Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 115
  • 940
  •   1
Отговори
# 330
За мен броят на мненията е редно да се вижда без да се налага да цъкаш излишно по аватарите. Точно както си бе досега.

# 331
  • Ямбол
Забелязах нещо, което ми се струва, че трябва да се оправи.
Когато чета в някоя тема и кликна след това на нови отговори и ако искам да се върна отново в темата(сетила съм се за нещо) и като кликна на бутона от браузъра ми за назад, не ме връща в темата, а си остава в нови отговори. Гадничко си е, защото трябва да издиря темата къде е била и да я отворя отново.
Преди си действаше връщането и затова си мисля, че не е проблемът в моя браузър.

# 332
  • Варна
За тези подписи Мамма мисля беше писала, че вече трябва да се виждат както трябва. Ами не, продължават да са отрязани отдолу. Като вляза в профила си виждам цялата картинка, а в темите е отрязана долната част. И аз намалявах размера с надеждата да се покаже цялата, ама нъцки.

# 333
Добре де, защо е тази разлика в изгледа при една и съща версия?

В едната се виждат титлата, местожителството, брой мнения:

А в другата - името на темата и датата???  Shocked

# 334
Добре де, защо е тази разлика в изгледа при една и съща версия?

В едната се виждат титлата, местожителството, брой мнения:

А в другата - името на темата и датата???  Shocked

Всеки профил на пуснал тема изглежда по първия начин.

# 335
Прочитните книги, с които човек прекарва часове, не са с по две тесни колони на страница, нали? Колоната е една и е широка.

Широчината на полето в новата версия е по-четимо.
В старата бяха прекалено дълги и някой като се улее
да пише,пише, без да се съобразява и се получаваше
един чаршаф на който се чете началото и края.

Така е. Прочитните книги са с ширина на редовете, съдържащи 50-60 символа на ред.
Стандартно изискванията и за дипломни работи са 60 символа на ред. Така че обвиненията, че 86 символа на ред са вестникарска колона, са неоснователни. Може да има проблеми с дизайна, може да има и бъгове и проблем с центрирането, които ще бъдат изчистени, но текст в по-тесни редове (и то по-широки от тези на книга) се четат по-леко, отколкото прекалено дълги редове.

"В основния набор, предназначен за нормално продължително четене, количеството на символите на ред може да бъде между 30 и 70 символи, при което оптимално е количество от 45-55 символи."

При събран сайдбар символите са 86, при показан - 66.

За тези подписи Мамма мисля беше писала, че вече трябва да се виждат както трябва. .

Ще ги оправят днес.
Не реже. Оразмерява картинката и я приплесква, въпреки че не би трябвало, тъй като е в допустим размер.

П.П. За информация - има генерален проблем със свързаността, независим от нашите сървъри - на по-високо ниво, на което може да се дължат забавяния и прекъсвания.

# 336
Вчера пуснах скрийншот и информация от домашния компютър - без никакви забележки, само за онагледяване.

Днес пускам от служебния:

Екран: 1280 х 1024; 17"
Браузер: Mozilla Firefox 26.0
БЕЗ включен AdBlock и други филтриращи програми
Оперативна система: Уиндоус7, легален

Реалния размер на разстоянето в синьо е 3 см, а на това в червено - 10,5 см !!!

# 337
Прочитните книги, с които човек прекарва часове, не са с по две тесни колони на страница, нали? Колоната е една и е широка.

Широчината на полето в новата версия е по-четимо.
В старата бяха прекалено дълги и някой като се улее
да пише,пише, без да се съобразява и се получаваше
един чаршаф на който се чете началото и края.

Така е. Прочитните книги са с ширина на редовете, съдържащи 50-60 символа на ред.
Стандартно изискванията и за дипломни работи са 60 символа на ред. Така че обвиненията, че 86 символа на ред са вестникарска колона, са неоснователни. Може да има проблеми с дизайна, може да има и бъгове и проблем с центрирането, които ще бъдат изчистени, но текст в по-тесни редове (и то по-широки от тези на книга) се четат по-леко, отколкото прекалено дълги редове.

"В основния набор, предназначен за нормално продължително четене, количеството на символите на ред може да бъде между 30 и 70 символи, при което оптимално е количество от 45-55 символи."

При събран сайдбар символите са 86, при показан - 66.

Не мисля, че е подходящо да се правят аналогии между монитора и книга. При толкова тясна колона за четене се налага огромно скролване. Мен лично изключително много ме дразни, че е намалена тази колона. И определено не ми е по-четимо. Чета много форуми и повечето, да не кажа всички, са с широки полета за постовете. Там нямам дискомфорт на възприятията, докато с новата версия имам и то съществен.  Peace

# 338
На мен лично ми е супер ширината на колоната в новата версия.

# 339
Странна работа - при мен полето (при изключен сайдбар) си е точно в средата.   Grinning
Windows 7, резолюция 1680х1050, Google Chrome, без допълнителни програми, блокери и т.н.

Но пустият му подпис не става и не става. И не смачква картинката, а направо си я реже. Не надвишава допустимия размер. Пробвах и да я намаля, но без резултат. Като я намаля, в старата версия веднага се вижда промяната, а при новата - все едно нищо не е пипано. Поне да я оразмеряваше, а то....

Разчитам на обещанието на Mamma:

# 340

Продължава при мен да е по този начин - Win8,легален, хром(не знам къде да проверя за версията)

Отдясно празното пространство е 14см, от ляво 0. Имам адблок.

# 341
  • София
Искам да попитам, така ли е предвидено да остане старата версия или е бъг?

Пак да попитам. Става дума за това, че бутоните Отговори, Известия, Поща и ника реално се застъпват или с лентата Бременнос и раждане...., или, ако слезеш надолу в някоя тема - с мненията на потребителите. Изместени са от синьото поленце до търсенето, и са изнесени надолу. В момента бутоните са функционални, но тези под тях - Здраве и красота, Свободно време, Хороскопи и Още - няма как да ги натисна, дори да искам.

# 342
  • Ямбол
.... При толкова тясна колона за четене се налага огромно скролване. ....
И мен ме дразни скролването и затова си останах с изключени подписи. Не ми се искаше, но много размиване ставаше - горна лента увеличена, подписа някакъв кич и по средата мнението се губи. Сега превъртам по-малко, но не виждам подписите. Паднаха жертва, какво да се прави.

# 343
Искам да попитам, така ли е предвидено да остане старата версия или е бъг?

Бъг при по-дългите екранни имена. Ще бъде оправен.

# 344
Писах, писах, но се отказах от дълги обяснения. Ще задам кратичък въпрос.

Възможно ли е новата визия да изглежда така?

Ето още един вариант
Малък аватар, но центриран (не е точно в центъра, но в момента нямам време да го оправям)

Поне по-подредено и с отчетлива информация изглежда. В такъв вариант бих приела горе-долу и стесненото поле за четене, въпреки усещането ми, че някой ми е сложил капаци отстрани на очите и е натоварващо за четене.

Определено обаче, докато има възможност за ползване на старата визия, ще използвам нея.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт