Бременност и варицела?

• 5 217
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Ето няколко неща, които биха могли да ти бъдат от полза:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409882.0;all

http://forummedicus.com/archives/all-publications/2116

http://bremennost.bg/varicela-i-bremennost.html

Той ми отговори, че дори да се разболея, вече аборти не се правят, имало някакви препарати, лекарства или нещо подобно, които се давали на жената.

Всички лекари, с които говорих в Бургас и София, когато аз се разболях от варицела по време на бременността ми казаха, че няма какво да се направи!

Има вариант за приложението на Варицела-Зостер имуноглобулин (Вазигбулин, Вазигвенин), препарат който съдържа пречистени антитела от клас имуноглобулин G, изолирани от серума на кръводарители с по-високо ниво на антитела срещу Варицела-Зостер вируса. Аз самата го търсих. Първо в България няма откъде да го купиш свободно, второ е спорен въпросът дали употребата му е подходяща по време на бременност, въпреки че някои го препоръчват при бременни жени. Няма какво друго да се направи.

Другото, което се препоръчва е Ацикловир. Той не е подходящ обаче при бременни.

# 16
Здравейте не знам дали тук е мястото да задам въпроса си, моля да ме извините ако не е тук но се нуждая от съвет.Празници са и имаме семейно събиране бремена съм в 20 г.с а се оказа че племенникът ми е със варицела дали има някакъв проблем.Благодаря предварително

# 17
  • Бургас
Вече няма проблем дори и да се заразиш. Опасностите за плода са до 20г.с.
Ако не си я карала и си била в контакт с него, до 21 дни очаквай включване. Може и да те пропусне, разбира се.

# 18
Благодаря,щом няма опасност за плода вече мога да съм спокойна Благодаря ти много

# 19
Дени, моят съвет е да пропуснеш семейното събиране, макар и може би да се включвам малко късно.
С първата ми бременност се разболях от варицела, не я бях карала. Бях в края на 4-ти или началото на 5-ти месец. Ходих на доста лекари и всички ми казаха, че няма никаква опасност за плода, защото съм минала първите 3 месеца и плодът вече е развит. Но малко след това получих контракции и направих спонтанен аборт. Водите ми бяха мътно зелени и миришеха ужасно, т.е.имало е някаква инфекция. Лекарят каза, че плодът е бил мъртъв от 2-3 дни. Казаха, че може да е от шарката, но може и да не е, разбира се. Защото в епикризата после пишеше, че плодът е имал и кръвоизлив в мозъка (който обаче може да се е получил и по време на контракциите).

Не ти казвам всичко това, за да те плаша, макар че сигурно ще те притесня, а за да не се успокояваш прекалено и да се пазиш. Според мен не трябва да влизаш в контакт с племенника си. Вярвам, че всичко ще е наред и ти желая лека бременност!  Hug

# 20
  • Бургас
Aз разбрах, че тя вече е била в контакт, може и да греша, разбира се.

Денито Валентинова, ако си била, не се тревожи, аз също карах бременна варицела, в 33г.с. обаче бях аз. Мина леко, няма никакви последствия нито за мен, нито за бебето, спокойно.

# 21
Сетих се, че една моя приятелка ми беше казвала, че нейна позната карала варицела дори в третия месец. Бременността е минала успешно и бебето се е родило живо и здраво. Не знам защо при мен така се получи тогава. Аз почти нищо не усетих от варицелата. Имах само 2-3 пъпки и никакви други неразположения. Може би болестта е ударила повече плода. А може и причината да е била друга, както вече казах, но странно, че се случи точно след боледуването.

Както и да е, надявам се, че съм някакво супер изключение. Все пак, ако има възможност човек да се предпази, по-добре да не се успокоява, че нищо няма да се случи, а да си има едно на ум. Стах лозе пази, както се казва. Simple Smile

# 22
Няма страшно! Моя приятелка изкара варицела в първи месец.Дори още не знаеше ,че е бременна.Слава Богу ,нямаше усложнения ! Сега  си гушка здраво бебче!  Wink
И при мен беше така, дори и не подозирах, че съм бременна. АГ- то ми ме караше да правя аборт за по- сигурно, но аз реших да отида на прегледи първо и ако се установи, че има някакви увреждания, тогава да правя аборт. Всичко си беше наред и в Сф специалистите при които ходих ми казаха, че опасността е доста малка Peace
Успех и дано всичко е наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт