Работа, CV-та, HR-и, съвети - 36-та тема

• 68 364
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Според мен има едни граници в помощта - над горната граница реално човек свършва работата, за която уж "помага", а под долната - не се помага изобщо. Аз съм под долната граница в момента.
Другото, с което не съм съгласна в мнението ти, е за кандидатите с опит. Наемането на работа е двустранен процес - те може да са повикали на интервю опитен човек, но след поканата за работа той да ги е отсвирил. Аз самата съм добра в продажбите, но отказах такава работа в ЗАД Алианц, защото условията им са ужасни. Затова не бих разчитала на обяснението за опитните и неопитните кандидати  Peace
Защо според теб е нормално да не ми помагат много?

# 661
  • КиТ
В Алианц ли си на работа?

# 662
Отиди и говори с прекия си началник. Открито му кажи, че да, нямаш опит, но те това са го знаели като са те наели. В резултат, на което очакваш все пак колегите да ти оказват съдействие, защото ти, проявяваш старание, искаш да се научиш и работата ти харесва. Наблегни на това, че ако има кой да ти обърне внимание за нещата, да откликва на питанията ти или поне да те изпратят на някакво обучение, си човек, който е научен да се справя с предизвикателствата.
Поне така ще научиш дали търсят човек за твоето място или е за друго, за да знаеш какво да правиш от тук нататък.

Иначе, ако на колегите изрично не им е дадено наставление да ти помагат, те няма да го правят. Така е на повечето места в момента, защото всеки си пази хляба и мястото. Това си е вътрешна конкуренция между колегите и ако са колеги- гадняри, дори могат да започнат да ти правят мръсни номера или да измиват собствените си грешки с теб. Твърде е възможно вече да е станало, ако наистина търсят човек на твоето място. Не се заблуждавай, че не го правят нарочно, само защото имам работа  Naughty Когато искаш да въведеш нов човек и при най-много работа се намира начин- личен опит.

Аз съм била свидетел на това как човек няма желание да въведе нов служител в работата. Тогава колежката дойде и се резрева, че другите две, които трябваше уж да я въвеждат само я тровели и подкопавали, вместо да й обясняват. Иначе до две момичето също щеше да си замине като несправяща се с новата работа.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 00:26 от Red_Hot

# 663
В Алианц ли си на работа?
Не, от тях се отказах, след като ми казаха, че трябва да си платя обучението и няма да получавам пари.

Ред, благодаря за съветите, но... От една страна ми се иска да го направя това, за да си изясним отношенията. От друга - не мисля, че е добра идея, защото - първо на първо, ще излезе говорене зад гърба им, от което ще последва второто - вече ще ми помагат с явно нежелание, ако изобщо. Притеснява ме, че могат да кажат, че ми дават наставления (което всъщност се случва в няма и 1 от 20 случая), но аз не съм ги търсела. Все пак съм нова колежка, никой не знае коя и каква съм, ще излезе, че не само съм некадърна, ами и безотговорно мрънкало. И накрая, обявата е пусната преди 5 дни, а аз съм наета преди 2 седмици и съм казала, че работата ми харесва и т.н. - какво търся в сайта тогава, според мен ще изглежда, че един вид си знам, че не ставам и бързам да се махна.

# 664
  • в 1001-та нощ
Мисля, че на работодтелите им е доста досадно някой да им хленчи, че другите били такива или онакива  Confused Те знаят и виждат, някои от тях имат желание и успяват да създадат отношения на баланс, други оставят кошера сам да се оправя и да си създава правилата .... Всеки би предпочел оправни хора, не мрънкала, а последните биват изолирани и от колектива ...  Peace

Знам, че това мнение ще те подразни, но ти трябва да направиш усилие да се впишеш, да си намериш мястото, да си отвоюваш отношение и внимание, дори някой да ги задължи - колегите и да им размаха пръст - то не става така   Peace

# 665
  • София
Добре, а всъщност защо си толкова сигурна, че искат да те махнат и да сложат друг човек? Може наистина да си търсят втори човек за позицията. Нова си все пак и не им знаеш плановете. Задавам ти този въпрос, за да смениш гледната точка на размисъл, а не, за да се заяждам. А и в крайна сметка докато намерят нов човек (ако наистина не са доволни от теб) имаш достатъчно време да им промениш решението и да покажеш, че можеш да се справиш/научиш и т.н.

# 666
  • София
http://www.mh.government.bg/ForThePacient.aspx?pageid=462&ho … mp;articleid=3830
За тези, които желаят да знаят. Потребителска такса не заплащат безработни регистрирани на БТ.
За съжаление на мен ми се наложи да ходя при доста лекари-специалисти( кожен, отопед, ревматолог, онколог, рентгенови снимки също) и на всякъде като покажа картата от БТ не плащам.

# 667
Дам има го и това, че някои работодатели не обичат да ги занимават  Tired
Освен да смениш тактиката. Няколко дни, седмица започни само да наблюдаваш какво и как го правят колегите ти, записвай си, дето се казва- кради от тях занаята. Принципно първата една- две седмици така е и редно. Човек дори и да има опит в дадена област, тертипът на работа във всяка фирма е различен. Но наистина не бъди преднамерена, че търсят човек на твоето място. Понякога и хора с опит, които попаднат на колектив, който не е отзивчив, биват отхвърляни или сами се отказват. Така, че не ги приемай толкова лично нещата.

# 668
Здравейте  Simple Smile
Имате ли инфо за Кока-Кола? Позиция Accounting supervisor.
Заплащане? Work-life balance или няма шанс за балансиране Grinning
Посъбраха ли екипи за този финансов център или още им липсват качествени и достатъчно хора?

# 669
Здравейте някой има ли информация за дрогерии Лили ? Утре съм на интервю за позиция управител.

# 670
  • София
Имам следното питане - фактор ли е за вас осветлението на работното място?
Досега винаги съм работила в помещения с естествена светлина, но сега ми предлагат позиция,
при която няма да имам достъп до слънчева (прозорците са далече) и ще бъда на включени лампи.
Питам ви, защото съм чувала, че е кофти по цял ден да работиш на лампи, но лично аз не съм го изпитвала.

# 671
  • в 1001-та нощ
Като, че ли напоследък този комфорт не е приоритетен, а за работодателите пък изобщо   Stop Да не говорим за шума едно отворено пространство (т.нар open space) .....

В не малко хотели и администрацията е "под земята", не просто е тъмно, а няма никаква дневна светлина .... ( .... ако искаш)  Peace

И ми прави впечатление, че в не малко офиси - примерно - с 3 работни места - до прозорци - пак има и изкуствено осветление ... така между другото, не че е нужно  Crazy

Иначе - за мен е важно  Peace

# 672
  • КиТ
Колко далеч са тия прозорци  newsm78 през тях все пак влиза светлина,а лампите предполагам няма да ги усещаш толкова много  newsm78

Аз съм работила при осветление въпреки,че има и прозорци  Crazy

# 673
  • София
Има разстояние от прозорците, така че без лампи би било доста тъмно.
Бих описала офиса по следния начин: голямо помещение, разделено на малки стъклени кабинети, които са близо до прозорци, там работят мениджъри предполагам, както и моят бъдещ шеф, а моето бюро е пред един от тези кабинети. Не ми се стори шумно изобщо, но ми се стори мрачно. Положителното е, че самата локация е много удобна, на централна улица е.

# 674
  • в 1001-та нощ
Все с нещо - ще трябва да направиш компромис  Peace а на не малко места - условията ще бъдат такива  Peace

Общи условия

Активация на акаунт