Работа, CV-та, HR-и, съвети - 36-та тема

• 68 339
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Така е, a.l.e.n.a., не може да намерим всичко на едно място.
Между другото отказах на малката фирма, за която бях писала, въпреки че ме изненадаха приятно със сумата, на която щяха да ме осигуряват. До голяма степен отрицателните мнения тук за малките фирми ме разколебаха, както разбира се някои негативи, които сама забелязах.
Сега имам предложение от финансова компания и този път мисля да приема.

# 676
  • в 1001-та нощ
 Hug Честито  Heart Eyes Дано се получи и да останеш доволна  Peace

На всяко място има какво да научиш и да се надградиш, бъди позитивна и не се затваряй в рамките на предварителни очаквания, това най-смазва - да имаш предварителни идеи - какво и как трябва да се случва, най-често - се изпуска същественото  Blush

# 677
  • София
Благодаря, дано се получат нещата наистина.
Имах 2-3 дни за размисъл и утре ще им се обадя, че се спирам на тяхното предложение.
Възнаграждението ще е по-ниско от това, което ми се искаше, но за разлика от другите 2 оферти, които отхвърлих, на това място няма да съм по заместване или да съм на новооткрита позиция.
Малко се притеснявам, защото не съм била личен асистент преди, но се надявам да свикна бързо.

# 678
  • в 1001-та нощ
Хората сме адаптивни същества, ще се впишеш в средата  Peace

# 679
restless , успех!

А иначе малка, голяма компания... не бих била крайна в изказванията. В нашето семейство единият работи  в компания с 5 служителя, другият - с 3 000. Първият е по-доволен и обикновено: по-спокоен.

# 680
  • In the shadows of my mind
Здравейте  Simple Smile
Имате ли инфо за Кока-Кола? Позиция Accounting supervisor.
Заплащане? Work-life balance или няма шанс за балансиране Grinning
Посъбраха ли екипи за този финансов център или още им липсват качествени и достатъчно хора?

Здрасти Simple Smile
Аз приех предложение от Кока-кола, но тъй като не мога да напусна веднага настоящата си работа, ще се забавя с назначаването около месец. Условията, които ми предложиха, бяха добри - както заплащането, така и допълнителното здравно осигуряване, увеличение след изпитателния срок, служебен мобилен телефон, други social benefits и т.н. Имам познат в компанията, който работи в accounting сектора и по негови думи е спокойно и се чувства добре на позицията си. Съфорумка от тук отделно на мен ми сподели хубави думи за отдела, в който отивам аз, така че съм се заредила с много надежда за позитивно бъдеще. Естествено, имам си притесненията свързани с адаптация на ново място, естество на работа и колеги, но да се надяваме - всичко да се нареди  Praynig

# 681
restless, Josellyn , честито.

За прозорците и естествената светлина- в предната фирма бях така, като помещението беше около 40 кв.м и бяхме трима колеги, до него имаше преходна стая, през която влизаше естествена светлина и единственият прозорец, които се отваряше. Ами кофти си е, определено е по-изморително и задушно. В такива случи знам, че трябва да се използва определено осветление с цветово усещане близо до естественото, но никой не си прави този труд.

# 682
Здравейте, аз също имам питане. Кандидатствах в Софика по един проект на HP. На 28.02 минах на последно интервю с отговорния човек в HP и той ми каза да очаквам обратна връзка с предложение от Софика. Да, но вече трета седмица няма нито обратна връзка, нито предложение. Аз изчаках първата седмица, на втората се обадих в Софика да питам, казаха ми че нямат още обратна връзка. Днес пак звънях в Софика(сутринта), казаха ми, че ще ми се обадят днес, но така и не ми звънят. Въпроса ми е: нормално ли е такова забавяне или да ги отписвам вече?

# 683
Здравейте, аз също имам питане. Кандидатствах в Софика по един проект на HP. На 28.02 минах на последно интервю с отговорния човек в HP и той ми каза да очаквам обратна връзка с предложение от Софика. Да, но вече трета седмица няма нито обратна връзка, нито предложение. Аз изчаках първата седмица, на втората се обадих в Софика да питам, казаха ми че нямат още обратна връзка. Днес пак звънях в Софика(сутринта), казаха ми, че ще ми се обадят днес, но така и не ми звънят. Въпроса ми е: нормално ли е такова забавяне или да ги отписвам вече?

Нормално е. Понякога и с месеци се бавят.

# 684

На мъжа ми му се обадиха след 3 месеца. Той вече беше назначен на настоящата си месторабота.

# 685
Странно каква им е логиката да го правят. Никой не си стои вкъщи безработен за удоволствие.

# 686
На HP им е много тромавата системата. Те наемат хора на база на изчисления, които правят съобразно колко петабайта имат за поддръжка. Често търсят авансово хора, но нещата се променят и от това колко напуснали има. Много често наистина минават по 2-3 месеца, докато ти се обадят да започваш.

# 687
Josellyn, благодаря за отговора и честито. Надявам се да си доволна и да се похвалиш след време.

Относно HP - мой познат кандидаства през Софика наскоро и го взеха много бързо. Естествено зависи от позицията и колко им е спешно. Тази оферта явно е била "гореща".

# 688
Така и така се навъртам тук, някой може ли да сподели впечатления за сектора на счетоводителите. Кои компании са с име за добро заплащане и добре организиран работен процес Wink
Ще съм благодарна за отзиви   bouquet

# 689
Здравейте, някой има ли мнение по моите въпроси?

Чета ви отдавна, но досега имах работа. След 1м. вече няма да е така. Търся, но е трудно предвид факта че в по-малките градове няма голямо предлагане. Работих като продавач-консултант в телекомуникационна компания. Имам обещание от шефката да ми издаде препоръка, но на молбата ми да я изготви ми каза да си я напиша, т.е колкото ми трябват, а тя ще се подпише. И тук идва моята молба: как да я напиша ? Прочетох информацията в нета до която се добрах /за съжаление на български почти няма/ и това което открих, че е тясно насочена. Примерно продавач-консултант кандидатства за същата работа или касиер. Моето желание е за офис работа.Може ли да се напише така, че да е многофункционална /ако изобщо може да е такава/ - да може да се приложи и за офис работа и за работа в търговията. Някой може ли да ми помогне с идеи.

Имам и още един въпрос. Как се гледа от работодателите на CV в което са изброени уменията на кандидата, като е обяснено къде са придобити /без подробно да се описват задълженията/ и след това с по едно изречение да се спомене фирмата, периода на заетост и заеманата длъжност. Малко тип функционално резюме с профил; секция с умения; секция с фирмите за които се работил;образование.

Предварително благодаря.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт