Работа, CV-та, HR-и, съвети - 36-та тема

• 68 299
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Това със самостоятелното писане на препоръки е доста досадно. Аз лично не знам как бих могла да се самопохваля. Двама шефове са ме оставяле да си пиша сама препоръките. Познайте дали ги написах! Аз не искам да се самохваля. Искам някаква обективна оценка с какво съм допринесла дори да е нещо миниатюрно.

# 691
  • In the shadows of my mind
В НР в момента наемането на кадри е много сложно, имат безкрайно много нива на одобрение на дадено място, изчакване за потвърждаване на различни нива и схемата наистина е много тромава. Аз бях кандидатствала там за определена позиция в началото на м. Декември 2013, обадиха ми се за телефонно интервю в началото на м. Февруари, след това ходих на интервю на живо, но до момента все още не са им одобрени местата, за които се правеха интервютата - имам го като информация и от вътре (работещи мои приятели там) и от тези, които ме интервюираха... Изцяло хайъринг процеса при тях имам чувството, че е безкраен.

# 692
Момичета, искам да ви попитам нещо. Не са ми искали препоръки от бивш работодател, но смятате ли, че е плюс, ако в СВ-то има информация за връзка с бивш работодател? Или препоръки се дават, само ако са ти поискани?

# 693
  • София
Приятно впечатление ми прави, а и на хората, с които работя уточнението "При интерес от Ваша страна бих могъл да предоставя препоръка" или нещо от този сорт. Не бих пратила препоръки или лице за контакт без да са ми поискали.

# 694
  • Лутаща се
Чета ви и се чудя как изобщо успявате да си намерите работа?
Вече съм наясно, че чрез Jobs няма да стане. От два месеца го следя ежедневно. Търся работа за мой приятел и се оглеждам и за себе си, че искам промяна към по-добро заплащане и работно време. Уви!
Не само, че няма по-добра позиция от тази, на която съм в момента.........ами няма НИКАКВА, за която да си заслужава да се изпрати CV.
Отделно е това, че едни и същи фирми през седмица пускат едни и същи обяви за работа. Не виждам логика в идеята за сплашване на настоящите им служители. Нима толкова не успяват да си намерят кадърни кадри, та продължават и продължават да търсят служители за едни и същи позиции?
PS: Става дума за гр. Велико Търново.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 13:02 от skarlet71

# 695
Здравейте,
този месец е без никакви сериозни обяви или по-точно има много,но като ги прегледаш едни и същи.
Може ли съвет и предложения за начини къде и как да кандидатствам за работа?Явно сайтовете за работа не дават вече добър резултат.
Имам и още едно питане.Имам 2 предложения за работа,които не ме устройват-не говоря само финансово,а и работно време,възможност за развитие и т.н.Търся си работа по специалността-искам да трупам нови знания и умения,но нямам конкретни предложение за такава работа.
Как мислите трябва ли да направя компромис или да стискам зъби и да изчакам ?
Вече ми е много трудно и не мога да чакам още,затова питам,но и не ми се работи работа,която не ми харесва и нямам развитие.
В последно време само такива фирми ми предлагат!

# 696
4umydear , какво точно не ти е ясно? Ами като са ти казали сама да си напишеш препоръките, сядаш и пишеш хвалебствия за себе си, изтъкваш колко много си се развила и колко много си допринесла за работата, с какъв положителен потенциал си, колко си кротка и блага и подобни. Наистина е тъпо, но то в България кое не е? Не виждам какъв е проблемът, една и съща препоръка да я прилагаш навсякъде? Не е задължително тя, всеки път да е различна, дори напротив.

Какъв да е форматът на CV- то, зависи изцяло от теб. Няма точно установен официален, лицензиран, стандартизиран формат на автобиографиите. Начинът, по който си го написала все пак представя теб и дали е тип функционално, европейски, Линкедин или някой друг формат, до някаква степен може да подскаже нещо, на този който го чете. Пишеш го във вида, в който ти си го харесваш и смяташ, че те представя по най-добрия начин. Писането на CV, все пак открехва вратата към способностите на човека.

presila13 , работа освен по сайтовете, може да се търси с връзки в смисъла- някой познат да те препоръча някъде. Иначе така да ходиш по фирмите и да си оставяш документите, лично аз смятам, че няма смисъл, защото фирмите или си пуска обяви, или назначават някой познат. Едва ли някой ще се сети да рови по папките за CV- то на непознат.

Иначе дали да започнеш кофти работа или да чакаш подходящата, си зависи само от теб. Ако имаш финансови възможности да чакаш- чакай, ако те притискат парите- трябва да ги изкараш някак си, па макар и с нежелание.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 15:32 от Red_Hot

# 697
Аз съм от другата страна и едвам успявам да намеря хора за отворените позиции...И то НЕ за кол център...

# 698
Aз съм изключително разочарована. Очакваше се да започна работа в кол център тези дни, но преди да подпиша ми казаха, че ще трябва да работя и като търговски представител Tired Това не е работа за мен и отказах. Сега отново подновявам следенето на обяви в джобса. Тъжна съм. Надявам се скоро да изскочи нещо подходящо за мен.

# 699
Изключително трудно ми е да си намеря работа Sad Днес бях на интервю в ОМВ за касиер на три часа от понеделник до петък.Дават чисто около 200 лв Shocked Малко ми се вижда, да бяха пуснали позицията на 4 часа и малко по сносна заплата

# 700
  • In the shadows of my mind
Аз съм от другата страна и едвам успявам да намеря хора за отворените позиции...И то НЕ за кол център...

В каква сфера набираш кадри, ако не е поверително  Peace

# 701
Днес сама пуснах предизвестие за напускане. Смятам, че отговорността, която нося не отговаря на заплащането, което получавам. Дължа тримесечно предизвестие.
Може би много хора смятат, че е добре да си налягам парцалите в тази безработица, но тази дилема да остана или не ме гложка от началото на годината.

Надявам се да имам късмет.

# 702
  • София
Aз съм изключително разочарована. Очакваше се да започна работа в кол център тези дни, но преди да подпиша ми казаха, че ще трябва да работя и като търговски представител Tired Това не е работа за мен и отказах. Сега отново подновявам следенето на обяви в джобса. Тъжна съм. Надявам се скоро да изскочи нещо подходящо за мен.

addicted2U, стискам ти палци!

Имам следния въпрос: На новото място ми казаха, че не признават стажа ми до момента, тъй като сменям попрището, но нали 0.6% от основната заплата за клас прослужено време са задължителни? Или може би бъркам? Доколкото си го представям, ако започвах в друга фирма на същата длъжност като предишната ми, този процент щеше да е по-висок от 0.6%.

# 703
  • София
Днес сама пуснах предизвестие за напускане. Смятам, че отговорността, която нося не отговаря на заплащането, което получавам. Дължа тримесечно предизвестие.
Може би много хора смятат, че е добре да си налягам парцалите в тази безработица, но тази дилема да остана или не ме гложка от началото на годината.

Надявам се да имам късмет.

Анч, и аз сама напуснах работа тази година по собствено желание. Обмислях, обмислях, но в крайна сметка имаше няколко важни фактора, които ме накараха да си подам молбата за напускане.
При мен беше много трудно да съчетавам интервюта с работата си, затова реших първо да напусна, имах 1-месечно предизвестие.
За месец и половина бях на доста интервюта, имах 3 предложения за работа и приех последното.
Търсех само в jobs.bg, предишните си две работи също от там съм ги намерила.
Желая ти успех да намериш това, което наистина искаш!

# 704
Благодаря!

Аз съм по заместване, до завръщане на титуляра. Работя на каса, в банка. Ноември месец отказах предложение, което ми беше по мерак, но не бяха съгласни да ме изчакат три месеца и нормално. Кротнах се, но януари месец желанието да напусна ме връхлетя със страшна сила.
Колективът ни е страхотен, управителката на салон е прекрасен човек, колегата на каса е проблемен. Трудно намираме общ език.
Но миналата седмица се случиха неща на касата, които сякаш ме зашлевиха със шамар. Просто си дадох сметка колко рискова е работата ми. Видях как аванса ми може да замине по дяволите заради една грешка.  Tired Много стрес в последните месеци, не издържах.

Общи условия

Активация на акаунт