Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 821
  • 718
  •   1
Отговори
# 330
Не съм пила такива добавки. Нямам мнение за тях и не знам как биха повлияли на ТСХ.
Дано бързо да вкара в норма ТСХ.  Simple Smile

# 331
А защо си изследвате магнезий и калций, каква информация ви дават стойностите им? Понеже като се замисля и вит. Д и вит. В напр. е добре да се знае в какви нива са, ама ако започнем да изследваме всички витамини и микроелементи Shocked Та мисълта ми е дали магнезият и калият имат по-специално отношение към състоянието на жлезата.

# 332
Цитат
Та мисълта ми е дали магнезият и калият имат по-специално отношение към състоянието на жлезата.
кия, по-скоро към симптомите, които описа Evvaa. Тя иска да се изследва заради симптоми на обща отпадналост и т.н., макар че според мен се дължат на жлезата, но прием на някои добавки наистина биха повлияли в положителна насока.

# 333
имат йод, а при хашимото се избягва

# 334
Калий се съдържа доста в бананите  Wink

# 335
Да, при всички случаи е по-добре да се набавят чрез храната, ако е възможно и постижимо.
Но щом иска да се изследва Ева, поне ще разбере нивата, а и не са скъпи изследвания.
Но виж за Витамин Д, В витамини са скъпички.

Моята свекърва има недостиг на магнезий, В6 и още един беше, ама забравих ( дали не беше фолиева В9). Пи доста време на таблетки В6 и В9 май беше в големи дози, и си ги поръчваше да и купуват шофьорите на автобуси от Турция. На нея и казаха, че с храна няма да стане.
Магнезий продължава да пие  и определено се чувства по-енергична, кръвното и падна доста и май ще и спрат лекарствата за кръвното.
Сега иска да си купува магнезиево олио. Казали и за една аптека във Варна, където може да си купи. Само там се намирало. Е, иначе от интернет има откъде да се поръча. По-добре се усвоявало.

# 336
  • Sofia
Аз също ползвам магнезиево олио и гел.Казаха,че дори през кожата се усвоявало по-добре и по-бързо.Има го в повечето аптеки.

# 337
аз само да докладвам, че д-д начев днес каза, че изследванията ми били идеални, само дето се шашках. пуста паника! Mr. Green

# 338
Здравейте, момичета!
Тази сутрин си пуснах TSH-то, ПКК и магнезий.
TSH-то се е качило доста от 4 през декември, сега е близо 8. ooooh! Странното е, че и 4 когато беше също не се чувствах добре...и затова исках да си пусна и други изследвания и евентуално да се консултирам с лекар за някакви витамини или добавки..
За ПКК-то също има стойности извън референтните, но не ги разбирам  Tired и ще трябва другата седмица ЛЛ да ми ги разчете...
Магнезия още не е излязал..

# 339
Давай ПКК да я видим, ако не те притеснява.
А за ТСХ-то, и аз като го покача и не се чувствам добре. Еднакво зле ми е и на ТСХ 3 и на ТСХ 6. Rolling Eyes
Обаче си отбелязах, че около 1,5 и 1,8 май се чувствах най-добре.

# 340
Test (profile) name   Result   Measurement   Reference values

Хемоглобин( Hb )   111   g/l   М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити (RBC)   4.52   T/l   М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити(WBC)   5.06   G/l   4.0 - 10.0
Хематокрит(HCT)   0.370   l/l   М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити(PLT)   288   G/l   150 - 450
MCV (среден обем на RBC)   81.9   fl   М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC)   24.6   pg   26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC)   300.0   g/l   М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW (разпрeд. на RBC по големина)   15.7   %   11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит)   3.000   l/l   0.2 - 4.5
MPV (ср.обем на PLT)   10.6   fl   7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина)   12.3   %   15.5 - 30.5

Ето я, ще се радвам наистина ако някой може да разчете резултатите.

# 341
Без претенции за знания към това, което ще напиша, хемоглобинът е важното в случая, в тази кръвна картина. Когато е по-нисък се гледат и:
MCV (среден обем на RBC)   81.9   fl   М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC)   24.6   pg   26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC)   300.0   g/l   М (295 - 345); Ж (320 - 360)
Принципно, не всички доктори обръщат внимание на такава стойност ( около 110), защото при жени не е нещо несрещано, заради вечните диети, ограничения, менструация, но е добре че има доктори, които проследяват и на какво се дължи анемията.
При Хашимото е често срещана анемията, но не задължителна.
Ако решат да ти предпишат нещо, преди да направят и други изследвания, моят съвет е първо да се изследваш, на какво се дължи анемията и после вече да се предприеме лечение.

Всичко друго ти е ок в кръвната картина. Само хемоглобинът не е и трябва да се открие причината за анемията.

# 342
  • София
Без претенции за знания към това, което ще напиша, хемоглобинът е важното в случая, в тази кръвна картина. Когато е по-нисък се гледат и:
MCV (среден обем на RBC)   81.9   fl   М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC)   24.6   pg   26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC)   300.0   g/l   М (295 - 345); Ж (320 - 360)
Принципно, не всички доктори обръщат внимание на такава стойност ( около 110), защото при жени не е нещо несрещано, заради вечните диети, ограничения, менструация, но е добре че има доктори, които проследяват и на какво се дължи анемията.
При Хашимото е често срещана анемията, но не задължителна.
Ако решат да ти предпишат нещо, преди да направят и други изследвания, моят съвет е първо да се изследваш, на какво се дължи анемията и после вече да се предприеме лечение.

Всичко друго ти е ок в кръвната картина. Само хемоглобинът не е и трябва да се открие причината за анемията.
Peace + няма да е зле да се направи изследване за Таласемия.Трябва да се изследват:

HbA
Hb A2
Hb F

За носител по международните стандарти се приемат лица с кръвни показатели/по данни на проф.Кременски:

А2-хемоглобин над 3,5%
MCH под 27 pg
MCV под 80

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 12:52 от magnet_for_happiness

# 343
  • Sofia
каква е цената за такова изследване за таласемия

# 344
Мереленда, благодаря ти, мислиш ли че е анемия? Някъде из нета четох, че под 100 се смятало за проблем, но може и да греша..
magnet_for_happiness, какви изследвания се изискват за таласемия..сериозно ли е, много страшно звучи?

Общи условия

Активация на акаунт