Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 326
  • 718
  •   1
Отговори
# 570
мацки, знам, че начев твърди, че емоционалното състояние/голям стрес не оказва влияние върху ТСХ, но дали е така? някой има ли опит?
притеснявам се, че ми предстои контрола, а съм в голям стрес (лоши резултати за бебето, редстои ми амниоцентеза и тежки решения)... дали да не я забавя малко (начев по принцип ми каза да я пусна на 45 дни, мислех да я направя на 30, но се чудя)?

# 571
Елч, пусни я след това , според мен. И на мен ми каза този път на 45 ден. Успех на АЦ и те чакам с добри резултати!  Hug

# 572
Здравейте момичета.
Налага се да пия антибииотик Родожил за венците 5 дни. Дали ще има проблем с еутирокса?

# 573
Здравейте момичета.
Налага се да пия антибииотик Родожил за венците 5 дни. Дали ще има проблем с еутирокса?
Ако го пиеш 1 час след него мисля ,че няма проблем !
Това е много силен антибиотик ,питала ли си АГ.

# 574
Здравейте момичета.
Титанка, защо АГ? Чудех се дали да не звънна на Начев, но реших ако някой тук вече е питал да не го безпокоя напразно...

# 575
  • София
Момичета, да попитам пак - кое е по-опасно при бременност - високи стойности на ТАТ или високи стойности на ТСХ?

# 576
мацки, знам, че начев твърди, че емоционалното състояние/голям стрес не оказва влияние върху ТСХ, но дали е така? някой има ли опит?
притеснявам се, че ми предстои контрола, а съм в голям стрес (лоши резултати за бебето, редстои ми амниоцентеза и тежки решения)... дали да не я забавя малко (начев по принцип ми каза да я пусна на 45 дни, мислех да я направя на 30, но се чудя)?
Миналата година точно преди да направим контролните изследвания и евентуално да спрем хапчетата имах доста стрес, ендото ме накара да изчакам още един месец и тогава пуснахме изследванията. Така, че мисля, че е по-добре да изчакаш.

# 577
Здравейте момичета.
Титанка, защо АГ? Чудех се дали да не звънна на Начев, но реших ако някой тук вече е питал да не го безпокоя напразно...
Извинявай подведохте ,но като видях лентичката помислих ,че си бременна Embarassed
Всички бременни ми се виждат Embarassed
Няма смисъл да звъниш на Начев ,спокойно можеш да си пиеш Родожила ,само да има разлика поне 1 час ,поне аз така правя !

# 578
  • вече в собствен дом
Момичета , как се справяте с ужасното сърцебиене и топли вълни? Вчера ми беше ужасен ден , явно от топлото навън , пътувахме до друг град при свеки и вътре в тях още по - топло , надули парното . На мен ми беше зле целия ден , а вечерта такива вълни ме заляха , че беше ужас . Станах цялата червена , сърцебиене . Едвам съм заспала . Ще ходя на ендокринолог другата седмица да ми обясни как е възможно да съм в хипофункция , а да продължавам да си имам симптомите на хипер . Имам чувството , че нещо не е наред при мен .
Симпатила ми беше изписан 2-3 на ден , сега в момента го пия , но не виждам полза .
Elizabett, и аз в момента съм с ТСХ 4,20, но продължавам да симам симптомите на хипера. И аз пия бетаблокер , който понякога и той не помага.

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 18:25 от Laura B

# 579
Ева, правилото е, ако доктор не е казал да се спазва някаква часова разлика за конкретното лекарство, то трябва поне на 2 часа да отстоява от тироксина.  Hug

Елч, съвет кога да се изследваш не мога да дам, но ти пожелавам успех и дано всичко е наред.  Hug

Момичета, да попитам пак - кое е по-опасно при бременност - високи стойности на ТАТ или високи стойности на ТСХ?
Според някои доктори едното, според други другото, според трети и двете, а според мен - нямам идея кое би навредило повече и дали изобщо би навредило.  Simple Smile Пак за индивидуален случай се касае според мен и всичко е предположения и догадки, но са длъжни докторите да сплашат, защото наистина не се знае как ще протекат нещата. Друго си е ТСХ да е в нормата и антителата да са по-ниски, ама...

# 580
Искам да попитам това за 2-та часа когато се пие Л тироксина, в листовката ли го пише. Защото аз пия доста други лекарства и вземам всичко на куп, ама и как да стане като трябва да ги пия 3пъти на ден.

# 581
На мен са ми казвали лекари, че лекарствата не трябва да се пият "на куп". Иначе става един "компот" от който няма особен смисъл, Гала. Трудно е, но ги разпределяй за целия ден по отделно. Ще е по-ефективно за теб. Най-много по 2 на веднъж. Сама ще се убедиш. опитай. Само ако изрично е указано да са на гладно, ама много изрично, като тироксина например, другите след хранене, за да щадиш черния дроб.

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 18:31 от Морска вълничка

# 582
И аз съм така! Пия по една шепа хапчета, но не ги вземам наведнъж. Поне през 30-40 минути минимум. Много е трудно, но по-добре така.

# 583
  • Sofia
Дъщеря ми/24год./си изследва преди седмица ТСХ,беше над 5,днес отново направи и резултата е 2,10 ,другите стойности също са в норма.И двата пъти в една и съща лаборатория...каква може да е причината за такава разлика в резултатите

# 584
Кофти реактиви.

Аз пия 7 вида лекарства. Абсурд е да ги пия едно по едно.

Общи условия

Активация на акаунт