Априлки - 5

• 54 697
  • 352
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от нас, отдавна не съм писала, но ви чета от време на време Simple Smile
Николчето я приеха на ясла по първо желание в 100 ОДЗ, днес ходихме да се запишем!
На гърне почнах да я слагам отскоро. Първият път се изпишка, после известно време нищо... веднъж сама поиска да седне и като я сложих - пишка. А вече 2 вечери подред преди къпане, като я съблека я слагам и тя пишка по малко. Не знам какъв успех ще имаме с приучването, но ми се иска до септември да я науча. Не знам и как ще се справим с отучването от бибата, че като дойде време за яслата...
Вече месец и нещо от както ходи, не не става по-стабилна, само бърза повече и съответно се пребива качествено... Не знам как да процедирам, не каска, ами скафандър трябва да й търсим (една сцепена вежда 2 пъти, друга посинена вежда и око, 2 огромни цицини в рамките на 3 седмици само)...  newsm78

# 211
aniram***, поздравления за безболезненото отбиване, кога писа, че искаш да се случи и вече сте готови, браво. При нас нещата са както при вас до скоро, висене нощем по гърдите, сега денем с това ходене не му е интересно да цока начесто. Но за приспиването не виждам светлина в тунела. Завиждам ти съвсем лекичко Peace

nelly_24, класирана за ясла по първо желание - това направо ме разби. За някои неща провинцията си е предимство.

# 212
ние вече почти цял месец сме "отбити". Simple Smile също много лесно и без драми за 1 седмица. сега вечер хапва супа или кисело мляко с бисквитки. с биберона и аз не знам как ще стане махането, но се радвам, че го иска само на заспиване.
при нас гърнето продължава да е без успех - изобщо не иска да седне на него... дано лятото да се научи.

вашите априлчета търпят ли слънчева шапка на главата? моето хвърля всяка шапка. даже напоследък и качулка не търпи. как ще я караме в жегите - не знам...

# 213
Млаката се надявам до 3г. да си я гледам аз, така планувам.
kali_k, педиатърът ме изплаши, като ми каза, че не успея ли сега да я отбия после ще стане по-трудно, защото разбират и стават по-хитри. Отделно тя редовно си ме събличаше и ми ровеше по гърдите на публични места. Снощи бях гола до нея, и не се сети да си поиска.
Биба никога не сме използвали, и двете ми деца не се научиха на биби.
Гърнето ще я пробвам, когато се стопли, ако не стане не е фатално, може и след 2г./ т.е. другото лято/.
Още не се е пуснала сама, изключвам 2-3 крачки понякога.
Има бактериална хрема, но той брат и носи какви ли не вируси и бактерии.
Определено след, като спрях кърменето започвам да се поприбирам, но пък сега реших да похапвам, че преди бях на разделно хранене/ 90 дневната диета/, но мисля да я започвам пак.

# 214
  • Варна
Ех, момичета, не съм ви чела и не съм писала от много месеци, едва смогвам да следя групата във фейсбук Simple Smile И сега съм будна от много рано, че изпращах мъжа ми по работа, а бебка пу-пу още спинка Simple Smile
Ние сме добре, бебка расте и всеки ден по някой нов номер ми прилага Simple Smile много е забавно. Хапва от кухнята от 2-3 седмици и й харесва (след като й мина периода, в който не щеше нищо за обяд, нацупваше се преди да го е опитала, предполагам че е било от зъбки, защото скоро проби 5-то и пак си имам старото лакомниче Simple Smile Вече почти 2 месеца спи по веднъж-обикновено 3ч, понякога и 4 Simple Smile Вече по-лесно издържа, проблема е в колата, ако се замотам нещо и дремва 10-на минути, докато се приберем. Но после пак си беснее из къщи, хапва и си заспива лесно. Много ходи, опитва се да тича, напоследък ходи назад-бавно и предпазливо, докато се блъзне някъде и голям смях. Отвреме навреме се опитва и на пръсти да се качи Simple Smile явно е осъзнала, че така се става по-висок Simple Smile само, че естествено не й се получава Simple Smile
Да питам някоя Варненска мама къде ще ми препоръча да се разходим около Окръжна болница, сладкарница Неделя, Св. Петка-там някъде, че днес и утре ще взимаме храната там в района и ми се иска направо там да си играе, взимаме храната и се прибираме?

Поулях се с дългия пост.....

# 215
aniram***, щом не се е сетила, значи е била готова за тази крачка. Още веднъж поздравления. Наистина не е лесно отбиването на голямо кърмаче, когато то не е готово за това.
А с махането на биберона също може да има драми, дано при вас, lindichka, не се стига дотам.
Моето априлче не ползва биберон, нито пие от някакво специално шише. Пие от чашка, от бутилка най-вече вода. Опитвал е компот, но не му е фен. Изобщо ако не сучеше, щях да се притесня, че се обезводнява с малките количества вода.
Вече си ходи самостоятелно, вкъщи не го спирам, но навън ме е страх, че ще обели носа.
Аз пък съм отслабнала много, въпреки че добре се чувствам. Мисля, че е благодарение на кърменето, защото не се ограничавам в храненето, напротив - всяка калория ми е ценна.
Приятен уикенд  bouquet!

# 216
  • Виена
Привет и от мен Simple Smile

Елиа се отпусна и вече от няколко дни ходи. Много ми е смешно да я виждам изправена, без да се държи някъде Simple Smile

Момичета, а как сте със спането? Уфффф, не вие, де Wink Децата.

# 217
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Елиа се отпусна и вече от няколко дни ходи. Много ми е смешно да я виждам изправена, без да се държи някъде Simple Smile

Момичета, а как сте със спането? Уфффф, не вие, де Wink Децата.

Ние сме много зле. Вечер по рано от 22 ч. не може да заспи, а в повечето случаи сутрин става в 7 ч., през деня минахме на 1 сън от 3 часа - 3 часа и половина, но виждам, че не и е ОК. Сутрин става, хапва и после си играем вкъщи, но към 10 - 10:30 ч. започва да нервничи и да иска да спи. Sad Преди това ставаше към 8 ч. и спокойно изкарваше до към 11:30 - 12:00 ч. яде и към 13 ч. я слагам да спи, а сега доста тегаво става. Едвам изкарва до 11:30 ч. яде и най късно 12:30 ч. е заспала.

Иначе ние сме добре. Гледаме се вкъщи, като е хубаво времето излизаме и лудее навън. От няколко седмици махнахме бибата и съм много доволна. Намери си една ограчка (плюшена) и с нея си заспива. Сега пак се опитвам да я науча да седи и да върши работа в гърнето. За сега имаме много малък успех - започна да сяда в него без да истерясва, но не иска да върши работа в него Sad Но малко по малко мисля и това ще оправим.

# 218
Заспива различно, понякога в 8, понякога в 9. Рядко е след 9. Става различно...Ей, днес като за събота, в 7 без 10  Crazy. Иначе около 8 по принцип. Спи първи път към 10 до около 11 и втори път от 13.30-14 пак час, час и половина. Като цяло спи спокойно, суче си още нощем, но не се буди.

# 219
Вечер гледам до 21.00 да са си легнали и заспали с баткото.  Сутрин става в 7.00 сама или с наша помощ, защото после с нея караме баткото на училище. Сутрин закусва попара. Към 9.00-930 я слагам да спи. Опитвала съм да направя съня веднъж на ден, по-дълъг, но не се получва, пак спи втори път, дори и за 30 мин. Сутрин спи доста 2-3 часа, явно доспива от през ноща. После се събужда, обяд , игра , както дойде, и към 14.00 пак я слагам да спи, поне 1час, понякога и повече.
Има нощи, в който се буди и нервничи, има други, в които си спи в нейното си легло, различно е. Снощи си спа ок.
Определено аз съм жените, който когато кърмят не отслабват. Бях с 90 дневната диета и така смъкнах 6кг, кърмейки. Усещам, как като спрях кърменето и апетита ми намаля и някак си се прибирам.

# 220
  • Виена
Аз трябваше да сложа Елиа да спи, та не можах и аз да напиша Simple Smile

Сутрин става около 7 и към 9:30 ляга пак. Спи два часа... Напоследък, след това не иска да спи до 19:30, когато вече си ляга за нощния сън. Преди спеше и между 15 и 16ч., а сега по-рядко.

Останалото време е бяс и половина Simple Smile Предпочита много повече играчките на кака, отколкото нейните. Особено кухнята й. Все пак има един куб с формички, който е много любим и ако реши да привлича внимание, започва да пъха кръгчето в дупката за кръгчета, защото тогава всички й викат "Браво" Wink А кръгчето, защото е най-лесно Wink
Онзи ден ситуацията беше следната - Катерина си играе в стаята на Елиа, а Елиа - в стаята на Кати Simple Smile

Не знам как сте вие, но аз нещо съм луднала... Напоследък нямам време за нищо друго, освен дневните задачи. Все си казвам, че е лоша организация от моя страна. Не знам какво по-различно правя, но ... липсват ми един 2-3 часа в денонощието Simple Smile

# 221
Сутрин ставаме в 8ч.
Вечер ляга около 21:00-21:30ч.
На обед спи от към 13:30, максимум 2 часа, което е малко.  ooooh!

Организацията имам чувството, че ми е кръгла нула. Справям се с всичките домашни задължения и с детето, даже градината си поддържам, но нямам време за нищо допълнително. особено сега като мъжът ми го няма 2 месеца.
Малко трудно се справям психически, че не мога да си действам по моите неща, нямам време да чета дори. Но сега приоритет ми е  детето, ще порасне и тръгне на градина и край после.  #Crazy

# 222
От известен период забелязах, че когато й давам супа за вечеря или друго, не я засища толкова и се буди м/у 6 и 8ч сутрин и си иска АМ. Отскоро започнах вечер в 22ч да й давам АМ (180мл) и спи до 10ч сутринта. През последните 10 дни ни излезнаха 2 зъбчета и спането ни беше доста неспокойно. Много се въртеше и мрънкаше на сън някой нощи, но си спи без да се буди от 22ч до 10ч. Иначе сутрин и следобед си хапва кремчета, каши или плодови пюренца, на обяд супа или основно и вечер АМ, за да можем и двете да се наспиваме.

# 223
Здравейте момичета, и аз отдавна не съм писала, но сме все навън Simple Smile
Ние от няколко дни ходим самостоятелно из къщи и си бърборим  постоянно някакви неща, иначе спим по веднъж на ден от 13.30  до 15-15.30.
Първоначално като се отбихме  си спеше спокойно с едно будене, сега пак започна да се буди  по 3-4 пъти, и се чудя от зъбите ли е , от топлото ли е  newsm78
Някоя  давала ли е шуслерови соли  - 2 и 7 ?
Относно кг  аз нямам проблеми Simple Smile  мъжът ми си счупи крака зимата и 3 месеца обездвижен и  аз набързо си върнах формата  Embarassed, но в последните дни се чувставам много отпаднала и уморена  - някой пие ли  някакви витамини ?

# 224
Здравейте и от мен Simple Smile

Бях забравила за форума...
Ето малко отчет и от мен накратко
* пусна се да ходи на 17.05, но още не сме правили прощъпулник и май ще го правим чак началото на юли (ако има смисъл все още  Crossing Arms)
*гърне още няма, но сутрин обед и вечер при смяна на памперса го държа над мивката и има 90% успеваемост Wink
*кисело мляко му давам от 2 дни (в чист вид), но не го обича особено   chef
*продължава да е основно на кърма и да не иска да яде друго...та и аз не знам как и кога ще стане отбиването...  baby_neutral
*за ясла не се класира, но от август мисля да го запиша на частна (дано до тогава да съм успяла да махна памперса...ако не - в яслата ще го махне Wink )
*за около седмица се беше научил да спи от 13 до 16ч, което ми беше идеално, но от няколко дни пак започна да иска да спи сутрин...иначе се събужда към 7.30-8ч, после спи от 13 до 16 и вечерта заспива към 21.30ч. Има дни, в които не иска да спи цял ден и вечер заспива късно; през нощта си се буди 1-2 пъти...
*някой беше питал за шапки - моят господин не търпи нищо на главата си (също като майка си) - нито зимна, нито лятна шапка...опитах с една шапка тип кърпа (само с козирка), но и нея не иска...не знам как ще я караме лятото; особено какъвто е бял... Thinking

Честит Първи юни и много усмивки на малките, а и нa порасналите деца Wink  baloni baloni

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 18:13 от animal

Общи условия

Активация на акаунт