Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 538
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
maceto85 съжалявам! Съветвам те да търсиш причината. Ако не си правила конс. с имунолог търси и там  Hug Незнам при такава стойност имало ли е имплантация, това док. ще ти каже. При мен втория път беше 200 и падна на 100. Док ,каза, че е имало имплантация.

# 646
  • В градината...
Маце, съжалявам за случилтото се  Hug
А този прогестерон при какви референтни стойности беше  Thinking Щото при бременност прогестеронът хвръква.

# 647
Маце, и при мен миналия месец се получи така. След 7 дни закъснение и бледа розова втора черта.

Горе главата... наистина е добре да търсиш причината

Моята лекарка сякаш не обърна много внимание на това.

При последното ми ходене при нея на 3 март, ( правим проследяване на фоликула) каза, че този месец е настъпила овулация и всичко ми е ОК. Ама нали малко отложихме бебеправенето заради хормоните. В тази връзка днес бях и на ехография на щитовидна жлеза. Докторката каза, че просто не вижда никакви смущения и изменения. Много време ме гледа и каза, ако бях отишла при нея без предварителни изследвания,  никога не би ме  пратила за такива, защото жлезата ми била  в перфектно състояние. Според нея съм нямала Хашимото, както пише в епикризата.  И аз питам защо тогава имам такива завишени стойности, къде да търся причината. Каза, че най-вероятно сме хванали нещата много в началото преди да са настъпили каквито и да е изменения.

Момичета имате ли представа от какво др. може да имам завишени стойности на ТАТ и Tsh?

Ще търся специалист за още едно мнение.

# 648
  • София
перу ето ги стойностите :

Progesterone ( Прогестерон )   40.17   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5

На мен не ми се видя чак толкова зле, ама ще говоря с лекарката за имунологичните, въпреки че въобще не искам да ги направя, че ме е страх и там да не ме изкарат грешна, прогестерона се видга с урогестан, а за лигавицата имаше някакви витамини, А или Е какви бяха? до овулация май се пиеха нали? друго не се сещам,

Вяра7 стискам палци и на теб,  Hug не е лесно, ама стискам зъби

# 649
  • В градината...
Без бременност, след овулация, е нормално прогестеронът да е на горна граница. А при бременност- много над. Да, коригира се с утрогестан, но трябва да се започне след ополждането.  Въпросът е, че при естествените опити за бременност, не се знае знаели се  Thinking
Тези витамини за лигавица общо взето са вятър работа. При инвитро ни изписват естрофем /в нашата клиника вагинално/ и яко оправя лигавицата, както и виагра вагинално и още нещо имаше.
А имунологичните, по-добре си ги направи. Единствено не виждам смисъл в генетичните, щото там нищо не можеш да направиш, освен само при тромбофилиите.

# 650
  • София
перу а не може ли дуфастон да се приема след предполагаема овулация, или свещички? за лигавицата тя може да се провери с УЗ нали? след овулация?

ще си помисля за имунологичните, аз генетичните ги правих, тормобофийлите са ок, единствено при MTHR имах отклонение, но си пия метата

Все ми се иска да си мисля че мал шанс и че ще имаме успех следващия път  Tired

# 651
Когато не е за първи път шанса да е случайност според мен е никакъв Naughty

# 652
  • В градината...
Лигавицата, да, може да се провери. Що не идеш при репродуктивен кинек.  Thinking

# 653
  • София
какво е това репродуктивен кинек.?  Embarassedако имаш предвид гинеколог, вече хода в Щерев при Коновалова  Thinking

# 654
  • В градината...
да де, гинек. исках да напиша.

# 655
  • Варна
При мен след месец и половина лутане, чудене и предположения, се доказа тромбофилия (4G/4G) и си имам завишени НК клетки.
Сега пък нещо друго излезе, та лечение до края на април и от началото на май започвам с приема на Аспирин протект. Фраксипаринът ще го включим веднага след положителен тест Praynig
Уговорила съм се с гинеколог вече, с генетик - от моя страна всичко е уредено.

# 656
Шипка, радвам се, че вече има ясна причина при теб! Hug С терапията ще имаш успех, сигурна съм Hug

maceto85 и мен ме беше страх от резултата и отлагах имунологичните, признавам си. Ама и почти се бях отказала де... Е, като забременях се наложи да бързам да ги пускам и проблема си излезе точно там.

# 657
  • София
Шипка вече имаш срещу какво да се бориш, следващия път с малко боцкане и ще има резултат  Hug

mama irina ще поговора с лекарката. Може да пуснем и имулогичните и една спермограма. Отделно като ми дойде ще си пусна пак хормоните. Вчера се осъзнах жестоко. Момиче мой набор на 28г, за няколко месеца се разболя и почина от рак, а аз рева за биохимична бременност. За мен има надежда за нея не. Продължавам напред!  Praynig

# 658
  • В градината...
Маце  Hug
Да, здравето и животът са най-важни  Peace

# 659
Шипка, поне знаеш с какъв враг ще се бориш, и най-важното има терапия по време на бременност за това нещо  Hug
maceto85, разбира се, напред, пусни си изследванията, за да може което може да се коригира да го направите  Hug Специално аз приемах 2-3 месеца след първия цикъл след кюртажа вечерната иглика - до овулация и съм сигурна, че ми помогна за възстановяване на хормоните, които се бяха объркали след това. В началото дори не засичах овулация. Витамин Е също приемах, но след овулация. Това също способства за подобряване на лигавицата, която при всички случаи се нарушава при К.

Общи условия

Активация на акаунт