Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 488
  • 940
  •   1
Отговори
# 585
  • В една слънчева къща...
Някой питаше защо при новата версия бутонът за преминаване към старата е по-незабележим и обратното в старата е по-голям и по-лесно откриваем. Ами отговорът е ясен - В СТАРАТА ВЕРСИЯ ВСИЧКО Е ПО-ХУБАВО!!!  Laughing

# 586
Джой, Hug

Естел, пусни ми на лс коя снимка искаш да кача.  Wink

# 587
  Бояна, bouquet
  И на мен ми стана много криво от глупотевиците в статията!

# 588
  • София
Естел, отдавна пуснатите теми нямат картинки на корицата, освен ако не са в карето с интересни теми на заглавна, където им се добавя ръчно снимка от редактор. Модераторите също можем да съдействаме за добавянето на картинки в по-стари теми, ако имате желание  Hug
Иначе с новата визия ще можете сами да качвате снимка по ваш избор, директно от компютъра, за заглавна на темата при самото ѝ публикуване.
Важно е снимката да е не по-малка от 680х260 пиксела (това предполагам, че ще се добави като информация някъде около или в прозреца за снимка). Ако е по-голяма, просто я намествате в прозореца с приплъзване и тя ще се изреже автоматично.

# 589
Бoяна, радвам се да прочета отново твой пост   bouquet
Драмата с новата визия вече освен досадна ми е и смешна, шрифтовете..., подписите..., аватарите..... ейййй голямата работа.... такъв проблем, толкова елементарно и детско. Като че ли собствениците на новия сайт няма да печелят от реклами, а ще се издържат от волни пожертвувания хах......
Бях свидетел как се разцепи Флауърснет, беше грозно и жалко. И сега отцепниците никой не ги знае, но оригиналният форум си работи и е пълен с инфо.

# 590
  • София
Фри, драмата наистина е доста преекспонирана, но е много важно да се получава някаква обратна връзка от потребителите (е, хубаво би било да се спести някакво излишно драматизиране, но хора сме и всички сме емоционални до някаква степен). Обратната връзка е важна, за да могат да се подобрят нещата.

Мамма го написа, аз го повторих, но и ще го потретя. Опцията за използване на старата визия ще е налична, докато новата не бъде направена така, че да удовлетворява мнозинството потребители. Вярно е, че отнема повече време и е нормално да е изнервящо малко или много, но няма как да се разбере какво не се харесва, какво не е удобно и какво е просто въпрос на навик, докато не бъде използвана активно някакъв период от нас потребителите  Peace

Също искам и аз да благодаря на Бояна за включването.
Наистина е неприятна създалата се ситуация с това изкривяване на информацията в медиите. Създават излишно напрежение и злепоставят и нас кат потребители - едва ли не всичко, което сме писали тук е тенденциозно и модерирано, за да служи на нечии интереси. Вярвам, че всеки може да потвърди, че никой не си е позволявал да модерира черни и бели списъци на лекари, заведения, фирми, нито да спира когото и да било да изкаже мнението си за даден продукт, марка, услуга (тук изключвам, разбира се, явно рекламните постове на новорегистрирани потребители от типа: "Вижте колко хубав магазин намерих - линк"), независимо дали въпросните са бивш, настоящ или бъдещ рекламодател.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 23:58 от Адри́

# 591
  След статията оставам с впечатлението, че не е достатъчно ясно - не скачаме срещу
Марина и Юли, а срещу новата визия.
  Много е важно да се разграничат тези две неща!

# 592
  • София
  След статията оставам с впечатлението, че не е достатъчно ясно - не скачаме срещу
Марина и Юли, а срещу новата визия.
  Много е важно да се разграничат тези две неща!

За журналистите е важна сензацията, а не дали е ясна истината или не  Laughing

# 593
Чета в момента през таблет с новата визия - центрирана е тук,но до там. Продължава да не ми харесва,честно. Докато видя къде е ника,пък къде започва новото вмение,пък ако са цитирани няколко мнения и въобще не може да се различат спокойно.

Не отричам,че се различават,но трябва да се вгледаш. Цветовете ми се сливат малко също. Също твърде големите снимки отгоре,че и в темите ги има вече.

# 594
Приемам забележките и коментарите, конкретните критики са полезни и важни и ще бъдат съобразени.
Със сигурност ще бъдат взети предвид. Писах го няколко пъти, но пак ще се подесеторя - ще бъде преработвана докато не бъдат удовлетворени мнозинството потребители - ще бъдат решени проблеми с центрирането, цветове и други проблеми, които бяха написани многократно.

Снимките в темите се публикуват от авторите на темите (т.е. дали ще има снимка, дали в първия пост на темата или отгоре като заглавна снимка, е избор на автора на темата).

# 595
Аз така и не разбрах защо е необходимо да има два пъти "Цитирай"  Blush
Oще не съм прочела написаното и вече ми се предлага възможността да го цитирам  
При старата визия също е в началото, но поне не е два пъти.

# 596
  • София/Горна Оряховица
Ако е по-дълго мнение и горната част на поста остане извън текущо показващата ти се част от форума, няма да има нужда да скролнеш до горе, за да го цитираш.

# 597
Аз отново имам предложение за промяна Mr. Green Blush

Премахнах първото "цитирай" и повдигнах текста.
Цитирай го сложих накрая, а информирай модератор го преместих в ляво.
Предполага се, че много по-често ще цитираме, а няма да уведомяваме модераторите и това е причината да избера дясно за цитирай и ляво за информирай.
Сега като се замислих, моето предложение може и да не е много добро - хората са свикнали цитирай да им е най-отгоре и тази промяна може да ги обърка   Crazy

# 598
хората са свикнали цитирай да им е най-отгоре и тази промяна може да ги обърка   Crazy

Именно. Освен това, до цитирай, когато е върху собствена публикация, се виждат Изтрий и Редактирай (което пък виждат и модераторите на всеки постинг), които са доста по-удобни да са горе. При дълго мнение (над един екран) и скрол е възможно да се пропусне мнението, за което се желае изтриване/редактиране/цитиране. Това е причината изтрий, цитирай и редактирай да са горе, но за удобство при по-дълги мнения да има Цитирай и в долната част.
В първата "нова" визия бяха само долу, което доведе до доста обърквания.
Не е въпросът за удобството на модераторите (модераторските функции може да са навсякъде и да са на различно място), но работих повече от месец само и единствено на първата нова визия и от опит и потребител твърдя, че е доста объркващо тези функции да са само долу. Понякога се случва да се желае цитирането на първо изречение от даден много дълъг постинг, превърта се надолу екран или повече и вече не е много сигурно дали линкът Цитирай е за същото мнение (когато е горе, се вижда и името на автора, чийто постинг се цитира).
Долното Цитирай не пречи и не заема допълнително място, тъй като е на реда на Информирай модератор.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 03:58 от Mamma

# 599
Да, долното цитирай не пречи и съм съгласна, че е много хубаво да го има  Peace
Проблемът с горното цитирай е, че се измества текстът надолу 
Лиляна е писала за това изместване
И аз затова сега мисля какво би могло да се направи  Blush Laughing
В момента имам някаква идея, но съм доста изморена и ще ми трябва малко време за да я обмисля и покажа нагледно.

Общи условия

Активация на акаунт