Априлки - 5

• 54 693
  • 352
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета не съм писала отдавна .Ние от 1 юни ходим самостоятелно и някъде от 2 седмици казва мама за което съм много щастлива .Но не казва много думи и това малко ме притеснява иначе разбира доста ,но не говори.Гледам говорили сте за приучаване на гърне ние имаме голям неуспех,като я сложа там пищи и иска да става смених гърнето и пак няма успех. Иначе е голям фен на Baby TV много се радва и пляска с ръчички.

# 241
За гърнето-също пищеше и се изпъваше, не можех да я задържа на него, но при един опит й показах, че на него има картинки, заигра се с тях и след няма и половин минута си свърши работата, докато й казвам "чиш".За думичките- тя отдавна си казваше"мам";"баба";"айде" и др., но от около месец си повтаря ясн и отчетливо"мама";"тати";'деде", като в същото време, ако човека не е пред нея, го търси с поглед.Майка ми най-вече го усети по това, че преди малката не ме търсеше, ако беше в нейната компания, сега е друго.А за Baby TV! Ако не гледаме и слушаме тази бебешка телевизия, то сме на фолклорните канали(харесва й народната музика).Ако не сме пуснали Baby TV докато се храним, няма да се яде, а плюе.

# 242
Ние вече се разписахме на морето. Времето беше добро, не много горещо. Мамин Сашко се държа страхотно, противно на очакванията ми. Първия ден го беше страх във водата, но след това нямаше проблеми. Плицикаше се с кака и бати на плиткото. И в пясъка му хареса. Доста си играеше. Изобщо, всичко беше ОК.

# 243
Първа резерва сме за ясла от септември, явно ще ни вземат. Вече се вълнувам от предстоящите промени... А тя толкова да не се кефи да си играе с други деца, че не знам...

# 244
Малката на ясла няма да ходи, за градината ще си помисля

# 245
Вики засега не се класира, но и аз мисля поне до 2 1/2 -3 години да е детегледачка. Вие как сте с възпитанието? Вики взе да се тръшка за всичко.

# 246
За ясла и аз се надявам че ще я пропуснем и направо на градина.
Възпитанието - понякога е супер послушна, чак аз и се чудя, НО друг път като се затръшка за нещо, чак може да си полегне на земята и да се нареве. Много и се радвам че е диво и будно дете, ама с това инатче имаме сериозен проблем  #Crazy

# 247
Не е инатче, фаза е Simple Smile
И Валко има тръшкащи се моменти, особено ако му се спи Crazy
На ясла не влезе, с бавачка е в момента.
Аз се радвам, де, ако не беше финансовият въпрос, въобще нямаше да кандидатства ни за ясла, ни за градина, ни за училище. Колкото по-далеч от системата, толкова по-добре. Ама за съжаление ни идва нанагорно бавачката от време на време, а за зимата не ми се мисли  Confused

# 248
Определено е по-буйна от брат си, но се справяме Wink
Днес за първи път ми вдигна Т, и сутринта имаше разстройство, а сме в провинцията при родителите ми. Днес ще я наблюдавам, и на лекар се надявам да не се налага да я водя. Имам опит с баткото и съм половин лекар. Дори скоро една мама, ми казва симптомите на детето си, и аз и обяснявам какво да му дава хомеопатия, тя вади рецептата от лекарката, оказа се, че с последната сме на едно мнение, т.е. изписала е същите лекарства.
Относно детските ясли и градини, съм на мнение, че за децата е най-добре домашно отглеждане, ако естествено родителите имат възможност. Това със социализацията и т.н. са приказки от шипковия храст, децата имат нужда от любов и внимание, а не да ги набутат по 30бр, и една лелка да ги наблюдава само за по-сериозни инциденти. Още помня как ревях в детската градина, и колко мразех да ходя, от детската ясла, също имам спомени.

# 249
Дам, със сигурност "системата" не е за предпочитане, когато има опции. Когато няма, просто няма.
Тръшкането и при нас го има, сухите сълзи - също чат-пат. Търпелива съм, и й минава бързо и леко, когато нещо просто "не бива" и точка.

Не я напъвам за много неща и си спестявам драми - изяж си всичко, или лягай задължително в определен час - нито искам, нито виждам смисъл от желязна дисциплина за тези неща.

Обаче виж с тоалетната, никакъв прогрес Sad Казва, но чак когато делото вече е факт (което според чичко Спок е достатъчен прогрес само по себе си, но ми се искаше вече да сме без памперс, аа не било толквоа лесно...

# 250
Аз съм по-скоро привърженик на "системата" Stuck Out Tongue мисля, че както всяко нещо и това си има и добри страни  Peace Аз също съм ходила и на ясла, и на градина и съм си била ОК (като изключим, че мразех момента със спането от 2 до 4ч)  Crazy

След 1-2 седмици мисля да го пускам на ясла, а аз да се връщам на работа, "за да си почина"  Crazy Wink

# 251
Нямам намерение да я уча това лято на гърне, просто не ми се занимава.
Тя си взема гърнето, опитва се да си смъкне гащите/ дърпа ги, но когато я сложа, няма резултат.
Когато, тогава.

# 252
  • Пловдив
Габчо си е без пелени отдавна, от скоро започнах и като спи на обяд да я слагам по гащички Mr. Green Вечерният сън, обаче си е с пелена - ако я вдигна да пишка, когато се събуди, после няма слагане в леглото... Нито кърменето, нито пеенето помагат - според нея, щом я вдигна от леглото е време за игри Rolling Eyes А буди и батко си Crossing Arms
Та нощно време ще си кара с пелена, докато не остане поне 3-4 вечери суха Simple Smile

Тръшкането и при нея го има, но ще мине и това Mr. Green ...Някой ден Simple Smile А дотогава - много повтаряния и обяснения Simple Smile

За яслите се моля да не я приемат и на това класиране, че смятам до края на месеца да сме на вилата и от септември да я пускам... Ако можем да си го позволим - бих си я гледала аз, но няма как да стане, затова - на ясли Simple Smile Поне имам скорошен поглед на нещата, защото и баткото беше в тази ясла и знам къде и какво куца, та още от самото начало, ще водим преговори Joy

Държи се за ръчичка/или крачола на мама/тате Mr. Green Отказва да ходи сама Simple Smile Не е падала, не се е удряла сериозно, но отказва да ходи сама newsm78 Преди ходеше, като е босичка, сега и така отказва Simple Smile

# 253
sweet_maniche,  сигурно е период. Ние се водихме много време за ръка и после пак по едно време не искаше да ходи. Браво за гърнето!
Ние сме в процес на приучаване. По гащички сме, имаме успех, само навън още не пишкаме.
И аз мисля, че най-добре вкъщи с мама... Дано успея да го гледам повечко.

# 254
  • Пловдив
а, хич и не съм се притеснила Simple Smile Когато тя си реши, ще се пусне Simple Smile
Пред блока е голяма забава - всичките по-големи дечица искат да я водят и се карат кой да я хване за ръчичка, а тя вече си има и предпочитания hahaha

Утре със съседките мислим да правим едно басейно парти - ще заведем всички хлапета сутринта, пък кой, до когато устиска hahaha

Общи условия

Активация на акаунт