериозни спорове. Аз съм твърдо против, но ММ държи да е с мен. Това ми го е казвал още отпреди да забременея - че едва ли не мястото на таткото било до майката. Аз съм против, защото съм сигурна, че няма да му е приятно там, а сигурно и ще му призлее и аз ще се тревожа допълнително и за него. Сега когато леко се порежа и той цял ден ходи след мене и постоянно ме пита дали ме боли, а не мога да си представя какво ще е в родилното, когато баш ще си ме боли. Laughing Та ще видим как ще го решим тоя въпрос, поне има още много време.

Хубава вечер на всички!  bouquet

# 243
  • Варна
Оххх успокоихте ме  Simple Smile
Мен доста си ме гледа мъжа. Особено след като лежах заради отлепване и хематом съвсем нищо не ми дава. Сега вече почнах да шетам по малко защото вече ми писна. Доста се промени след спонтанният аборт три дни преди сватбата ни, а по принцип си е малко темерут  Laughing

# 244
  • София
Мацки, кажете от къде си взимате новите бременни дрехи? : ))  Thinking
Днес ходих до H&M в мола на България, но имаше основно  клинове и панталони. Нямаше никакъв избор на рокли или туники  Sad. Дънките започнаха да ми стягат на корема и искам да си взема по-широки блузки и рокли.  pregnant

# 245
Здравейте - аз един сън му ударих следобед ама нещо никак не съм читава тези дни .

За болничния щом ти изтича в петък и си на работа от събота  няма как да ти го подновят в петък - ако работят събота  и неделя - най-рано в събота ако не в понеделник и ще го пишат с дата от понеделник , но с продължение от събота- поне так на мен са ми правили пък незнам ако искаш обади се и питай.

Моник въобще не досаждаш - ето линка http://www.izamama.com/index.php?lnk=MDA1MDAxMDAyMDAw, н трябв ада имаш коремче оформено за да може да го поддържа отдолу - според мен края на 5 месец може да се носи вече иначе ще се качва на корема - аз моя го пробвах миналата седмица и след малко се качваше на корема, но то си зависи от размера на корема.

За присъствието на мъжа - аз искам ама моя се притеснява и не ще ама ще видим

За гърдите - по принцип съм 70Б, вече съм 70Д и сега си търся сутиени но без особен успех - има от 75 нагоре за Д- ама яко трябва ще ги стеснявам - иначе гърдите ми един ден са напрегнат друг не, но определено не са напълно спокойни но не е и като в началото

За дрехи - в продавалника има много, в H&M също имаше, но щом не си си харесала, виж и в онлине магазин конти

# 246
  • София
с две думи -мъже - мечти, до този извод стигам, без значение на поредната бременност  Laughing

ох на мен много ми се ходи на море, не се бях сетила за майските празници, ама тогава ще е още хладно.... ще го мислим, мерак ми е, ние всяка година ходим и обичаме морето.

за дрешки, аз лично взех едни дънки, 2 ризки, един летен панталон, сутиени и чоропогащници и едно рокле от H&M, имам един останал читав летен панталон и няколко летни туники и това е. дррехите все още ми стават, само дънките ми стискат, но полите и роклите са ми ок, ризките са поопънати, но стават.
гледах хубави и запазени неща в продавалника също Peace

# 247
  • София
в H&M края на март щели да вкарват вече пролет-лято колекцията - тогава ще има дрехи, сега всичко е изкупено вече. Аз основно от там си пазарувах предният път. Сега само 1 ризка си взех от МОЛ Сердика - там ми се струва най-добре зареден за бременните (преди 1 седмица обиколих всичките МОЛове, и бях даже ядосана от това, че няма нищо)

# 248
  • София
В LC Waikiki (така ли се пише newsm78) има интересни неща. Аз си взех не само от специалните за бременни, но и от обикновените им туники и рокли. С малкото коремче стават. Мисля, че още са намалени.

# 249
Момичета, някой има ли подобен проблем? Трябва да пием много течности, за да не предизвикаме гадене и да не се обезводняваме от недостига им... А в същото време дори една глътка вода не мога да изпия и започва да ми се гади Sad Преди няколко седмици това беше престанало и пиех доооста вода (понеже бях мечтала за нея колко време..), но ме хвана една хрема и сега все още кашлям, боли ме корема от кашлиците и повръщането. Докторът каза - много течности и чайове... но нищо не ми помага newsm45

# 250
Добро утро момичета  Wink и аз да се включа относно последните разисквани теми.
На море тази година няма да успеем да идем със сигурност. Имахме планове за великденските празници да идем до Швейцария при на ММ брат му и мислехме с кола да идем до там, но в това ми състояние едва ли и това ще се случи. За сега карам доста леко бременността, но знам че продължителното пътуване с кола не е препоръчително. За вариант със самолет не сме мислили за сега, но май като цяло не ми се рискува в седми месец. Важното е всичко с бебо да е наред.
Моите прегледи също на на месец веднъж. Но аз си ходя и на частно.
За обгрижването не съм очаквала толкова много внимание от ММ, той по принцип си ме обгрижва, но сега нямам думи просто  Heart Eyes та чак и забележки ми прави как спя и в каква поза седя...."притеснявала съм началника"  Grinning. И аз го хваля и на моята и на неговата майка.
Относно присъствието и двамата сме на мнение, че не трябва да присъства, когато ми взимаха кръв за БХС, той беше в стаята и се обърна към стената, че му прилоша Rolling Eyes

# 251
  • Варна
Имахме планове за великденските празници да идем до Швейцария при на ММ брат му и мислехме с кола да идем до там, но в това ми състояние едва ли и това ще се случи.
bee_di, ние също планираме пътуване с кола до Германия през април с едно преспиване някъде по средата на пътя. Аз не се отказвам, имам нужда от това разнообразие. Разбира се ще питам доктора преди това.  Peace

Аз се следя в частна клиника, но пак консултацията е веднъж месечно, в 8 месец е два пъти, в 9 месец всяка седмица. С предната бременност бях на интензивна консултация пак там и бях на 2 или на 3 седмици. Но този път всичко е нормално и няма нужда от такава консултация. Малко ми е кофти, чак средата на февруари съм, а още не усещам бебенцето, но се надявам всичко да е наред. После като започна да го усещам, ще е по-добре.

Аз дойдох да живея във Варна заради морето, но почти не стъпвам вече там. Ха днес, ха утре, нали мога по всяко време и така цяло лято. Просто магията и вълнението да ходя на плаж си отиде.  ooooh!

# 252
  • Варна
Добро утро, момичета.
Благодаря ви за отговорите за болничния!   bouquet Аз си открих копие вкъщи и там пише да се явя на 31.01 (петък). Обаче сега проблемът е, че най-вероятно ще обявят грипна епидемия и във Варна и при това положение не знам дали няма да има проблем. На всичкото отгоре асистентката на доктора ми е изключително трудно откриваема, защото работи и с други лекари и не си вдига телефона. Обикновено ходя и я причаквам докато не се появи отнякъде. И в това ужасно време.. много ми е х как ще станат нещата.

Да се оплача - напоследък имам постоянни болки, най-вече нощно време, повечето са от червата, но не се издържа. И постоянно се притеснявам дали бебчето е наред, нещо не го усещам. Само от време навреме, но не съм сигурна дали изобщо е от него.  Sad

# 253
И аз имам мераци за моренце през май или юни поне заради децата ,но ще видим другия месец като направим резервацията.Иначе и аз ходя на прегледи веднъж месечно,а през останалото време се вкарвам в разни филми ,тъй като  малкото ми мързелче почти не помръдва и като го направи е едва доловима .Пък може и да си въобразявам.
За присъствието на мъжете в родилна зала мисля ,че бих се притеснила ,защото досега съм се справяла и без него ,пък той като ми обяснява в каква вещица се превръщам преди раждане от болките май е по-добре да си изчака отвън.
Дрехи не съм си купила още защото си мъча старите още .Само едни дънки си купих от един магазин втора употреба за два лева но са като нови и с колан за бременни.Но засега съм си вкъщи и си ходя по екип.
При нас в Силистра е бедствено има преспи високи колкото мен и улиците са неразчистени.Все едно сме на северния полюс.Добре че поне децата са вкъщи.

# 254
  • София
Привет и от мен!
От доста време само ви чета, но нямах муза да пиша, та сега ще наваксам  Simple Smile. При мен всичко е наред, другата седмица съм на преглед към ЖК. В началото на месеца направих първата ФМ, БХС и другите изследвания. Всички изследвания са в норма, единствено хемоглобина ми е нисък и на първо време ще се опитам да компенсирам с храненето.
По отношение на болниците и дилемата - частна/държавна, със/без плащане и аз бях в същата чуденка преди 6 години при първото раждане. В крайна сметка родих в Токуда и съм изключително доволна от целия екип - както АГ, така и от неонатологията. Като цяло съм запазила прекрасен спомен от раждането и престоя, не толкова заради някакъв лукс, ами заради спокойствието което имах там. Затова и сега мисля да раждам в Токуда, при същата лекарка.
За морето - ние много обичаме да пътуваме и няма да преживея да се закотвя в София цяло лято. Затова съм планирала в началото на юни да отидем  на море за седмица - харесала съм едно хотелче до Лозенец. Освен това се изкушавам да направя резервация за края на септември/началото на октомври за Анталия, но вероятно ще изчакам да се роди бебето и да видя няма ли да ми дойдат други акъли.
За спортуването - преди да забременея спортувах активно и спрях като видях двете чертички и започнаха неразположенията.  Сега обаче  като затихнаха неразположенията не се чувствам никак добре от липсата на движение и се опитвам да намеря най-подходящия спорт. Ходих няколко пъти на плуване, на дълги разходки на Витоша, определено се отразява на тонуса ми. Мисля да се запиша от другия месец на йога и да я комбинирам с още нещо.
Нашия татко няма да присъства на раждането - нито той иска, нито аз  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт