Бременност и варицела?

• 5 221
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте!Казвам се Теодора и съм изключително притеснена.Опитваме се да имаме бебе,но на 17.01 се разболях от варицела.Сега ми закъснява с няколко дена и съм силно притеснена да не би трябва да правя аборт ?! #Crazy Praynig Моля ви , ако някой знае нещо по въпроса да си каже мнението. Благодаря!

# 1
  • София
Аз незнам нищо по въпроса,но се опитай да се успокоиш...може пък да не си бременна Hug
ето:
http://www.sharka-bg.com/chickenpox-and-pregnancy.aspx

# 2
Щом ти закъснява си направи тест и ако си бременна веднага се посъветвай с лекар.

# 3
консултирай се с лекар

# 4
  • Бургас
Дано не си бременна.
Варицела, прекарана преди 20г.с. крие големи опасности за плода и в повечето случаи се препоръчва аборт. След 20г.с. няма опасност за бебето. Аз самата карах варицела бременна в 33г.с. и затова проучих подробно въпроса. Ако имаш още въпроси и мога да отговоря съм насреща.

Консултирай се веднага с лекар все пак най-напред.

# 5
Дано не си бременна.
Варицела, прекарана преди 20г.с. крие големи опасности за плода и в повечето случаи се препоръчва аборт. След 20г.с. няма опасност за бебето. Аз самата карах варицела бременна в 33г.с. и затова проучих подробно въпроса. Ако имаш още въпроси и мога да отговоря съм насреща.

Консултирай се веднага с лекар все пак най-напред.

Мерси много!Обадих се на свекървата ми да ми вземе един тест за всеки случай и след това ще се обадя на гинеколога ми.

# 6
  • Бургас
Стискам палци тестът сега да е отрицателен, а като мине варицелата да си направите едно здраво и хубаво бебче!  Hug

# 7
  • София
Стискам палци тестът сега да е отрицателен, а като мине варицелата да си направите едно здраво и хубаво бебче!  Hug

Praynig

# 8
Няма страшно! Моя приятелка изкара варицела в първи месец.Дори още не знаеше ,че е бременна.Слава Богу ,нямаше усложнения ! Сега  си гушка здраво бебче!  Wink

# 9
  • Бургас

Toва не е вярно!

При възникване на варицела у майката през първите 20 седмици от бременността съществува риск от развитие на вроден варицелен синдром, който възлиза на 25%. Вроденият варицелен синдом (вродени аномалии, които се дължат на варицелна инфекция) включва - кожни (белези, участъци с повишена пигментация), неврологични (атрофия на мозъчната кора, микроцефалия, калцификати в мозъка, гърчове, умствено изоставане, парези на краката и ръцете и т.н.), очни (микроофталмия, атрофия на очния нерв, катаракта, нистагъм и т.н.), хипоплазия на крайниците и други.

http://problem.framar.bg/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0 … %D0%BB%D0%B0.html

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=813438

Така че, Klara., не говори глупости, че няма страшно, независимо от случая с приятелката ти!!!

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 19:23 от Мон...

# 10
Исках само да успокоя момичето,та тя дори не знае още дали е бременна.Всички тези риискове са ми известни,но процента деца,при които се появяват не е толкова голям.Но и поради това не бива да се подценява варицелата по време на бременност. Правят се изследвания,които могат да установят дали детето ще има голяма част от тези проблеми и тогава се преценя дали ще се прави аборт.Мога да разпитам какви са точно изследванията ,ако някой се интересува. Peace Факт е ,че детето си е живо и здраво ,без нито един от изброените проблеми !

# 11
  • Бургас
Факт е ,че детето си е живо и здраво ,без нито един от изброените проблеми !

Факт е обаче, че има и много деца с увреждания след варицела, прекарана от майката в ранна бременност.
Няма изследване, което да даде гаранция, че плодът няма да е увреден по един или друг начин.
Казах вече, че самата аз карах бременна варицела и това, което говоря се базира не само на изчетеното от мен /а то е почти всичко възможно /, а и на разговорите, които проведох с доста лекари - акушер-гинеколози, педиатри, вътрешни болести, ЛЛ, вирусолози и т.н. Повярвай ми, заради това, което преживях съм проучила въпроса повече от подробно и задълбочено.

Чудесно е някой да бъде успокоен, но не е хубаво да се заблуждава, че всичко е ок и проблем няма. Защото ако момичето е бременно /дано да не е сега/ проблем има и то не малък. Би поела огромен риск за плода ако не направи аборт...  Трябва много точно да се изчисли датата на разболяване, моментът на забременяване и т.н., но ... пак казвам, стискам палци сега тестът да е отрицателен, а скоро след това да си имат прекрасно, здраво бебче.

п.п. Случаи като този на приятелката ти са изключение, а не правило  Peace Добре е все пак да се знае, че има и такива, но това не значи, че няма проблем ако жената кара варицела в ранните седмици от бременността си.

Аз знам за момиче, изкарало варицела в 16г.с. и родило здраво бебче, но тя си знае какво е преживяла докато детето се роди и се разбере наред ли е всичко или не ... И пак казвам, това са щастливи изключения.

# 12
  • Бургас
В коя седмица се падаш сега? Кога се разболя?
Дано АГ даде адекватно мнение.
Моят съвет е да се консултираш с поне двама добри специалисти  Peace
Успех  Hug  Praynig

# 13
В коя седмица се падаш сега? Кога се разболя?
Дано АГ даде адекватно мнение.
Моят съвет е да се консултираш с поне двама добри специалисти  Peace
Успех  Hug  Praynig

Ами незнам от кога да ги смятам?! Иначе се разболях на 17.01,а аз бях на профилактичен преглед на 13.01.Но дори и да съм била бременна тогава то няма как да се види на АГ. Смятам утре да си запазя час на частно и отделно да си взема направление на държавно. Пък и имам познати из болниците в Пловдив.Дано всичко е наред.Благодаря Hug Praynig

# 14
  • Sofia
Моят син се разболя, когато бях бременна в  7 г. с. Аз съм боледувала, но все пак попитах доктора дали  случайно има някакъв риск. Той ми отговори, че дори да се разболея, вече аборти не се правят, имало някакви препарати, лекарства или нещо подобно, които се давали на жената. Та ако случай се разболея, мъжът ми да мине при него за рецепта. Но не знам дали бих рискувала, ако не бях боледувала и се бях разболяла в толкова ранна седмица. Вероятно щях да проуча нещата още.

Общи условия

Активация на акаунт