Изчезващите имена

• 59 530
  • 882
  •   2
Отговори
# 75
  • Майничка
4 Леди в интервала м/у 97 и 99 познавам. Изобщо, отпадат женските на -ка и мъжките на -ю, но основните имена си се запазват.
Сетих се за Дочка, Милка, Надка, Ричка

Това са производни на Евдокия, Мила, Надежда и Христина, които си ги има доволно сред сегашните гимназисти, пък и в детската градина (в тези две граници имам повече наблюдения).

# 76
  • На земята, която е всъщност звезда.
От моето поколение се сещам за Десислава. Има много 30 годишни Десита, но от 10- тина години насам, не съм чула нито едно дете да се казва така.

PeaceТочно наскоро се бях сетила за това име, имах много съученички и състудентки, а сред малки деца не съм го срещала. Същото се отнася до Милена, Петя, Ваня, Анелия, Николина, Виолета, Лиляна, Цвета, Евгения, Здравка, Димитрина, Пепа, Светла, Татяна, Люба. Не са архаични и все още се срещат, но бяха много популярни за нашето поколение.

# 77
На първо четене се сещам за Деян, Цочо. Симеон, Павел/Павли вече сте ги споменали.
Също и Светлозар.
Мирена, Валентина, Марта, Таня, Лилия, Велимира, Мариета ми изглеждат позабравени.

# 78
На мен ми се струва, че все по-малко се срещам имената Яница, Ралица, Елица, Валерия. Като малка имах 2-3 приятелки на име Янка, както и Дияна, а сега не съм чувала.
А прабаба ми се казва Марушка и мисля, че е единствената жена, която познавам с това име. Simple Smile

# 79
Аз пък се радвам ,че не познавам малки Ташко-вци, това име е ужасно (да ме прощават тия, дето имат близки с него, ама ...)
Сещам се още за Сава, Савина , Зафира , Зоя ...

# 80
4 Леди в интервала м/у 97 и 99 познавам.
Аз познавам две деца на име Леда, на 4-5 години са.
Супер!

# 81
  • Варна
Изчетох ви.Много от имената, които сте изброили са ми познати и то точно на деца.Доста от тях са единични случаи, но някои ги има или поне около мен се чуват и то на не едно дете.

Ето и някои позабравени имена от мен :
Милкана - изключително ми харесва на мен
Загор
Запрян - познавам мъж на около 30г. с това име / ама според мен трябваше да се казва Припрян Laughing/
Тодор - за мен лично много по-мъжко и приятно име от Теодор....
Кателия - това име вече е почти изчезнало.Името е на моят дядо.Познавам и небезизвестен лекар с това име, но деца не.Много хора дори не са го и чували.
Евдокия - не ми харесва, но също е на изчезване и не е случайно.
Войо / даааа точно като сайта  Laughing/
Арсения / винаги ми е било странно!/
Аксиния
Клементина
Сребрина - не познавам деца с това име
Лидия - чувам го, но радко

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 14:21 от mmilityy

# 82
Аз много харесвам Лидия и също се притеснявах, че изчезва. Много се зарадвах наскоро, когато разбрах, че мой познат има бебче с това име, дано се завърне "на мода".
Харесвам и Северина, но не съм го срещала скоро.

# 83
  • София
 Марияна,Росица,Бориславка,Радославка,Маргарита и по стари Марица,Марика,Левена,Драга,Йована Ристена,Руска.

# 84
  • някъде по морето
По наше време бяха много популярни Живка и Живко, както и Здравко и Здравка.
Имахме във випуска 3 Живки и 4 Живко, по 2 Здравко и Здравка.
Също и Нели (вече не се среща, както по наше време)
Нашето поколение май бяхме  в две крайности - или точно на баба и дядо - Петко, Лючка, Донка и Пенка, или "помодерчени" - Евгения, Антония, Мариета, Марияна, Драгомир, много беше модерно Диян.

# 85
На първо четене се сещам за Деян, Цочо. Симеон, Павел/Павли вече сте ги споменали.
Също и Светлозар.
Мирена, Валентина, Марта, Таня, Лилия, Велимира, Мариета ми изглеждат позабравени.
Симеон - знам няколко бебета...
Радослав - 1;
Деян - 1;
Стефани - няколко...
По мое време - имаше много Анита, всичките им производни, Димитър, Георги, Мария  newsm78

# 86
  • Сопот, Пловдив
Харесвам и Северина, но не съм го срещала скоро.

Без малко съм щяла да се казвам точно Северина.  Grinning

Нели много го харесвам аз. Ако някога имам момиче, още ми е някакъв вариант.

# 87
  • някъде по морето

Нели много го харесвам аз. Ако някога имам момиче, още ми е някакъв вариант.
[/quote]
Аз като една съща Дева  Mr. Green, разрових откъде идва името Нели и установих, че е галено на Хелън(Елена). И наричах приятелките си Нели(кръстена на дядо Нейчо) и другата кръстена на дядо Неделчо - Ленче, Ленче....
Друга моя  приятелка е Илона - и тя е Ленче, ама от унгарски... Joy

# 88
Миглена и Меглена не помня дали ги срещнах тук. Не чак любими, но приятни.

# 89
  • Сопот, Пловдив
Това не го знаех за Нели(и аз съм Дева Simple Smile ). При мен Нели ще е евентулано кръстена на Наташа.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт