Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 724
  • 718
  •   1
Отговори
# 630
Използва се един или два пъти на ден в количество от 5 мл. (1–2 чаени лъжици). Препоръчва се намазването да става вечер преди лягане, заради подобряване на съня. Подходящи за намазване са краката, ръцете, коремната област и гърба.

Това за магнезиовото олио, има го по аптеките.
Елизабет, насищането с магнезий в организма става за по-дълъг период. На мен проф.Кътова /кардиолог/ ми е казала 1 седмица в месеца магне В6, това всеки месец и това е достатъчно за нормален сърдечен ритъм. Аз сега мисля да си го взема на олио, че пия много лекарства.

# 631
Аз пък забравих да питам ендокриноложката колко време трябва да го пия тоя магнезий , че съм на лекар чак след месец . Някой знае ли да не взема да се предозирам нещо , хаха .
Гала ами не знам , но нямам нужда от Конкор сега , ритъма си ми е абсолютно нормален , около 60 и нещо , което не е било не знам от кога .

# 632
Продължавай тогава, то ще стане ясно, дано се разминеш без бета блокер а и винаги можеш да го почнеш, но не е добре така да го спираш и почваш.

# 633
Здравейте момичета, съжалявам ако бъркам темата, но предполагам ще ме насочите в правилната, ако не съм за тук. Simple Smile Преди две седмици ми откриха големи възли в щитовидната жлеза, след седмица ме оперират. Винаги съм имала проблеми с килограмите, въпросът ми е дали след операцията ще мога да нормализирам лесно теглото си, или напротив, проблема може да се задълбочи? Благодаря предварително и ви желая слънчева неделя Simple Smile

# 634
Здравейте, при проблеми с щитовидната жлеза възможно ли е да се поддържа тепература около 37,00/ 37,2 градуса постоянно. Имам почти постоянни изпотявания. Все още нямам диагноза, само са ми готови изследванията:

ТSH е 0,005 mIU/l( norma:0.27-4.2)

mat - 10.45 IU/ml ( норма по малко от 34)

Ft3 - 10.38 pmol/l (норма 3,1-6,8)

FT4 - 35.35 pmol/l (норма 12,00-22,00)

TSH рецепторни антитела 0,3 IU/l (норма по малко от 1,5 отр.)

Важно уточнение е, че прекарах пневмония в края на февруари и изпих 2 антибиотика, и сега реално не мога да разбера дали тази температура и изпотявания, които се подновиха, от около 12 дни не се дължат на неизлекуваната пневмония или са в резултат на показателите на щитовидната жлеза.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 17:45 от Kaktus s usmivka

# 635
Изследванията показват хиперфункция на щитовидната жлеза. Ако лекар потвърди диагнозата, да знаеш, че температурата е от щитовидната жлеза.
Като казвам "ако лекар потвърди диагнозата", имам предвид, да не се окаже, че причината за тиреотоксикозата е именно прекараната пневмония, понеже показателите за антителата тат, мат и тсх-рецепторни антитела изглежда са в нормите. Не виждам референтните стойности и се ориентирам на сляпо.
Аз също поддържах месеци същата температура, докато ми открият заболяването. Понякога през деня спада до 36,9, но в повечето време е около 37-37,2, та тази температура е типична при хиперфункция на щитовидната жлеза/тиреотоксикоза.

Принцесса, за операцията и за възлите, насоки могат да ти дадат момичетата в темата за "Операция на щитовидната жлеза". Ако имаш въпроси за операцията, за следоперативния период, мисля че те най-точно ще ти обяснят какво да очакваш.
Успех и кураж!   bouquet

# 636
  • София
Здравейте отново!

Бях при д-р Начев, каза- Хашимото. Засега без лекарства, след 45 дни отново ще изследвам ТСХ и антитела и тогава, ако ТСХ отново е над нормата, ще се започне прием на медикаменти. Ехографията не показа възли, но има изменения в жлезата.

# 637
Момичета, сега ли се изследваше ТСХ за пролетния сезон или края на април?

# 638
По-добре края на април.

# 639
Благодаря! Така ще направя. Предната година не знаех кога и го изследвах началото на март и доктора ми обясни, ама за всеки случай.

# 640
Здравейте отново!

Бях при д-р Начев, каза- Хашимото. Засега без лекарства, след 45 дни отново ще изследвам ТСХ и антитела и тогава, ако ТСХ отново е над нормата, ще се започне прием на медикаменти. Ехографията не показа възли, но има изменения в жлезата.
Антителата как са?

# 641
Момичета имам едно въпросче. Има ли някоя от вас наблюдения за колко време е смъкнала антителата само със Селен?

# 642
  • Бургас
Момичета имам едно въпросче. Има ли някоя от вас наблюдения за колко време е смъкнала антителата само със Селен?

При мен за половин година.Не съм пила хормон.Пила съм хомеопатично л-во и селен, но не постояно. Стремях да се храня здравословно като не съм спазвала конкретно нищо, но се водех от принципите на Зоната и една книга "Хормонална диета".Всичко друго, което съм правила и правя е работа по емоциите и отношението към себе си, което е всъщност причината да се появяват такива заболявания.Изследванията от декември показаха нормализирано ТСХ и доста спаднали антитела, въпреки, че все още са високи спрямо нормата.Лаборантката ми каза, че така оставали, колко е вярно не знам, ще видим

Аз си правя юни и декември изследвания-така ги почнах.Стана ми любопитно защо не трябва март да се правят? newsm78

# 643
  • Sofia
з-то е м/у зимата и пролетта,нито студено,нито топло

# 644
  • Бургас
з-то е м/у зимата и пролетта,нито студено,нито топло

Може ли още малко подробности, че не ми се изяснява, а пък не обичам така като не знам нещо  Wink

Общи условия

Активация на акаунт