Работа, CV-та, HR-и, съвети - 36-та тема

• 68 347
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Положението наистина е отчайващо-бях на интервю,като в обявата бе упоменато работа на 4 часа.На събеседването става ясно,че работиш на 8 часа,но ще те осигуряват на 4,тъй като ще работиш на смени с още един човек и може една седмица да работиш една да почиваш.... Shocked...и три дена ще те обучават без да ти плащат...народа май съвсем го кара през просото

# 556
Наскоро в обявата на една местна, малка фирмичка, която също често пуска обяви пишеше, обучение две седмици преди сключване на ТД- без заплащане. Не знам защо си губят времето през няколко месеца да наемат едни и същи служители, вместо да се развиват?

# 557
  • София
Orchidee®, това да не е зоомагазин "Д-р Стефанов" ?
Ако не се лъжа преди 2 дни имаше обява и си пишеше
- осигуровки на 4 часа, а работа на 12 или 8 (не помня).
После някой да ми обяснява, че хората били мързели и пр.
Е какво очаква работодател от служителите си, когато
предлага подобни условия ?

# 558
По-горе някой питаше за фрилансъри.
Аз съм графичен дизайнер и илюстратор и си намерих "работа" (надявам се дългосрочна) през джобса наскоро.
Засега все още я изпълнявам, ще видим заплащането, но фирмата изглежда сериозна.

Иначе имам и други клиенти от по-рано, предимно постоянни. Някои са ме намирали през сайта ми или сайтове, на които съм публикувала неща.

Пробвала съм през фрилансърските сайтове, но е много трудно да спечелиш конкурс, а някак не ми се пилее време при неясен резултат.

# 559
  • In the shadows of my mind
Момичета,
Някоя от вас има ли представа (лична, познати, приятели...) за работата в Кока-кола Хеленик?

# 560
  • София
Имам познат, който работи в Кока Кола, ти за каква позиция питаш ?

# 561
Момичета,
Някоя от вас има ли представа (лична, познати, приятели...) за работата в Кока-кола Хеленик?

За каква позиция? Различно е.

# 562
  • София
Orchidee®, това да не е зоомагазин "Д-р Стефанов" ?
Ако не се лъжа преди 2 дни имаше обява и си пишеше
- осигуровки на 4 часа, а работа на 12 или 8 (не помня).
После някой да ми обяснява, че хората били мързели и пр.
Е какво очаква работодател от служителите си, когато
предлага подобни условия ?
Не, друга фирма.Просто едно написано в обявата друго се оказва в действителност. ooooh!

# 563
В IT отдел, позицията е супервайзорска.

# 564
 Бях на 3 интервюта последните два дни

За първото харесаха ми работното време, самата работа, заплатата задоволителна.Единствено осигуровките бяха малко под заплатата.За съжаление не ме одобриха, но същия ден ми бяха върнали имейл  с отговор. Де да бяха повечето толкова точни.

Второто интервю, първо бяха сбъркали позицията, за която кандидатствах.Работното място неудобно, лятото няма пресичане.Заплатата бих казала ниска за Слънчев бряг, осигуровки на минимума.

Третото интервю с раб. време 10 часа всеки ден с почивка 1.Лятото на смени заплата 400лв.Викат за обучение без договор.

# 565
Аз пък съм натоварена с тежката задача да намеря персонал за летния сезон......и ми е лошо от CV,извадила съм си доста изцепки(като имам време ще ви ги споделя). За снимките нямам думи,то от дискотеки,то от почивки,то със слънчеви очила....да се смея ли да плача ли?!!

# 566
Здравейте и честит 8-ми март, дами!
Темата ви е много интересна и полезна и ви следя от извество време.Търся работа активно от около година, но до сега не са ми се обаждали за интервю.И се чудя аз двете малки деца ли са причина или незнаенето на чужд език. newsm78
Имате ли някакви отзиви за куриерската фирма Спиди? Търсих в двата сайта от първа страница, но мненията са доста стари

# 567
Здравейте,
по повод коментарите за семейно положение, възраст и т.н. като евентуална причина да не ни се обаждат за интервю за работа, споделям личното си мнение: възраст, семейно положение и деца в CV-то си не пиша и не мисля, че изобщо е необходимо, дори напротив. Дори адреса си не пиша, само град. Не намирам за добра идея да разсейвам потенциалния бъдещ работодател с мисли в посока семейството ми, децата ми, дали ще ми е удобно да пътувам до местоработата ми и т.н. По-добре цялото му внимание да е насочено към професионалните ми умения и опит, доколкото CV-то го позволява. Редно е работодателя да ни оценява по качества, останалото считам за дискриминация.

# 568
Здравейте,
по повод коментарите за семейно положение, възраст и т.н. като евентуална причина да не ни се обаждат за интервю за работа, споделям личното си мнение: възраст, семейно положение и деца в CV-то си не пиша и не мисля, че изобщо е необходимо, дори напротив. Дори адреса си не пиша, само град. Не намирам за добра идея да разсейвам потенциалния бъдещ работодател с мисли в посока семейството ми, децата ми, дали ще ми е удобно да пътувам до местоработата ми и т.н. По-добре цялото му внимание да е насочено към професионалните ми умения и опит, доколкото CV-то го позволява. Редно е работодателя да ни оценява по качества, останалото считам за дискриминация.

Подкрепям. Аз също в cv-то си не съм посочила нито точен адрес, нито семейно положение - според мен няма отношение към позицията, за която кандидатствам, не виждам как факта, че не съм или съм омъжена, има някакво значение за позицията. И досега не са ми задавали подобен род въпроси на интервюта.

Аз пак да попитам, ако някой има информация за работа и условия в Кока-кола да сподели Simple Smile

# 569
Да питам, като кандидатствате през jobs.bg винаги ли получавате потвърждение на имейл, че сте кандидатствали (и коя кандидатура поред сте), или зависи нещо от настройките при пускане на обявата от работодателя? Става въпрос за нерегистриран потребител. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт