Изчезващите имена

• 59 606
  • 882
  •   1
Отговори
# 180
Е, той ще плаши лошите, няма да плаши добрите  Simple Smile Например, може да плаши болестите Wink

# 181
Не е лошо името, но го свързвам с "Днес децата вън на двора си направиха от сняг цял човек, голям и страшен, със тояга и калпак....пък и чудно име има - кръстиха го те Страхил"  hahaha

# 182
  • NE
Роман познавам от университета,а една позната се казва Ромина. Като цяло ми харесват имената. Peace
Ние сме решили да кръстим нашето дете с изчезващо име, както живеем в малък град. Peace

# 183
Е, страх да всява Страхил... нека е респект! Grinning Малък Страхо вече наистина не се сещам, но няколко големи познавам, все са много стабилни. Хубаво е името, заслужава повече момченца да го носят. Малък Роман има у наше село, с две големи каки, наборче на мойта глезла е.

Ние сме решили да кръстим нашето дете с изчезващо име, както живеем в малък град. Peace
Точно в малките градове се срещат "изчезващите" имена. И влагам положителен смисъл.

# 184
Възможно е  Thinking Големият град унифицира, макар че в този смисъл в България няма истински големи градове.

# 185
  • Майничка
Страхил не познавам, но познавам задочно един осеммесечен Страшил, с майка французойка и баща българин. Интересното там е, че в родата на бащата и от двете страни имената са много еднотипни - производни на Георги, Иван, Димитър и тук-там някой Петко , за разкош. Инициативата за името е на майката.

# 186
  • UK
И аз свързвам вече Страхил със снежния човек откакто това е любимата зимна песен на сина ми. Може да го кръстите тогава по модерному Страшимир.
Имам позната наборка Страшимира, кръстена дословно на баща си, но съм била свидетел как отнася някои не много смешни шеги. Свикнала съм с името, харесва ми, но Страхил повече.

# 187
Сега се сещам, че имах един преподавател в университета Страшимир Кучев.

Много симпатичен човек, дори не разбрах, защо повечето се страхуваха от него, дали не беше заради името newsm78

# 188
  • Сопот, Пловдив
Сънувала съм, че имам син Роман. Но само сън ще си остане.  Grinning

# 189
Сънувала съм, че имам син Роман. Но само сън ще си остане.  Grinning

Защо, не ти ли харесва името?Като "изчезващо", ще е още по-интересно за бъдещо бебе.

# 190
  • Сопот, Пловдив
Не ми харесва  Simple Smile . Дори съня ми беше такъв, че раждам близнаци и изпадам в кома, и като се събуждам децата са кръстени Антония и Роман( за женското не съм сигурна, но за мъжкото - да) и аз съм крайно разочарована от имената. Но все трябва да значи нещо, защото много ми се е набил в ума този сън, шом го помня след толкова години. Иначе също бих ползвала изчезващо име, но някое ханско, от рода на Севар, Маламир или Кардам.

# 191
Роман никога не е било масово и традиционно име, за да бъде изчезващо сега. То просто си е рядко име.

# 192
  • най-шареното място
Харалан не съм срещала. Всъщност чела съм някъде само.
Това е наистина изчезващо име. Макар да съм съгласна, че и то като Роман, Герман и подобни винаги е било лека екзотика - рядко.
Виж Валентин и Тодор ни най-малко не зачезват. И хубаво де - хубави имена са.

# 193
  • София
При нас има един Спартак, а онзи ден чух, че едно момче се казва Момчил и се сетих за тези царски имена: Самуил, Аспарух, Тервел и др.

# 194
  • София
При нас има един Спартак, а онзи ден чух, че едно момче се казва Момчил и се сетих за тези царски имена: Самуил, Аспарух, Тервел и др.

Самуил също много ми харесва, макар че води след себе си галеното "Сами"...  Thinking
Тервел не бих кръстила така детето си, иначе е хубаво и звучно име.

Общи условия

Активация на акаунт