Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 890
  • 718
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Морска вълничка, няма разлика от лтироксин и еутирокс, различни производители и ТСХ- то ти не е хич толкова зле, няма място за притеснение.

# 406
Мен ме шашна фт4-то, а то защо било такова   Laughing

# 407
Lemy, би ли пояснила мнението си, моля, не разбирам добре ли е фт4 според теб? Мен също ме шашнаха тези резултати. Четох доста за това хашимото и по неговата логика трябваше да съм една тонизирана и елегантна, както преди, но уви.
magnet_for_happiness, благодаря за утехата, дано си права, и по-здрава!

# 408
В лабораториите в които съм ходила нормите са били 9.30 - 17, и като видях твоето толкова ниско, направо заподозрях, че са ти объркали резултата. А то се оказва, че нормите на твоята лаборатория са други. Ти и сама виждаш, че е в нормата. Simple Smile

# 409
Морска вълничке, щом не се чувстваш ок, правила ли си някакви други изследвания? Обременяване с глюкоза за трикратно изследване на кръвна захар и инсулин? Кръвно-захарен профил?
Според мен може малко да ти се намали тироксина, но това доктор ще прецени.

А за взимане на кръв от пръста за ТСХ, няма такова нещо. Хормони се изследват само с венозна кръв. Няма такова нещо, че можело и от периферна кръв.
Моите вени също не се виждат вече, а преди не беше така. Отделно че са на възелчета при пипане видимите вени, от честото взимане на кръв и са тромбозирали. Предната седмица се мъчи една сестра доста и при мен, докато намери откъде да вземе кръв. Споделих и просто, че преди се виждаха по-ясно вените, а тя сподели, че е от лекарствата това, че не се виждат сега и не изпъква вена. Вече колко е вярно - нямам идея.

# 410
Благодаря! Утре ще видим какво ще произтече. Четох някъде в подобен форум, че било добре да се пие само ФТ3, купувал се от Гърция, от аптека, без рецепта. Нашият проблем бил в преобразуването на ФТ4 в ФТ3, което работи само при здрави хора. Някой чувал ли е такова нещо? Звучи някак логично, ама все пак това си е хормон, а с хормоните шега не бива. Колкото за захарен профил - никой даже и не споменавал. Чета за много забранени храни, после чета, че са позволени. Май много чета. Все пак споделете, моля, за забранените храни. И без това съм си злояда, да се чуди човек откъде ми дойдоха килограмите. Вярно е и, че не спортувам, но такава апатия ме е налегнала, че до пазара едвам отивам.

# 411
Благодаря! Утре ще видим какво ще произтече. Четох някъде в подобен форум, че било добре да се пие само ФТ3, купувал се от Гърция, от аптека, без рецепта. Нашият проблем бил в преобразуването на ФТ4 в ФТ3, което работи само при здрави хора. Някой чувал ли е такова нещо? Звучи някак логично, ама все пак това си е хормон, а с хормоните шега не бива. Колкото за захарен профил - никой даже и не споменавал. Чета за много забранени храни, после чета, че са позволени. Май много чета. Все пак споделете, моля, за забранените храни. И без това съм си злояда, да се чуди човек откъде ми дойдоха килограмите. Вярно е и, че не спортувам, но такава апатия ме е налегнала, че до пазара едвам отивам.
За болднатото - да, така е. Писала си и сама си отговорила. Споделям мнението ти (в червено).
А иначе ето потвърждение:
Цитат
•   Около 1/3 от  секретирания T4 се конвентира до T3 чрез монодейодеране в периферните тъкани и основно в черния дроб. Около 20% от циркулиращия T3 се секретира от тиреоидеята  и 80% е резултат от периферната конверсия на T4.

За храните ще ти пиша какво избягвам аз, като това е мой избор и избор на лекуващия ме доктор, като искам да отбележа, че това не е ограничение в случая при болна щитовидна жлеза, а при проблем с кръвната захар: Избягвам изделия с брашно, изделия със захар и подсладители. Това е главното. За храните, които сочат като забранени и разрешени не се вглеждам особено. Ям ако ми се яде примерно орехи, но не всеки ден.

# 412
Момичета, по моя въпрос с анемията...според личната ми лекарка има голяма вероятност да е това, но в началото на март ще ми даде направление да си пусна допълнителните изследвания за да видим с точност.. Бях и при д-р Начев, вдигна ми дозата на елтирокса и също ми написа кое да изследвам и да поискам консултация с хематолог.. Та въпросът ми е някой може ли да ми препоръча добър хематол в Пловдив или София?

# 413
.според личната ми лекарка има голяма вероятност да е това, но
Кое "това"? Аз също съм с гранични или леко под нормата на MCV и MCH и ендокринолога ми беше казал, че е от Хашимотото. Хемоглобина винаги ми е бил висок. Обаче ме притеснява, че и при детето са така стойностите! А д-р Начев какво ти написа да изследваш. Ако може да споделиш!
 Хематолог в Пловдив д-р Чинчев! Hug има и една жена е МЦ 1 Пловдив работи и тя и той- д-р Кирова.
Не съм ходила , но имат страшно много доволни пациенти и когато се бях наканила да водя сина се чудех при кого от двамата , та разпитвах! Hug

# 414
mama irina, под"това" разбирам - анемия.

А иначе за MCV, MCH, МСНС, от хематолог знам, че се "гледат" в кръвната картина само ако хемоглобинът е извън нормата. В случай че хемоглобинат е в нормите не ги гледат изобщо, дори и стойностите им да са извън нормите за даденото изследване. В следващото ако се проследи, често са в норма. Та не се взимат като показател и не се "четат", ако хемоглобинът е в норми.  Hug
Това го знам по повод безкрайните ми кръвни картини по случай увеличени лимфни възли и консултации с хематолог, гастроентеролог и УНГ специалисти.

# 415
Аз помислих да не би направо да са решили, че е таласемия. Четох в едно интервю на проф. Кременски , че при понижени стойности /само за тях ставаше въпрос/ препоръчва да се изследва за таласемия.
То за анемията е ясно. При мен допреди ендото да ги види, никой не има обръщаше внимание!

# 416
Здравейте пия от почти година Л-Тироксин 50мг и ТСХ е в норма искам да попитам всички които сте с хипофункция когато хормона ви е в норма имате ли следните симтоми които са характерни за болестта и са описани в всяка тема като описание за какво става въпрос, благодаря предварително Simple Smile

# 417
При мен повечето изчезнаха или поне има подобрение. Някои се дължат на АТ не само на хипофункцията. Косопадът май е най- упорития при мен и донякъде чувствителността към студ.

# 418
Ева, иди на хематолог, той ще ти пусне необходимите изследвания.

# 419
  • София
Здравейте пия от почти година Л-Тироксин 50мг и ТСХ е в норма искам да попитам всички които сте с хипофункция когато хормона ви е в норма имате ли следните симтоми които са характерни за болестта и са описани в всяка тема като описание за какво става въпрос, благодаря предварително Simple Smile
Мне,нямам никакви аз. В събота ще пускам ТСХ да се видя до къде съм се  докарала с моята хипо и дали Хаши е изперкало.

Общи условия

Активация на акаунт