Изчезващите имена

• 59 590
  • 882
  •   1
Отговори
# 165
Според мен, незаслужено си отива Севдалина.

Peace

# 166
Не съм чела темата и може би се повтарям, но все се сещам за Живка/ Живко. Не ми харесва точно как звучат, но значението много ми харесва. Освен това име Живот има и от гръцките имена, от арабските, вероятно във всички култури го има. А при нас изчезна. Напълно!

Искра, Радостина

# 167
  • Димитровград
Кана,Каню

# 168
Лиляна, май също изчезва, но си мисля друго - дали след 10 -тина години, няма да станат модерни имена, които сега броим за изчезващи?  newsm78 Кой знае, ще видим!?

# 169
  • NE
Чудесна тема. Включвам се с Валерия, Евгения, Антония, Валентина. От по- старинните -Нона, Дела, Димитра.

Евгения и Антония са любимите ми имена - колежка и сестра ми. Една позната кръсти щерка си Антония и мед ми капеше от сърцето. Димитра се казва свекърва ми.
Много имена ми идват на ум като изчезващи - Анастасия,Елена, Нина, Нора, Цветелина, Траяна, Галина, Красимира, Росица, Магдалена дори класика като Мария. От мъжките не срещам вече Кирил, Момчил, Чавдар, Манол, Красимир, Валентин, Велизар, Игнат, Тодор, Лазар и др.

# 170
  • UK
О, Игнат се нарежда на второ място след Трифон в обратната ми класация. Радвам се, че тези имена изчезват. А Елена някъде в някоя тема коментирахме, че е в топ 10 от най-популярните имена сред бебетата от 2013г. Много обичам това име.

# 171
Така е, Елена е на около 5-то място, държи го от години. Познавам бебе Елена 2013г.  Simple Smile Също бебе Нора 2013 познавам. Нора никога не е било в топ 10, макар да е хубаво, не е традиционно. А Мария от време на време изпреварва дори Виктория и заема първо място, така че...  Simple Smile  Валентин не е в топ 10, но през 2013 е супер масово. По двама- трима на отчетна са в бг-мамма. Момчил и Лазар имаме в нашата отчетна.

# 172
Във форума пишат майки основно от големите градове, може би 50 и повече % от София. А там са най-модерните, каквото и да значи това, вкл. и по отношение на имената. И много имена, които в София вече не се срещат сред децата, са си все още много популярни в други малки и не толкова малки градове. Ето, половината от имената, които тук се пишат за  изчезващи, аз ги срещам. А всъщност в отчетната много софийски майчета си кръстиха децата с "изчезващи" имена.

# 173
Имена, останали в историята ни, вероятно от преминаване на различни племена и  народности, като тези имена съм срещала предимно сред възрастни мъже:

РОман/ с ударение на О/-изключвам Роман Василев, да не се обиди на "възрастен" Simple Smile

Герман

Куман/ така се казваше единият брат на дядо ми/

# 174
  • Варна
В градината на сина ми имаше едно детенце Роман. Беше един малък пич, родителите му също. Покрай тях много ми хареса името.

Имам познат Герман. Винаги съм била любопитна за името му, но не сме близки, за да го питам. На 27-28 години е.

# 175
И аз Роман го харесвам и съм го обмисляла за мое дете. В Русия е популярно.
Герман знам възрастен човек. Не е лошо името.

# 176
  • София
Оф, приятелят ми като чу името Страхил и се опули, а на мене толкова пък да ми харесва  Mr. Green

# 177
И на мен ми харесва  Laughing

# 178
Страхил много ме кефи, много! Но детето си не бих кръстила така. Ако чуя някое малко детенце с това име, много ще се зарадвам и ще адмирирам избора на родителите. И все пак на детето си не бих дала това име.

# 179
На мен пък Страхил не ми харесва заради значението на името. Не бих кръстила детето си с име, което да означава "да се страхуват от него, да всява страх".  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт