Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 507
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • NE
Калпазанче С тези витамини наистина не е шега работа. Най-добре е да се пият по лекарска схема.
Моя док ми беше казал, че мога да пия витамин Е поради добрия ефект след овулация. Друго не бях пила толкова дълго време. При мен определено имаше ефект, но правих по половин месец пауза за да не си докарам обратния ефект.

# 61
Съни,задържан фоликул съм убедена ,че всяка е имала в някакъв момент,просто някой не са разбрали,не се притеснявай,аз също съм имала и се е изчиствал,всичко ще се нареди,ще видиш Hug

# 62
Flower Fairy, изписа ми ги доц. Байчев. Може и проф. да е човекът, нямам инфо. Факт е, че в комбинацията с Дуфастон /и Прогестогел откоро/ мастопатията ми е в много начална фаза, а ми я откри преди сигурно 5 години.
Следя биохимия, следя се и ехографски, нямам стеатоза, нямам и повишено вътречерепно налягане /поне за 6 години се научих да разпознавам неврологична симптоматика, ако не друго!/
Пия си опаковката точно за десет дни и от 16-тия зазобвам Дуфастон-а. С л-тироксин и магнезий ми се събират една шепа хапчета за деня. Нямам намерение да добавям вит. Е.  Peace

# 63
  • София
Здравейте, и аз при вас (прочетох първата страница, но моля не ме гонете  Rolling Eyes). 
та на мен кюретаж ми предстой, понеже се оказа, че моята втора бременност не се развива - видяхме само плоден сак, който си нараства (стигнал е 18 мм), но за съжаление няма нито жълтъчно мехурче, нито ембрион и това в 7 г.с. Гледаха ме на хубав ехограф, във Фемина, така че нямам съмнения за диагнозата. Много ми е мъчно и даже малко си поплаках днес след прегледа, но пък гледах преди това да не съм настроена нито положително, нито отрицателно. Май все още ми е прясно изживяването.
Та въпроса ми е оттук накъде? Лекарката във Фемина, която ме гледа ми препоръча да се свържа с Д-р Илиев в Токуда и ми обясни, че процедурата (кюретаж) може да се направи и по здравната каса, тъй като имало клинична пътека. Съжалявам, ако навявам лоши спомени на някого, но моля да ми препоръчате къде на направя процедурата и дали найстина може поздравната каса, трябва ли да се доплаща нещо и въобще не знам колко време ще отнеме и какво ще се случи  Rolling Eyes.

# 64
  • София
Antoaneta_y много съжалявам че се записваш тук  Hug

Понеже аз имах същите въпроси като теб, ходех на частно и не знаех към кого да се обърна за да мина по здравната каса направих следното :

Отидох при личната за направление за гинеколог
Отидох при гинеколожка която работи по ЗК и в Тина Киркова, прегледа ме и ми издаде направление за хоспитализиране и на следващия ден ме приеха в Тина Киркова. Тя Астинед сега ходи при нея по ЗК за ЖК ако искаш мога на лични да ти пратя координатите и да се свържеш с нея, веднага ще те поеме

# 65
Antoaneta_y съжалявам , че трябва да минеш през това. Има КП , мисля 142. За съжаление не мога да препоръчам за София къде.

# 66
Антоанета съжалявам, че пишеш тук. Аз съм чувала много хубави мнения за д-р Илиев, дори мислех да започна да се следя при него.
Иначе има клиничка пътека за прекъсване на бременност- аз платих само 10лв за 3 дни престой в болницата. Но Токуда е частна болница и предполагам се доплаща. Най- добре да се обадиш и да попиташ.

# 67
Antoaneta_y, съжалявам че се записваш тук! Sad Пожелавам ти бързо да се съвземеш! Hug
Асти, оправяй се. Времето, прекарано вкъщи ще ти се отрази добре! Hug

# 68
Antoaneta_y много съжалявам, че се присъединяваш към нашата групичка  Confused
За съжаление не мога да ти препоръчам болница в София.
Единствено мога да ти кажа да не се страхуваш и че поне физически няма да усетиш никаква болка. Самата операция, заедно с подготовката продължава не повече от 30-40 минути и е под пълна упойка. Аз не съм стояла много и в болницата, само докато премине действието на упойката, вечерта вече си бях вкъщи.
Стискам палци, всичко да мине леко и след време и ти да се похвалиш с хубави новини.  spoko

# 69
  • София
Не би трябвало даже и престоя да се плаща в болница. Поема се от касата. Аз само ще кажа, че не препоръчвам Майчин дом...сигурно има и добри лекари там, но аз попаднах на ужасна и в крайна сметка ме изнуди да си платя 200 лв за екип.....разказвала съм с подробности няма да почвам пак. Та ако ще е така 100 пъти по-добре на частно, защото условията там са зле. Сега в Тина Киркова не беше толкова лошо, имаше доста момичета за кюретажи, но не знам подробности, че гледам да не се натоварвам. Иначе аз май и да исках на частно не можех да отида т.к. бях по мед. причини и комисия ми одобри аборта в 13/14 г.с. Много съжалявам, че има нови записали се Sad Пожелавам леко прекъсване и възстановяване след това, за да е по-леко и психическото. Не са нужни допълнителни травми....

Момичета аз малко по хомеопатията не си падам....все пак съм химик, но няма да навлизам в излияния и спорове Simple Smile а и сега уж пробвах като бях болна яко с инфлуцит и освен да ми втръсне вкуса на захар, друго не постигнах с него, а го почнах още с първото кихване. Та за дегане не се притеснявам, защото в болницата яко ни го слагаха и със системата и на инжекции. Едното момиче с което лежах и е втора бременност и с първата два пъти е лежала и после е ходила постоянно да и бият инжекции деган и има живо и здраво дете. Абе дано не ми призлява пак така, защото това в петък беше все едно съм се натровила с нещо (но със сигурност не беше така). Иначе биозин мама ми е изписала лекарката още като отидох да се запиша на женска консултация и като ме видя болна. Какво мислите за него т.к. сега с тази бедна на витамини диета имам нужда от подсилване. Много съм отпаднала.

# 70
Ако е частна болницата престоя се плаща, въпреки пътеката, няма как.
 За биозин мама нищо не мога да кажа, не съм му чела листовката.

# 71
Astined, в частна болница е 195 лева кюретажа без значение мисед ли е или е по желание. За Плевен става въпрос.
Ти с 200 кинта избор на екип просто ме застреля   Shocked

# 72
  • София
Не бяха проблем 200лв, а начина по който ме изнудиха да ги дам, но сигурно има момичета за които 200лв са от голямо значение, а и защо си плащаме здравни осигуровки. Бе хайде да не се сещам...

# 73
Има и частни болници , които нямат договор с ЗК или нямат договор за конкретната КП. Тогава всичко се плаща. Изобщо навсякъде е различно.

# 74
Моя кюртаж беше в Надежда , който освен че минава по каса , доплатих 300 лв !

Общи условия

Активация на акаунт