Изчезващите имена

• 59 557
  • 882
  •   1
Отговори
# 105
Андрей е доста популярно. Влез в произволни отчетни, примерно 2-3, и със сигурност ще го откриеш. За Васил съм съгласна, че все по-рядко се среща, макар сред "служебните" бебета да си имаме Васко.
Соня беше много популярно сред и около моя набор.

# 106
  • Варна
Гавраил мисля, че е с еврейски произход.
По-скоро Григор.

# 107
Зорница

# 108
Относно това да отпадне "ка", представяте ли си какво се получава от Златка? Ето едно изчезващо име, дано не стане Злата, че Laughing
Други имена, за които се сещам са Фани,Сийка,Райна,Тянка /Тяна, Теню/, Пилю /прадядо ми се е казвал така/, Киро,Панка, Пенка,Лата, Пенчо,Милчо, Лалю,Лалка,Рада/ка/, Елена Параскева,Лени,Ленко/а/,Тодора, Дора, Драган /а,ка/,Бистра и т.н.
Относно популярните-дъщеря ми е Христина и всеки път, когато се запознаваме с някого се налага да уточнявам, че е с Х, като Хасково Laughing И пак има хора, дето си и викат Криси и толкова.

# 109
Aз познавам цели две малки дами с името Дора.
Когато казах на майката на едната, че знам и за една друга Дора, тя ме изгледа сериозно и ме попита: "За коя знаеш, за Дора Габе ли?"

# 110
Когато казах на майката на едната, че знам и за една друга Дора, тя ме изгледа сериозно и ме попита: "За коя знаеш, за Дора Габе ли?"

Като виц ми прозвуча! Joy

# 111
В другата тема се спомена Светла, та се сетих, че Светла и Светлана малки не познавам.

# 112

С еврейски е, също като Михаил и Илия. Това не пречи да е било много разпространено, а сега все кръщават Габриел. Едно и също е, само дето Гавраил е българският вариант, а Габриел на езиците от латинската група.

# 113
Е, щом не е Дора Изследователката, щото гугъл първо за нея се сети.
Запитах се какво е истинското име на Дора Габе като очаквах все пак Дора, Тодора, Теодора да е. Оказа се, че е Изидора.

# 114
Сериозно ли е Изидора? Нямах представа! Мислех, че е само Дора. Много интересно!

# 115
Да се включа и аз ,че много харесвам Яна и Тереза ,а сина ми се казва Велизар също не се среща често мисля.Той е моето малко Зарче.

# 116
  • Варна

С еврейски е, също като Михаил и Илия. Това не пречи да е било много разпространено, а сега все кръщават Габриел. Едно и също е, само дето Гавраил е българският вариант, а Габриел на езиците от латинската група.
Да, знам - дъщеря ми е Габриела.

# 117
  • UK
Галина е едно от имената, които харесвам много, често срещащо се сред връстниците ми. Сега бебета и малки деца с това име не познавам, не съм и чувала.

# 118
  • София (Възраждане)
Сериозно ли е Изидора? Нямах представа! Мислех, че е само Дора. Много интересно!

Тя е еврейка, сещам се например че брат й се казва Песах Peace

# 119
  • София
аз исках да кръстя дъщеря си Багряна, но срещнах неодобрение и стана Белослава
Намират се деца с това име, но не толкова много  Simple Smile

На мен ми харесват Горан и Момчил и Иглика и Кремена.

Общи условия

Активация на акаунт