Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 843
  • 718
  •   1
Отговори
# 135
Не знаех. Никога не съм чувала за нещо подобно. Личната ми лекарка каза, че имало хапчета с лук и мед за кашлица. В домашната рецепта си добавям и лимон, за да ми е по-приятно на вкус.
Яла съм по 2-3 дена, докато отмине кашлицата. Не знам и дали количеството за ден е много. 2 ч.л. мед, 1/4 лимон и 1/2 средна глава лук. На час-два по лъжичка хапвах и количеството е за един ден.

# 136
Здравейте,

Аз все още нямам диагноза, в понеделник пускам хормони. Ендокриноложката установи увеличена жлеза - 1а степен и ми даде направление само за ТСХ, но заедно с него ще пусна и т3 и т4 по съвет на мой близък приятел - лекар. Той ще ми направи и ехография.

Искам да ви попитам - какъв е реда в лабораторията на Токуда? Трябва ли предварително да се обаждам? Просто сутрин преди кафето ми е най-удобно да пресека булеварда и да отида до Токуда.  

Другият ми удобен вариант е Вита, но по някаква причина (не ми се занимаваше да разпитвам) ендокриноложката ме помоли да не ги пускам там.

За талоните - личната категорично отказа да ми даде направление за хормоните, тя можела да издава само след като вече съм минала през ендокринолог и имам история на заболяването.
Във Вита вземат кръв мисля само до 10 часа сутрин. Резултатите излизат до 16 часа същия ден и не ги пускат в интернет, а трябва да идеш да си ги вземеш. Аз съм си правила изследвания във Вита, но после това двойно ходене ме отказа. Сега може и да има промени, не знам.
Аз предпочитам Токуда, особено в събота, защото няма много хора и е по-спокойно. Дават ти парола и резултатите са на интернет след 3 часа. Същата парола ще ти важи за всички по-нататъшни изследвания в Токуда. Доколкото помня в Циба лаб паролата всеки път е различна, а и с пари са ме лъгали в Циба лаб.
Аз лично вече ходя само в Токуда-а и там има един младеж дето само той може да вземе кръв от мойта вена от първия път.. Laughing

ПП: Отдавна не бях влизала при вас. Вече така си свикнах с мойто Хаши, че си се заобичахме.  Wink

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 17:59 от Герри

# 137
Не знаех. Никога не съм чувала за нещо подобно. Личната ми лекарка каза, че имало хапчета с лук и мед за кашлица. В домашната рецепта си добавям и лимон, за да ми е по-приятно на вкус.
Яла съм по 2-3 дена, докато отмине кашлицата. Не знам и дали количеството за ден е много. 2 ч.л. мед, 1/4 лимон и 1/2 средна глава лук. На час-два по лъжичка хапвах и количеството е за един ден.

За 2-3 дена няма да стане /явно не съм го прочел преди/.

# 138
Ето ме и мен тук. Нова съм за статистиката, лечение започнах преди два дни. Заподозряха, че имам Хашимото още докато бях бременна миналата година. Докторът каза след раждането да следя ТСХ. До три месеца след раждането беше ок, но на шестия вече беше 4,7 при граници до 4. За всеки случай направих още едно изследване десет дни след първото и беше 5,6 Shocked
И понеже съм супер нова, искам да попитам някои неща. Взимам еутирокс 25. Кога мислите ще почувствам подобрение? Симптомите от първата страница ги четох, сега ще опиша и моите. Слабост в мускулите на краката, задух, стягане в сърдечната област, замайване, безсилие. Трудно заспиване, изтръпване на едната или другата ръка. Възможно ли е симптомите ми да са толкова силни при положение,че стойностите са видимо не чак толкова завишени или да търся и друг проблем? Споделете вашия опит със симптомите, моля.
А случайно да имаш тревожност, депресия или паническо разтройство?
ПА имах години преди диагнозата. Да, в последно време се възобновиха, но ги овладявам. Депресия също, но мислех, че е следродилна. Защо питаш?

Това което описваш са симптоми на ПА или депресия или тревожност, не на хипофункция. Аз ги имах същите, пих и още пия антидепресант и да чукна на дърво отминаха. Може би не ти е правилно лечението. Заповядай ако искаш в темата за паническото разстройство, много са мили всички.

# 139
Благодаря, гала. Ще погледна темичката. Само дето тези симптоми са ми с дни примерно,а ако имам ПА, то то е за няколко часа докато го овладея и не ми се вързва,но щом казваш,ще погледна за какво става дума, мерси.  bouquet
Никой друг ли е нямал задух, слабост в мускулите на краката и замайване от Хашимотото? newsm78

# 140
Нямам Хашимото, но имам описаните симптоми. Понякога при измерване на кръвното се оказва ниско, или пулсът ускорен, а кръвното нормално; понякога и промяна във времето ми влияе, колебания в атмосферното налягане. Задушава ме, въздух не ми стига и ме стяга в гърдите. И замайване имам. Слабост в мускулите също.

# 141
Здравейте,

аз също имам Хашимото,може би някои момичета помнят ,че писах веднъж -дваж  Mr. Green 

но към днешна дата теста показа  EFP  и ако може да ми препоръчате лекар ,който води женска консултация по ЗК във Варна.

# 142
  • София
Здравейте,

аз също имам Хашимото,може би някои момичета помнят ,че писах веднъж -дваж  Mr. Green 

но към днешна дата теста показа  EFP  и ако може да ми препоръчате лекар ,който води женска консултация по ЗК във Варна.

Не мога да посоча лекар,но честито от мен и лека бременност.

# 143
Честито и лека бременност и от мен!  Simple Smile

Ако ти трябва ендокринолог, доктор Николай Райков работи със здравна каса и може да те диспансеризира.
Има координати на първа страница.
Час може да запишеш и в МЦ Плюс - http://www.plus-bg.com/
Ако решиш да го посетиш и няма часове, а искаш по-скоро преглед, може да се обадиш на личния му телефон. Има го в сайта.
Вземи си направление от личния лекар. Ехографията е 33 лв.

Сега видях, че си питала за ЖК.  Laughing

# 144
Моята бременност я води д-р Евгения Георгиева, тел 052615965. Доволна съм от нея. Ако ще правиш 4Д не стъпвай при Давидков, че ще ти вземе и последните пари. Отиди при доц.Балев ако се наложи. Честито и от мен и безпроблемна бременност.

# 145
Във Вита вземат кръв мисля само до 10 часа сутрин. Резултатите излизат до 16 часа същия ден и не ги пускат в интернет, а трябва да идеш да си ги вземеш. Аз съм си правила изследвания във Вита, но после това двойно ходене ме отказа. Сега може и да има промени, не знам.
Аз предпочитам Токуда, особено в събота, защото няма много хора и е по-спокойно. Дават ти парола и резултатите са на интернет след 3 часа. Същата парола ще ти важи за всички по-нататъшни изследвания в Токуда. Доколкото помня в Циба лаб паролата всеки път е различна, а и с пари са ме лъгали в Циба лаб.
Аз лично вече ходя само в Токуда-а и там има един младеж дето само той може да вземе кръв от мойта вена от първия път.. Laughing

ПП: Отдавна не бях влизала при вас. Вече така си свикнах с мойто Хаши, че си се заобичахме.  Wink

В Токуда бях сутринта. Около 13ч очаквам резултатите и ще видим - ще ставам ли една от вас, или ходенето по мъките и изследванията продължава Simple Smile

Във Вита си правих тест за кръвна група миналата пролет - отидох по някакво време в средата на деня и в 17ч резултатите ми бяха публикувани онлайн. Вероятно някакви други съображения си имаше лекарката.

# 146
  • София
Съображенията и най вероятно са свързани с това,че лабораторията им е свръх тъпа,пишат неверни резултати и за мен са за съд #Cussing out Ма не искам да се сещам сега за тях ooooh!

# 147
Може, единствено за тая кръвна група съм ги ползвала, просто ми е на удобно място...

Моите резултати излезнаха - макар и лекичко увеличена (1 степен), жлезата си работи напълно нормално.
Продължавам с изследванията Simple Smile

А на всички вас - успех Simple Smile

# 148
  • София
Провери ли си Антителата?

# 149
Не, само TSH, FT3 и FT4

резултати:
Скрит текст:
TSH   1.45   mU/l    (0.35    4.94)       
FT4   14.39pmol/l   (9.01   19.05)       
FT3   4.83   pmol/l   (2.62   5.7)   

Имам си доста от типичните за Хашимото симптоми (не всички, не съм качвала рязко тегло от 10 години), но взети поотделно могат да са и съвсем друго нещо. Продължавам с изследванията, нищо не ми пречи и антитела да пусна, стига да има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт