В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Добър вечер писателки  Hug откакто застудя немога да ви смогна и докато реша да се включа по обсъждана тема вие вече сте подхванали др. и докато ви изчета и хоп към нова тема  Hug
Щях да пиша за стерилизаторите аз не съм си купувала а си купих една тенджерка нова и в нея си ги изварявах,но сега май ще взема от брат ми-нз.
За количката си имаме и е в зелено т.е. става и за момче и за момиче,но ми се иска ако е момиче да си купя в сиво и розово(мн.харесвам тази комбинация  Heart Eyes )  или лилава...
Иначе наща е на бертони. Въобще не съм се изхвърляла, с кош за новородено и летен кош е и много ми беше удобна
Миме, видя ли че дава резултат розовия щъркел,ама май много задминаха сините та дали да не го сменим пак,та да се изравнят малко  hahaha (шегувам се)
За килограмите не съм мръднала още съм +2 обачееее като си седна на Д-то все едно сядам върху възглавници и като стана ми е като изтръпнало,а като се гледам не ми се вижда да ми е наголемяло много,но пък коремчето вече си личи Heart Eyes Хапвам си различни храни и то предимно манджички,плодове и сурови моркови и вчера една позната като ме видя каза че съм оранжева а незнае какво ям-дали може да е от морковите  newsm78 Доскоро и аз не усещах бебоки,но сега вече е все по-активничко и го усещам всеки ден,но много слабо аз си спомням голямото премятане и местене на баткото и деформирания ми корем,който всеки ден беше в различна форма  Mr. Green
Пак се поувлякох  Blush лека вечер от мен

# 661
  • Пловдив
mama@cvety, доста моркови трябва да хапваш, за да си промениш цвета. Намали ги или ги спри за няколко дни.

Искам да го усещам вече  Heart Eyes

# 662
Здравейте, момичета!
Да дам отчет и аз! След епично пътуване с градския транспорт, много изхабени нерви, сълзи и т.н. успях да стигна с 20 мин. закъснение в Щерев. Видях си беб и се радвам да ви съобщя, че сме с РОЗОВИ ГАЩИ!!!! Момата си беше заела поза - вижте, момиче съм. Тежи 180 гр., за см. не ми казаха нищо. Пуснаха доплер - всичко е наред с кръвотока към плацентата. Само дето доки ми каза, че според нея е трябвало да почна Фраксито още в началото на бременността. Учуди се, че и при бременност №1 съм ги била до 3 месец и после от 8-ми. Думите й бяха - " На нашите пациенти профилактично изписваме фраксипарин". В сряда съм при доки по ЗК и ще видим той какво ще каже. За усещането движенията на бебо доки каза, че за второ дете е нормално към 18 - 20 г.с. и че е нормално и да не се шашкам.
Радвам се за добрите резултати от вторите БХС на притеснените мамчета!
За яденето - и на мен ми се прияждат нездравословни неща. Обожавам картофи и ги ям почти всеки ден, но от утре почвам на плодове и салати, с малко месо, че стомаха ми е доста нередовен.

# 663
  • София
Малеее.. 7 страници за 1 ден, не мога да ви изчета, а има още и във ФБ Shocked Съжалявам, ако повтарям мнения, карам подред с коментарите

елпет, благодаря за подкрепата  Hug

Mrs Raven, количката ти много ми хареса! Те май повечето кошове се приповдигат малко, трябва обаче изрично да проверите под матрачето.

Avencis, стъклените шишета са според мен най-удачните. По-тежки са от пластмасовите, но пък се мият без проблем с четка и не се надират от нея. Купените в начало пластмасови ги изхвърлих в последствие, то колкото и да миеш, започват след време да миришат, явно остават някакви частици от млякото в тези драскотини. Минах директно на 240мл на Нук и съм много доволна. Купих си 3 за да не мия след всяко хранене, а, примерно веднъж дневно и ми е супер. Според мен поне по едно шише трябва да си вземе всяка майка, даже и да не се наложи да го ползвате за АМ може да давате вода с него или кърма, ако оставяте бебо на някого. Този път, за да ги различавам мисля да взема на Авент.

ilianar, добре дошла при нас   bouquet

от всички близнашки колички тази най-много ми харесва за сега. изглежда най-практична и удобна и за бебетата и за майката

Mrs Raven не се притеснявай, и аз съм от тези с многото кг (някъде +7 кг) към момента, въпреки че не ям като миналата бременност. Тогава се тъпчех с хот-дог, пица, китайско, абе всичко дето прилича на ядене и то по-много. Тогава от 57 кг като забременях трябва да съм родила някъде около 90 кг. Като ме изписаха от родилното бях 75 кг, а бебо 2 400 кг. Свалих близо 15 кг за 1 година и ги бях закотвила на 59 кг. Сега обаче стартирах от 62 кг и не ми се мисли до края какво ще стане  bowuu моя мъж обаче ме успокои и каза - виж яж каквото ти се яде пък после ще ги смъкнем, това не ти генетичното тегло (родителите ми не са дебели) и аз се чувствам по-добре Hug

П.С. за твое успокоение - тези които не качват през бремеността качват при кърменето - виж там нещата са страшни  Mr. Green Моя приятелка, която по принцип е доста по-пълна от мен качи 12 кг за бремеността, но при кърменето за 1 месец - 4 кг (има доста такива случаи). Аз обаче не качих нито грам при кърменето дори след 6 месец започнах да се ограничавам и свалих допълнителните ми кг. Hug
това все едно аз съм го писала  Laughing само че, моите стартови бяха 75,5 а при влизане в болницата 103,8 (да уточня че съм 182см и тези огромни стартови кила всъщност не ме правят дебела Embarassed) Така че всички ви слагам в малкият си джоб Wink  По време на кърменето не съм качвала, а си свалях това, което трябваше да сваля. Не знам колко ме изписаха, но месец и половина по-късно вече бях 88,5 значи какво там се получава  Thinking от +28 свалени 15,5 почти. След още 3 месеца с още 8 кг, а останалите 4-5 ги свалях вече по-бавно. Иначе ММ от тогава все продължава да си ме нарича дунди и шиши  #Cussing out #2gunfire
yulianka, радвам се че резултатите ти са наред. Относно килограмите, поспри се малко, +10 не са никак малко. Сега не усещаш, но към края ще ти е много тежко физически, ще почнеш да оттичаш (аз вече почнах всъщност), да не говорим ,че може да развиеш гестационен диабет, което не е добре нито за теб, нито за бебето. Не мисли, че ти се карам или нещо такова, просто исках да ти дам съвет, макар и сигурно непоискан  Rolling Eyes
Lady April, завиждам ти, че знаеш от какво пълнееш. Аз не мога да разбера, затова след почивката реших да спирам газираното, сладкото и да огранича максимално тестеното. Както и да се постарая да се храня разделно. Да видим какво ще стане..  
niya_nicko, наистина са пълни глупости. Аз на едно място се следя и по ЗК и по доп. осигуряване. Ежемесечно по ЗК, като имам 2 ехо прегледа за цялата бременност + изследванията, и ако нещо ми е много на зор да видя бебето по-рано, или нещо получа факс - тогава минавам по допълнителното. Не е имало никога проблем, нито миналата година, нито сега. Ако ти е удобно и на теб мога да ти препоръчам Илиев в Младост.
mary_48, таблицата наистина е полезна. Аз цялата трябва да я спазвам - всичко ми се яде  Laughing
Ей, nori4ka87, браво на розовите гащи Simple Smile Ей, много се зарадвах! Ако моето се окаже момче ще идвам да си играя на кукли с твоята мацка  Party

Момичета, сега се сетих за един магазин, в който имат много хубави дрешки и други работи. Нашите ноемврийки са влюбени в него, даже няколко от тях отивайки заедно в магазина направиха такъв фурор там, че им направиха подаръци - https://www.facebook.com/AngelBabyBulgaria Нещата им са много качествени наистина!

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 22:32 от plesure

# 664
Ех момичета, надали някоя от нас иска да напълнее..И аз се стряскам, като си представя какъв пумпал ще съм с 15-20  кила отгоре, щото съм нисичка   261uu Но най-вече заради здравето на бебетата се надявам това да не се случи. Да избутаме студените месеци-после напролет ще хапваме повече пресни плодове и зеленчуци.
Някъде бях чела че по време на едно кърмене се хабят калории колкото половин час във фитнеса  Grinning и над 500 калории на ден.Значи ако не се тъпчем тогава, всичко ще си дойде на място.
А някоя от вас пила ли е чай за кърмачки? Дали помага? Пиенето на капсулки коластра също помагало за кърмата /поне така твърди производителя/

# 665
Не е ли раншко за чай за кърмачки???? Thinking Вижте колички peg perego аз съм много доволна

# 666
Момичета , защо не виждам линийките в края на постовете? Не мога да свикна още с новостите и затова не пиша.

На мен в Бг в началото на януари ми казаха момиченце , но май не е много сигурно. Май беше твърде рано, въпреки , че доста обстойно го гледаше доки.

# 667
  • София
Plesure, благодаря ти! Simple Smile  Hug Аз обмислях и Илиев като вариант и щом няма проблем да е комбинирано ЗК + допълнително осигур., може и да се пренасоча. Казаха ли ти на колко изследвания имаш право? Днес се опитвах да намеря инфо в нета и от един файл на НЗОК изрових, че са три за цялата бременност - първо посещение + 5ти и 8ми месец, но не знам до колко е актуално инфото.
Аз искам да си пускам ПКК всеки месец и микробиология поне през месец, а предполагам, че ако се запиша в някоя поликлиника, това няма как да стане.. Thinking

# 668
  • София
Plesure, благодаря ти! Simple Smile  Hug Аз обмислях и Илиев като вариант и щом няма проблем да е комбинирано ЗК + допълнително осигур., може и да се пренасоча. Казаха ли ти на колко изследвания имаш право? Днес се опитвах да намеря инфо в нета и от един файл на НЗОК изрових, че са три за цялата бременност - първо посещение + 5ти и 8ми месец, но не знам до колко е актуално инфото.
Аз искам да си пускам ПКК всеки месец и микробиология поне през месец, а предполагам, че ако се запиша в някоя поликлиника, това няма как да стане.. Thinking

Това, което помня от миналият път е нещо такова наистина. Даже да ти кажа тогава ме изпрати на ендокринолог по каса, после бях при още някакъв лекар вече не помня какво ме притесняваше и всичко на място при тях правиш, не е нужно да обикаляш кабинети. А сега .. преди месец като ме записа на ЖК ми пусна ПКК +СПИН + сифилис и какво там още беше задължително +урина + микробиология + кръвна група и каза че след месец пак ПКК и урина. И предполагам в 8 месец отново имаше за да са по-свежи изследванията като влезеш да раждаш.

# 669
  • София
Оки  Hug

Аз пропуснах да се оплача, че днес имах контракции и по време на самия преглед Sad Докторката даже ми ги показа на ехографа...Та започнах прахчета магнезиев диаспорал. Надявам се да няма нещо притеснително  Praynig

# 670
  • Телиш/Плевен
Мамчета,защо е толкова променен сайта?И не ми излиза нито една лентичка newsm78

Момичета , защо не виждам линийките в края на постовете? Не мога да свикна още с новостите и затова не пиша.
Профил -> Настройки Изглед и Подредба -> махате отметката на "Не показвай подписите на другите потребители" -> запаметявате. Peace

Радвам се за всички, които се похвалиха с хубави новини. Heart Eyes Все така да сме всички до термин. Hug
Темата вече е към края си, а аз още ще гадая за пола на бебето. Mr. Green

# 671
Добро утро мами спокоен ден на всички и най-накрая уикенд. Уж да си починем малко, чистейки и готвейки Crazy

# 672
Добро утро и от мен  Hug (макар и не много добро за мен,но важното е че сме здрави  Sad )
Току-що метнах едни  newsm64 ,чакам дечко да се събуди да закусиме и отиваме на кино да се поразведриме малко...
Приятен ден и не прекалявайте с чистенето,готвенето и похапването Wink

# 673
  • Варна
Миме, видя ли че дава резултат розовия щъркел,ама май много задминаха сините та дали да не го сменим пак,та да се изравнят малко  hahaha (шегувам се)
Живи да сте, изчакайте ме.  Praynig Praynig Praynig И аз искам розови гащи.  Joy

niya_nicko, едва ли е притеснително. Някой бременни са така.

На мен ми е много важно да поддържам кг в норма този път, защото ще сме в 8-9 месец в най-големите жеги. На мен краката по принцип много ми оттичат лятото от жегите, а и имам една разширена вена и изобщо грижи с краката. Та сега като добавим и корем и предразположеност към разширени вени.......... ooooh! Та не искам да си създавам и допълнително грижи с повече кг от нормалното. Миналия път си бременях цяла зима и родих април, точно преди да почнат жегите, та всичко си беше ОК, но сега ще е друго.

# 674
Леле колко много сте изписали, признавам не можах да ви изчета.Явно ще наваксвам постепенно.
Аз наминавам и тук да се похваля, а и да успокоя всички онези на които им предстои амниоцентеза.При мен мина, всичко беше нормално и резултатите са отлични.Една малка госпожица ще си имаме.Да си призная много исках момче,но важното е да е живо и здраво.Второто ако е рекъл Господ ще е момче Simple Smile За процедурата мога да кажа само,че няма нищо страшно в нея.Пиете преди това нош па няколко дена,за да намалите риска от контракции и после се оставяте спокойно в ръцете на доц.Димитрова или при който сте решили да я правите Simple Smile ХУбав ден ви пожелавам момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт