Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 601
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
След още един и аз ще се надявам после да не ме навестява  Peace
Дано твоя те зарадва като не дойде следващите 9 месеца  Hug

# 631
Здравейте и от мен,съжалявам,че не ви навестявам често,но съм много заета .Съжалява,,че темата не се е изчерпала и прегръщам всички които преживяват загуба Sad На мен първия цикльо ми се появи,но сега съм натоварена с тежката задача да си вдигам хемоглубина,доста под нормата е и тая седмица трябва да отида на хематолог.Опитвам се чрез таблетки и храна,но нищо не се получава 3 седмица подред ми правят тест и няма и една единица покачване Sad А доки ми каза,че трябва да го кача минимум на 110-115 въпреки ,че долния праг на нормата е 120,аз съм със 102 Sad
Целувки,прегръдки и много обич и кураж от мен Simple Smile

# 632
прилеп - сок от червено цвекло/ задължително смесен с ябълка или  лимон/- аз това знам, че помаг амн. бързо. Търси си и причината де!

# 633
  • Варна
На мен преди време при нисък хемоглобин ми препоръчаха субпродукти (които не ям и пропуснах), боровинки, телешко месо, ябълки, скумрия и ограничаване на млечните продукти, чай и кафе.

# 634
Ами да си призная някои неща нищо не е в състояние да ме накара да ги докосна,но цвекло си хапвам без ограничения,тъмнозелени зеленчуци,боровинки,гъби,сушени плодове,но като си гледам пробите няма файда SadЩе видим какво ще каже хематолога Thinking

# 635
Желязото от плодове и зеленчуци не се усвоява.  Peace

# 636
Здравейте момичета не знам дали ,ще ме приемете в тази тема защото моята причина за К е малко по различна от вашите  тъй като аз доброволно или по скоро доброзорно и под натиск на моят мъж и от части на майка му извърших най- голямата грешка в живота си . След процедурата ММ след като видя в какво състояние изпаднах се изплаши и се съгласи по скоро да си направим 2-ро дете ,но на мен не ми дава мира и сън това което извърших.Надявам се само да няма последствия и да мога някой ден(ако може по скоро) да се зарадвам отново .Та имам едно питане на 10.02.2014г. ми беше К тече ми само в него ден и то беше едно розово седмицата в която  го направих беше 7г.с. след това имах болки в продължение на 3-4 дена ,но без да тече нищо ходих на контролен преглед  д-р каза ,че всичко наред но сега преди 2 дена ме сряза страшно много все едно ще ми идва МЦ но нищо и се чудя дали е нормално и  на какво се дължи

# 637
Здравейте, готови са ми изследванията на хормоните. Нямам точните резултати(тъй като не съм в БГ и тук е малко по/различно), но лекарката ми, ми се обади и каза, че ТСХ ми е завишено между 3 и 4, а при желание за забременяване трябва да е доста по - ниско. Повиши ми дозата на Л-Тироксина и след няколко седмици трябва да отида ма контролни изследвания.
Другите хормони също не били драматични, като се има на предвид че съм с ПКЯ и нямало защо да ми предписва допълнителни лекарства, само да се тъпча с хормони. Лекарката каза, че най вероятно с регулирането на ТСХ, ще се регулира и цикъла ми. Даде ни зелена светлина, веднага щом ТСХто влезе в нормите  Grinning

# 638
Валари съжалявам, че се записваш тук. Не се обвинявай за миналото, няма как да върнем времето назад. Много е тежко, но трябва да гледаме напред, желая ти много скоро да видиш отново двете чертички  EFP

Нормално е да имаш болки, матката се контрахира. Щом си била на преглед и всичко е наред, няма за какво да се притесняваш  Peace

Бейбидол дано бързо свалите ТСХ-то и скоро да донесеш добри новини  Hug

# 639
elenna страхотна новина, сигурна съм че си много щастлива и много се радвам за теб, момичета всички заслужаваме такова щастие!

Аз виждам че темичката върви към 50-та страничка и исках да предложа да направим едно списъче с изследванията които сме правили и са ни помогнали дали психически да се успокоим или сме открили някакъв проблем и да го заковем на първата страничка, виждам че доста често се случва да питат момичетата, също така може би някакво линкче към самата процедура кюретаж как се изпълнява

Аз примерно направих следващите изследвания:

Щтитовидна ( в норми)
Женски Полови Хормони (в Норми)
Генетични Основен Панел ( MTHFR с намалена ензимна активност от 35%, терапия  2 x Neofolic Meta на ден)
Хламидия ( отрицателен)
Тест за Инсулинова Резистентност ( извън норми, терапия :1500 мг Metfogama на ден + 1 саше Inofolic на ден)

При мен намирам причината при Инсулиновата резистентност. Мисля че ще помогне на повече момичета да се ориентират. Също така забелязах че някои от линковете на първата страница са невалидни.
Смятам че едно такъв списък ще е добър  ориентир

Лек и усмихнат ден ви пожелавам  Hug  bouquet

Наистина вървим към 50 страница и скоро ще пускам новата тема. Някой иска ли да допълни този списък? За себе си знам, че правих анти-фосфолипидни изследвания, АМХ, токсоплазмоза и кариотипен профил в допълнение към написаните по-горе.

# 640
Да допълня списъка.Освен хламидията,пусках микоплазма и уреаплазма,като последната ми беше +. Много е добра идеята за списък Simple Smile

# 641
  • София
Здравейте момичета

Някоя от вас да е минавала през биохимична бременност след кюретаж? След всичките мъки и изследвания и купища лекарства не очаквах че и това ще ми се случи. От неделя до вторник имах бледа чертичка на тестовете за бременност, във вторник пуснах ЧХГ 20, прогестерон 40, днес ЧХГ падна на 10, поне се радвам че няма да се наложи още един кюретаж  Cry. Някой знае ли защо се получава това и какво мога да направя за да не се повтори.  Следващия четвъртък имам час за лекар, но ще полудея вече, не може едно нещо да ми както трябва. Сега чакам да ми дойде  Cry

# 642
maceto85, да, аз за съжаление минах и през това на втория месец след като започнахме наново опити. беше ми много тъжно и наистина беше ужасно преживяване. Силно те прегръщам и ти пожелавам скоро да се възстановиш и от това. Не знам защо се случва. Направо се разстроих много и си мислех, че имам някакъв сериозен проблем. След био-химическата отидох и на лекар специалист, започнахме изследвания, които не откриха нищо освен анти-тела на щитовидната жлеза. В деня, в който трябваше да съм на консултация да видим какво ще се прави, имах положителен тест за бременност и засега всичко, слава на Бога, се развива добре и за първи път чух сърчице преди седмица. Дано това ти дава някаква надежда и успокоение. Започнах да пия малка доза тироксин още от първата седмица след теста, това беше единствено и само предписано като превенция, защото хормоните ми бяха в норма. Стискам ти палци! Знам колко е гадно. Аз ревах поне 4 часа като се случи, и то ужасно. Бих искала да мога да ти помогна някакси.

# 643
  • София
Благодаря ти Елена, твоята история ми дава кураж! аз съм правила както писах много изследвания но ще поискам още, чудя се дали има смисъл, но иска ми се и на мен щастлив финал, толкова се зарадвах в началото на седмицата и сега какво, ще си порева и аз, ще се изтупам, вдигам главата и продължавам да се боря, знам че няма никаква гаранция ама ще я търся  Hug

# 644
  • NE
Маце Много гадно с тази биохимична.  Hug
Според мен причината може да е в лигавицата на матката, нисък прогестерон и т.н. Най-добре се виж с твоя док и проследете нещата. Hug
П.П. И аз мисля, че веднъж видях уж положителен тест, но така и не задълбах и по-добре, че и битката ми не беше от бързите. Peace

Общи условия

Активация на акаунт