Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 345
  • 718
  •   1
Отговори
# 615
Seti Beti, благодаря за отговора. Да разбирам, че ти си доволна в крайна сметка от доц.Даскалова. Аз доста съм се притеснила, защото след прегледа при нея, тя препоръча да вляза в болницата за 3 дни за по-пълни изследвания. Съгласих се, но се питам какво ли значи това, сигурно са зле нещата. Какви изследвания ще са това, знаеш ли? Никой не писал, че е постъпвал в болница за изследвания... Офф!
Да, бих казала, че съм доволна  Peace Аз когато ходих при доц. Даскалова преди няколко години тя беше завеждащ отделението, сега не знам. Ти какви изследвания си правила досега? Сега като те приемат за 3 дена и ще ти пуснат много неща наведнъж и сигурно ще ти минат по здравна каса, което е добре. Моя позната така е влизала за няколко дни за изследвания, но тя има проблем с хипофизата. Не се притеснявай излишно, защото (според мен) стресът оказва влияние. 

# 616

Днес си пуснах и всички необходими изследвания за анемията, имам отклонения, но изобщо не ги разбирам..  запазих час при д-р Чинчев-хематолог за утре Whistling..да видим какво ще излезе..

И да попитам още нещо от известно време имам като схващания или болки в мускулите и едно мравучкане в краката...като пийна едно аспиринче малко олеква, но е много неприятно, някой има ли подобен проблем и как се справя с него?
Като съм започнала да споделя и още нещо.. Mr. Green ужасно много забравям, за най-дребни неща си нося вече бележки Crossing Arms  

Значи, тия мравучкания и схващания може да се дължат също на липса на В12. Липсата му води до описаните симптоми. Разбира се, симптомите са много общи, но понеже писа за анемия, затова го казвам просто като предположение, а хематологът ще каже като види изследванията.  Hug
Приемът на магнезий също помага при схващания и болки в мускулите, също и за мравучкания.
Най-добре е да се приема вечер, странично от други лекарства (разбира се, ако доктор прецени, че е нужен).
Изследването за магнезий може да си пуснеш ако решиш с контролата на ТСХ. Евтино е. Във Варна  е 2-3 лв.

# 617
Чета форума и си мисля за това как така всички ендокринолози не могат да ти назоват причината и произхода на Хашимото, откога е факт, но знаят, че лечението е доживотно. Как така всички в хор ти обясняват, че това са хормони и не трябва да се прекъсват... Как така всички техни некопетентности ни отнасят в неврология или психиатрия... И как така поне половината съфорумки сами са си открили заболяването... И защо няма превенция, както за раковите заболявания... Жените около мен хал-хабер си нямат за щитовидна жлеза. Човек си е сам половин лекар. Самонаблюдение му е майката. Да не говорим за лекарската рутина, привикване с човешките болежки. Има изключения, разбира се, но на общия фон са много малко. Да не говорим, че си чуруликаме за дози, дози, дози, точно като ... Та не стряскане, та не дисбаланс, та не забравяне. Да се хванеш за главата. Не съм оптимистичната, знам, ама на какво отгоре! Мечтая си за деня, когато ще отворя темата и ще прочета "момичета, чувствам се добре, проблемите с Хаши са в миналото, има го, но не ми пречи". Пожелавам ви го!  Simple Smile
ПП: Seti Beti, освен рутинните ТСХ, Ф3 и Ф4 нищо друго, никога не са ми искали. Ще постъпя в началото на април и след това ще "рапортувам".

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 20:24 от Морска вълничка

# 618
  • SOFIA
Привет,
толкова отдавна не съм виждала ниски стойности на TSH   ,че като ми прати приятелката нейните изследвания блокирах. Това  проблемно TSH  ли беше или всичко е ок?   
TSH 0.89  при реф. стойности  0.4-4.90.

bouquet

# 619
zoli, стойността е в нормата.  Simple Smile
Не знам какъв е поводът да го изследва, има ли някакви симптоми и т.н., и ако има е хубаво да се изследват антителата, но ако е само профилактично, ТСХ е идеално с тази стойност.

Вълничке, много хубави пожелания! Дай Боже на всеки да се случи!  Hug

# 620
Еваа, можеш да се мажеш и с магнезиово олио, казват че много помагало. Мажат се вечер краката преди лягане.

# 621
Привет и от мен.
 Завърнах се от доктора и се оказа желязодефицитна анемия с много нисък феритин. Ще пия Сорбифер Дурулес 20-25 дни и на вторичен преглед при доктора. Прегледа ме на бързо в отделението и влизаше, излизаше  ooooh!..чак забравих да го попитам преди да отида трябва ли всички изследвания да ги пускам наново....

Значи, тия мравучкания и схващания може да се дължат също на липса на В12. Липсата му води до описаните симптоми. Разбира се, симптомите са много общи, но понеже писа за анемия, затова го казвам просто като предположение, а хематологът ще каже като види изследванията.  Hug
Приемът на магнезий също помага при схващания и болки в мускулите, също и за мравучкания.
Най-добре е да се приема вечер, странично от други лекарства (разбира се, ако доктор прецени, че е нужен).
Изследването за магнезий може да си пуснеш ако решиш с контролата на ТСХ. Евтино е. Във Варна  е 2-3 лв.
  Днес попитах и доктора за тези болки в мускулите на краката и той също каза магнезий, но аз го изследвах преди седмица-две и беше в норма..каза, че може и калий да е..освен другия месец като пускам изследване на tsh, да проверя и калия..
Гала, от аптеката ли се взима?

# 622
Да ви питам възможно ли е от магнезия да ми се регулира сърдечния ритъм , защото днес нямам сърцебиене , което е доста странно за мен , и бетаблокера не съм си пила .

# 623
" съдовите проблеми могат да се избегнат с приема на адекватни количества магнезий. Състояния като коронарна тромбоза, стенокардия и сърдечни аритмии са само част от заболяванията при хората с недостатъчно магнезий в тялото" тук е цялата статия http://praz.eu/zdrave/%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81 … %B8-%D0%BB%D0%B8/

# 624
" съдовите проблеми могат да се избегнат с приема на адекватни количества магнезий. Състояния като коронарна тромбоза, стенокардия и сърдечни аритмии са само част от заболяванията при хората с недостатъчно магнезий в тялото" тук е цялата статия http://praz.eu/zdrave/%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81 … %B8-%D0%BB%D0%B8/
Hug .

# 625
Определено магнезият регулира сърдечният ритъм, но понижава и кръвното.  Simple Smile
Ако падне кръвното, да знаеш, че може да е от него.

# 626
  • Sofia
На мен са ми казали да използвам магнезии за мазане,само така се набавяло необходимото количество,няма опасност от предозиране...Ползвам олио и гел от 1/2 год.и да чукна на дърво, не съм получавала схващания и крампи от много дълго време Praynig

# 627
Ох то моето кръвно не знам на къде има повече да пада ама ще го имам предвид  Grinning .

# 628
доли, цялото тяло ли мажеш с това олио от магнезий, след това къпиш ли се или остава така?

# 629
  • Sofia
Мажа се преди лягане,мажа коленете,или там където имам някаква болка...не се къпя след това,така се спи.
Казаха ми ,а и съм чела,че най-добре се усвоява като се маже около пъпа,понякога и там се мажа.
Ползвам и магнезиев гел.Интересното е,че щипе само там където ме боли,като си намажа коляното,което ме боли,направо не се издържа,все едно с коприва съм се опарила.
Сестра ми често ходи на масаж и каза,че я масажират също с такова олио,явно и затова после човек се чувства добре...

Общи условия

Активация на акаунт